maanantai 2. joulukuuta 2013

Hallitusvuoden viimeisiä karkeloita

Kuin silmäräpäyksessä vierähtäneen hallitusvuoden ymmärtää oikeasti lähestyvän loppuaan vasta kun seuraavan vuoden hallitus valitaan. PorKyn hallitus vuodelle 2014 valittiin yhdistyksen sääntömääräisessä syyskokouksessa Somassa 20.10. Superjännittävien vaalien tuloksena saatiin ensi vuodelle varmasti hyvin pätevä ja taas rakkaan yhdistyksemme toimintaa eteenpäin vievä hallitus, siitä ei ole epäilystäkään. Nykyisten, kohta hallituksesta eläköityvien, hallitusystävieni kanssa keskusteltaessa päällimmäisinä mietteinä illan päätyttyä olivat kuitenkin: ”Mitä jos en halua luopua pestistäni?”, ”Mitä teemme maanantai-iltaisin kun ei olekaan kokousta?” ja ”Meidän täytyy keksiä lisää sisältöä elämällemme!” 

Onneksi syyskokous ei kuitenkaan ollut täysin hallitusvuoteni päätös, vaan pääsin vielä viettämään kaksia upeita vuosijuhlia samaisella viikolla. Perjantaina 22.10 yliopistokeskuksemme ylioppilasyhdistys Pointer ry juhli 25 vuotista taivaltaan. PorKyltä olikin mukana hyvä edustus, eikä tuhoakaan aiheutettu liikaa. Vuosijuhlien aikana saimme nauttia erinomaisesta ruuasta, hyvistä puheista ja viihdyttävistä ohjelmanumeroista.  Illan ylpeyden aihe oli varmasti oman Pointer pj:mme, Juuso Östermanin, saama kunniamerkki yhdistyksiä lähentävästä toiminnastaan.  

Lauantaina 23.10 keräsimme Roosan kanssa kimpsut ja kampsut jo ennen kukon laulun alkua ja suuntasimme ajovalot kohti kotoisaa Turkua. Turussa meitä odottivat jännät paikat, sillä edessä olivat Merkantila Klubbenin 85-vuotis juhlat ja kielimuuri. Cocktail –tilaisuuden tervehdyksen kahta lausettakin oli harjoiteltu jo parin päivän ajan etukäteen. Onneksemme huomasimme jännityksen rassaavan myös muita kylterihallituksia ja pärjäsimmekin oikein hyvin, tapamme mukaan lotkauttamalla pari vitsiä ;) Itse vuosijuhlat järjestettiin Maskussa upeissa puitteissa! Seura oli erinomaista, ruoka oli erinomaista ja illan ohjelma erinomainen. Illan ylpeyden aihe lauantaina oli varmasti yhteiskuva Angry Birds –ikonin, Peter Vesterbackan, kanssa. Vesterbacka oli MK:n aikaisempana varapuheenjohtajana juhlapuhujana ja piti puheen Angry Birdseistä, mikäli ymmärsin oikein.. Päivä oli meille Roosan kanssa hyvin pitkä ja parhaat jatkot löytyivätkin mäkkäriltä McFeast aterioiden seurasta.

Tiesimme jo etukäteen sunnuntain kruunaavan koko mahtavan viikonloppumme!  Aamulla suuntasimme aurinkoisessa ilmassa Afterski sillikselle, joka järjestettiin Turun jokirannassa, Manillassa. Paikka oli upea, aikaisemmin siellä on tullut käytyä lähinnä häiden merkeissä, mutta tietenkin Bättrefolk järjesti siellä Silliksensä. Sillisruokaa löytyi pizzamätöstä, herkkuihin, salaattiin ja graaviloheen. Ja mikä parasta, jatkoilla esiintyi Frööbelin palikat!! Amazing! Sillis päättyi kohdaltamme kuitenkin hieman kesken, sillä matkamme oli tarkoitus jatkua vielä takaisin Poriin hallitustenvaihtoon. Bussimatka Turusta Poriin sujui mukavasti ja Porissa meitä odottikin jo Maisterin kuljetus Reposaareen. Reposaaressa ilta alkoi uuden hallituksen perehdyttämisellä. Keskeisimpinä aiheina olivat koulutuspolitiikka, uusi Kylli ja suhteet sidosryhmien kanssa. Kaikki uuden hallituksen jäsenet perehdytettiin tehtäviinsä myös henkilökohtaisesti, jonka jälkeen päästiin porukalla syömään ja saunomaan. Loppuilta sujuikin sitten erittäin hyvissä tunnelmissa hallitushenkeä kehittäen niin muodoin..

Vaikka hallitustyö on vienyt vuoden mittaan paljon aikaa, on se kaikki ollut sen arvoista. Uusia ystäviä muilta kylteripaikkakunnilta sekä omasta mahtavasta hallituksesta, uskomattomia kokemuksia ja tapahtumia, käytännön kokemusta yhdistystoiminnasta jne.. Haikein tunnelmin lähdetään kohti vuodenvaihdetta ja viimeisiä kokouksia nykyisen hallituksen kanssa. Onneksi vielä on vuotta hetki jäljellä ;)

xoxo

Vpj Jochha

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti