tiistai 21. lokakuuta 2014

The right-hand man



Roosa avasikin pelin hienosti eilen, niin nyt on mun aika kertoa vähän varapuheenjohtajan hommista. Nyt siis vähän infoa siitä mitä varapuheenjohtajan pesti pitää sisällään ja mitä fiiliksiä itsellä on hallitusvuodesta jäänyt. Toivottavasti tän viikon tekstejä lukiessa kaikilla mielenkiinto herää hallitushommiin.

Nimestäkin päätellen varapuheenjohtajan tehtävä on toimia pj:n oikeana kätenä ja tuurata tätä jos pj on vaikka jostain syystä estynyt. Tämä kuitenkin tapahtuu tilanteen mukaan, ja onneksi Roosa on meillä hoitanut roolinsa äärimmäisen tunnollisesti, niin mun ei ole paljoa tarvinnut paikata.  Varapuheenjohtajan tehtäviin kuuluu hallituksen kokouksissa sihteerinä toimiminen ja puheenjohtajan ollessa poissa kokousten johtaminen. Pöytäkirjojen kirjoittelun lisäksi ainejärjestötilan tarvikkeiden ylläpitäminen ja PorKyn postien lähettäminen kuuluvat vpj:n vastuualueisiin. Nyt uudella hallituksella onkin käytössään hienot uudet ainejärjestötilat, jotka vpj pitää järjestyksessä.  

© Warrantti ry
Koska varapuheenjohtajalla ei ole omaa vastuualuetta, niin muiden hallituslaisten avustaminen on isossa roolissa varapuheenjohtajan tehtävissä. Vaikka se tarkoittaisikin vaan hallituslaisten kuskaamista ympäri Poria ja sen lähikuntia (nimim. hallituksen epävirallinen autokuski), niin muut hallituslaiset varmasti tarvitsevat apua erilaisissa asioissa, ja varapuheenjohtajalla on usein aikaa auttaa. Myös kylterivartti ja tämä blogi kuuluvat varapuheenjohtajalle. Jos siis olet kokenut että tämä blogi vaatisi vähän ehostusta, niin varapuheenjohtajan roolissa pääset sen tekemään.

Itselle varapuheenjohtajan rooli on käytännössä tarkoittanut sitä, että pääsee olemaan mukana vähän kaikessa mitä järjestönä tehdään, kuitenkaan joutumatta samanlaisen työtaakan alle mille puheenjohtaja työssään joutuu. Ehdottaisinkin varapuheenjohtajan rooliin hakemista sellaiselle, joka ei aivan tarkkaan tiedä mitä haluaa konkreettisesti tehdä, mutta hallitushommat kuitenkin kiinnostavat. 

© Enklaavi ry
Tämä vuosi on kaiken kaikkiaan ollut todella mielenkiintoinen. Parasta hallitustyössä on ollut yhdessä huikeiden tyyppien kanssa toimiminen ja opiskelijajärjestön toimintaan perehtyminen. Etenkin se, että on itse päässyt vaikuttamaan siihen mitä (ja miten) PorKy tekee, on ollut huikeaa. Myös vuosijuhlilla käyminen ja muihin kyltereihin tutustuminen on ollut huikeaa. Ei voi kuin toivoa, että monet päättävät hakea mukaan hallitustoimintaan. Sitä päätöstä ette tule katumaan!

 
-Valtteri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti