maanantai 27. lokakuuta 2014

SoPosti

Viime syksynä tein yhden elämäni parhaimmista päätöksistä hakiessani hallitukseen. Nyt on mun vuoro kertoa, mitä sosiaalipoliittisen ja kulttuurivastaan eli sopon pesti ja hallitusvuosi ylipäätään on pitänyt sisällään.


 
Lähtökohtaisesti sopo huolehtii jäsenten hyvinvoinnista, mikä on koko tehtävän ydin. Käytännössä PorKyssä tämä tarkoittaa alkoholittomien tapahtumien järjestämistä. Näkyvimpänä viikoittaisena vastuualueena ovat keskiviikon kahvihetket, joissa jäsenistölle tarjoillaan kahvia ja usein pientä makeaa. Kahvin keittäminen ja perkolaattorin kanssa säätäminen on siis tullut tutuksi viimeisen vuoden aikana.
Sopon pesti hallituksessa on melko uusi ja siinä suhteessa helposti muokattavissa. Uudella sopolla onkin hyvä mahdollisuus tehdä pestistä juuri oman näköisensä ja kehittää PorKyn toimintaa haluamaansa suuntaan. Esimerkiksi tänä vuonna uusi juttu oli yhteinen peli-ilta helmikuussa ja maaliskuussa taas päästiin nauttimaan loistavasta teatterikulttuurista, kun TuKy-Speksin kiertue saapui ensimmäistä kertaa Poriin. Huhtikuussa ajatukset ja panostus oli luonnollisesti vuosijuhlaviikon ohjelmassa ja kevään päätteeksi hankittiin Green Cardit Kalafornian golfkentällä. Leffailtoja, hampparibuffetteja ja muita rentoja yhteisiä illanviettoja voisi olla enemmänkin ja niitä uusi sopo pääsee ideoimaan ja toteuttamaan. Näiden lisäksi sopo edustaa PorKyä yliopistokeskuksen hyvinvointityöryhmässä eli Hyrrässä. 
 

Hallitustyöskentely on kuitenkin paljon muutakin kuin vain oman pestin asioiden hoitamista. Viikoittaisissa kokouksissa PorKyn asioista päätetään yhdessä ja parasta on ollut huomata, kuinka toimintaan pääsee oikeasti itse vaikuttamaan. Aina on varaa parantaa ja aina löytyy kehitettävää, mikä tekee hommasta mielenkiintoisen.
Kokoustamisen ja PorKyn virallisten asioiden hoitamisen lisäksi hallitusvuoteen kuuluu olennaisesti tietysti myös muu hauska edustaminen ja oheistoiminta, kuten yhteistyöillalliset tai vaikkapa kesämöksäily hallituksen kesken. Hallitusvuoden alussa kaikki kylterihallitukset pääsevät SEFE-päiville tapaamaan toisensa, osallistumaan muun muassa hauskoihin work-shopeihin ja viettämään iltaa loistavassa porukassa. Omaan hallitusvuoteeni mahtuu lisäksi muun muassa neljät ulkkisvujut, joissa verkostoituminen ja virkistäytyminen ovat parhaimmillaan.
 

Vuosi on kulunut uskomattoman nopeasti ja tuntuu ihmeellisen haikealta kohdata se tosiasia, että meidän on pian aika siirtyä sivuun uuden hallituksen tieltä. Reilun kolmen viikon päästä on vaalit, joissa jäsenistö äänestämällä valitsee parhaan kokoonpanon ensi vuoden hallitukseen. Tammikuussa kirjoitetussa blogin esittelytekstissä nostin esille sen, että opiskeluvuodet ovat elämän parasta aikaa. Hallituksessa pääset kokemaan sen moninkertaisena. Muiden hallituslaisten tavoin voin taata ja vakuuttaa, että tätä ainutlaatuista mahdollisuutta et halua missata! Nähdään vaaleissa!

- Heidi
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti