tiistai 14. lokakuuta 2014

Koulutuspolitiikkaa ja erotiikkaa

Modjes!

Viime viikko oli kopon salkkua kantavalle melko mielenkiintoinen. Viikko alkoi OPKE:n kokouksella, jossa minä ja Roosa esitimme Porkyn kannanoton uutta laskiksen tuplatenttikieltoa vastaan. Kannanotto oli kopo-urani ensimmäinen ja mielenkiinnolla odotin opettajien reaktiota. Pääargumenttimme kieltoa vastaan oli opiskelijan oikeus kolmeen tenttikertaan, joka olisi kiellon myötä mahdotonta toteuttaa. Opetushenkilökunta otti tästä hyvin koppia ja asialle sovittiin oma palaveri keskiviikoksi.

Keskiviikon palaverissä mietimme ongelmaan ratkaisua, ja päädyimmekin opiskelijan kannalta parhaaseen mahdolliseen tulokseen. Ensi vuodesta lähtien laskentatoimen tentit suunnitellaan niin, että tentit eivät mene päällekkäin. Tämä ei tarkoita sitä, että esimerkiksi kirjanpidon peruskurssin ja syventävän laskentatoimen kurssin tentti ei voi olla päällekäin, mutta esim. 2 ja 3 – vuosikurssin tentit laitetaan eri päiville. Sovittiin myös, että kielto koskee ainoastaan kahta laskentatoimen kurssia, eli opiskelijalla on edelleen mahdollisuus suorittaa laskentatoimen ja minkä tahansa muun aineen tentti samalla kertaa.

Pääsin myös ensimmäistä kertaa elämässäni vierailevaksi luennoitsijaksi, PYLY-kurssille puhumaan opiskelusta ja opiskelujen ulkopuolisesta elämästä. Kokemus oli miellyttävä ja ainakin omaan silmääni näytti, että pupujen mielenkiinto säilyi läpi monologini. Vedin samalle yleisölle myös tentti-infon, jossa tosin unohtui melko monta tärkeää pointtia ja myös tekniikka otti koposta niskalenkin.

Asiapitoisen viikon jälkeen onkin mukavaa saada jälleen asiaton viikko, alkaakin jo kohta maistumaan! Tällä kertaa vuorossa on biletiimin ronttien suunnittelema Porkkysex, jota sopii odottaa mielenkiinnolla.

“Sivistynyt ihminen ei ikinä kadu nautintoa ja sivistymätön ihminen ei ikinä tiedä mitä nautinto on.”
- Oscar Wilde

Med vänliga hälsningar,

Ossi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti