maanantai 27. lokakuuta 2014

Mitä, missä ja milloin? Markkinointi- ja viestintävastaa esittäytyy.

Seuraavaksi sanaista arkkuaan teille rakkaille porkyläisille raoittaa viikottain sähköpostispammiäkin harrastava Nico. Nyt on luvassa niin faktoja markkinointi- ja viestintävastaavana toimimisesta kuin tarinoita opiskelijaelämästä yleensäkin. Aikani PorKyssä on ollut huikea ja postauksen lopuksi on aivan pakko fiilistellä kulunutta aikaa, mutta mennään nyt kuitenkin ensin asiaan.

Papukaija on joka Silliksen hitti, Kuopio 2013
Markkinointi- ja viestintävastaava on vastuussa PorKyn sisäisestä- ja ulkoisesta viestinnästä. Käytännössä laajalta kuulostava työnkuva pilkkoutuu kuitenkin pienemmiksi osiksi eikä loppupeleissä pestin hoitaminen vaadi ylitsepääsemättömästi aikaa koulun ohella. Hallitus toimii yhteen hiileen puhaltavana tiiminä, mikä näkyy myös tässäkin sektorissa; vastuualueita on jaettu niin viestinnän kuin pupuoppaankin laatimisen osalta; päävastuu tuon pitkäkorvien raamattunakin toimivan lehtisen laatimisesta kuuluu kuitenkin tähän pestiin. Markkinointi- ja viestintävastaava, tai tuttavallisemmin MaVi, tekee tiivistä yhteistyötä PorKyn Webmasterin kanssa, jotta eri viestintäväylät aina virallisista nettisivuista, viikkotiedotteeseen ja Soman tanssilattialla klo 4 tapahtuvaan face-to-face viestintään tulevat hoidetuksi. Okei, viimeisintä asiaa hoitaa moni muukin hallituslainen, mut hei - me ollaan tiimi!

Mitä se viestintä sitten käytännössä on? Viikottain sähköpostiisi tipahtava PorKyn viikkotiedote on joka viikko alusta uusiksi alkava projekti. Se tulee julkaista joka viikon maanantaina, jotta porkyläiset saavat tuoretta tietoa ajankohtaisista uutisista ja tapahtumista. Tiedotteen tekeminen tapahtuu APSIS PRO ohjelman avulla, mikä on vaativasta nimestään huolimatta varsin helppokäyttöinen ohjelma - ei tarvitse olla nörtti tehdäkseen upeaa jälkeä! Viikkotiedotteen tekeminen muistuttaa enemmän tetriksen pelaamista, jolloin  kuva- ja tekstielementtien avulla pyritään luomaan tasapainoinen kokonaisuus. Viikkotiedotteen ohella muut jatkuvat työt ovat uutisten kirjoittaminen tai lisääminen nettisivuille sekä vaikuttaminen sosiaalisessa mediassa.

Blogibannerin tekoa Photoshopilla 2014 alkuvuodelta.
Jos koet olevasi luova yksilö, suoranainen taitelijasielu, kannattaa sinun hakea MaViksi! Pääset pestissä toteuttamaan itseäsi tekemällä niin käytävillä näkyviä julisteita kuin nettisivuilla pyöriviä bannereitakin; haalarimerkkejä unohtamatta. Vastaavasti, jos aikaisempaa kokemusta alalta ei löydy, ei sekään ole este, koska tekemällä oppii. Omat taitoni eivät olisi kolme vuotta sitten riittäneet tikku-ukon piirtämiseen paintilla, mutta nykyään ainoat rajat asettaa oma mielikuvitus (tai hyvä maku, mutta ei se PorkkySEX merkki niin paha ollut).

Paljon on jo nyt sanottu, mutta jottei asiapitoinen teksti venyisi liian pitkäksi tulee tiivistää: Hae hallitukseen; se on opiskeluaikasi yksittäinen paras teko, jota et varmasti tule katumaan; luvassa on aivan upea seikkailu!

Yli 300 haalarimerkkiä, 50 sitsit ja jonoon laitettuna 8 toimijavuotta (3,5 vuoden ajanjaksolla) myöhemmin on vaikea kuvailla kokemaani lyhyesti; tarinoita riittäisi vaikka kirjaksi. Kyseisenä ajanjaksona on tullut kierrettyä kaikki kylterikaupungit läpi joko sitsien tai vuosijuhlien merkeissä. Olen ollut mukana vaikuttamassa niin  PorKyn toimijaryhmässä sekä hallituksessa kuin NESU:n mukaansatempaavassa maailmassakin. Onpa jalat lopulta johtaneet TYYn edustajistoonkin. Yhteistä kaikissa valinnoissa jälkikäteen on se, että voin sanoa olevani onnellinen niistä. Järjestötoiminta on ollut iso osa arkeani jo muutaman vuoden ajan ja on kiistatta suurin syy siihen, miksi juuri opiskelijaelämä on ollut toistaiseksi elämäni parasta aikaa. Tämän kappaleen alussa mainitut luvut alkavat kuitenkin hiljalleen vihjata, että ehkä allekirjoittaneen olisi aika siirtyä eläkkeelle ja antaa tilaa nuoremmille.

Haluankin nyt lopuksi kannustaa juuri sinua lähtemään mukaan toimintaan. Tulet varmasti oppimaan paljon hyödyllisiä kykyjä ja taitoja sekä verkostoitumaan kymmeniin ellei jopa satoihin hienoihin ihmisiin ympäri Suomea. Toki vastuu tuo mukanaan myös velvollisuuksia, mutta illalla nukkumaan mennessä voit kyllä hymyillä - on nää vaan hienoja hommia!

-Nico C:llä, koska Koolla ei ole väliä

Ps. Neljät sitsit neljässä päivässä on hieno kokemus, jota voin lämpimästi suositella jokaiselle. Kokemuksen jälkeen voi sitten tehdä lähempää tuttavuutta lemmikkiliskojen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti