perjantai 24. lokakuuta 2014

"PorKy olet kaunein"

"PorKy olet kaunein
Jos sinut saisin näkisin taivaan
Ihana PorKy

PorKy olet parhain
Sua kaipaan, astu laivaan
Ihana PorKy"

Kovaa ja korkealta raikasi "Porky olet kaunein" hallituksemme laulamana Sefen koulutuspäivän iltajuhlassa vuoden alussa. PorKyn mahtava esitys teki unohtumattoman vaikutuksen myös talent-kisan tuomareihin ja hallituksemme nousi kisan voittajaksi nostattaen luonnollisesti myös huikeaa fiilistä hallituksessamme. Sefen järjestämä koulutuspäivä Helsingissä oli kuin virallinen hallituskauden käynnistyminen. Koulutusten ja esittelyiden lisäksi tapahtuma oli ensimmäinen kerta, kun kaikki vuoden 2014 "uunituoreet" kylterihallitukset tapasivat toinen toisensa.

Palataan ajassa pari kuukautta taakse päin hallitusvaaleihin. Menneen syksyn olin toiminut tutorina ja vuoden verran olin pyörinyt biletiimissäkin.  Hallitustyöskentely oli aina kiinnostanut ja oli tavallaan myös luonnollinen ajatus muun aktiivitoiminnan jatkeeksi. Lopulta virallisen hakuajan viimeisenä päivänä keräsin rohkeuteni ja hain tapahtumavastaavan paikkaa. Pesti oli helppo valita, olinhan järjestänyt tapahtumia aiemmin ja ajatus laajemmasta päätösvallasta ja vastuusta himotti. Ehkä kaikkein suurin kynnys oli itsensä asettaminen "näytille, esille, arvosteltavaksi julkisesti". Vaali-iltana luulin pyörtyväni kovan jännityksen takia, mutta hetkeäkään en ole katunut.

Tapahtumavastaavan tehtävässä nimen mukaisesti olen ollut päävastuussa suurimmassa osassa PorKyn tapahtumista kuluneen vuoden aikana. Karkeana linjavetona tapahtumien vastuusta sopon kanssa on, että tapahtuma vastaava hoitaa alkoholillisten iltatapahtumien (esim. bileiden, sitsien) hoitamisen ja sopo järjestää alkoholittomia illanviettoja ja kulttuuritapahtumia (esim. lautapeli-iltoja.).

PorKyn tapahtumavastaava on päävastuussa:
- ystävänpäiväbileistä
- Schools out for summer -kesänpäättäjäisistä
- Pozzeista (eli Pori Jazz sitseistä)
- harkkasitseistä
- Yrjönkadun Approsta
- ja pikkujoulusitseistä

Tapahtumien järjestämisen lisäksi tapahtumavastaavan tärkeä tehtävä on koordinoida PorKyn biletiimin toimintaa ja olla apuna heidän järjestämissään tapahtumissa (silliksellä, NESU-sitseillä ja PorKy-Galassa). Biletiimin kanssa työskentely on tiedon välittämistä, auttamista, ohjaamista, edistymisen seuraamista (ts. enemmän tai vähemmän "takapuoleen potkimista"),...

Rakettitiedettä? Ei ole! Yksinkertaisuudessa tapahtumat suunnitellaan saman kaavan mukaisesti aloittaen teeman ja fbtapahtuman luomisesta itse tapahtumapäivän käytännön asioiden hoitamiseen. Tapahtumien järjestämisessä suurena apuna on ollut "testamentti", joka siirtyy myös seuraavalle tapahtumavastaavalle sisältäen yksityiskohtaiset ohjeet ja muistilistat. Voin jo valmiiksi luvata laittavani kaiken tietotaitoni tämän teoksen kirjoittamiseen :)

Tapahtumien erilaiset luonteet ja järjestelyjen monipuolisuus ovat tapahtumavastaavan parasta antia. Tapahtumien pääsee yhdistämään ja oppimaan monia eri taitoja: markkinointia tapahtumien hypetyksessä, kirjanpitoa budjetteja tehdessä, yritysyhteistyötä erilaisia sopimuksia luodessa, koordinointia ja pienimuotoisesti esimiestaitoja biletiimin toimintaa ohjatessa, tiimityöskentelyä hallituksessa työskennellessä ... Oppimisen näkökulmia löytyy monia ja uskon niistä olevan paljon hyötyä myös tulevissa haasteissa niin opiskeluissa kuin työelämässäkin. Monipuolisuuden lisäksi olen erityisesti nauttinut siitä, että projektiluotoisen työn tuloksen näkee omin silmin. Onnistuneessa tapahtumassa työ saa parhaan palkkionsa, kun kova työ konkretisoituu tapahtumaksi ja osallistujat viihtyvät. Parhaassa tapauksessa korviini kuuluu jälkikäteen mitä hauskempia ja vauhdikkaampia selostuksia illan tapahtumista.

Saappaisiini lähtemistä ei siis tarvitse pelätä! Materiaalin, muun hallituksen ja vanhojen tapahtumaselostusten avulla tehtävästä selviää kuka tahansa! Ensi vuonna tehtäväjako menee myös osittain uusiksi, sillä NESU-asioita hoitamaan haetaan oma NESU-vastaava ja yrityssuhde vastaava tulee ottamaan suurempaa roolia esim. Yrjönkadun Appro -yhteistyöravintoloiden hankkimisessa.

Lopussa haluan antaa erityskiitoksen ihanalle kämppäkaverilleni, ystävälleni ja PorKyn sopolle Heidille, joka on ollut suurena tukena, turvana ja apuna vuoden aikana! Kimppa-asumisen johdosta PorKyn asioita on pohdittu ja ideoitu Eteläkauppatorilla enemmän kuin kukaan osaa koskaan uskoa!


Tulkaa kysymään lisää minulta ja olkaa rohkeita - hallitusvuosi ei jätä ketään kylmäksi! Suosittelen!

viikonlopun viettoon ja TuKyn vujuille, Laura :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti