torstai 19. joulukuuta 2013

Gdansk-ruokablogi, osa 4

Ke 18.12.

Pizza Hut
Viimeisen kokonaisen Puola-päivän sotasuunnitelmana oli kuluttaa vielä jäljelle jääneet bahtit tai mitä ne nyt ikinä täällä vaihdon välineenä käyttääkään, jotain space-money’a se on. Kohteeksi valikoitui Galeria Baltycka, ihan asiallisen kokoinen ja näköinen pytinki. Parisataa liikettä, joista tosin osa ihan tauskeja. Ympäristön viihtyisyyttä edesauttoi se, että kauppakeskuksissa liikkuu empiirisen tutkimuksemme perusteella heittämällä kauniimpaa paikallista alkuperäisväestöä kuin vanhassa kaupungissa. Matka taitettiin raitiovaunulla, jossa kuljimme tyylikkäästi pummilla jättämällä ostamamme liput käyttämättä. Sporassa ajanvietteenä toimi vanha kunnon eläinpeli. Pienenä vinkkinä arvuuttelijoille: älä valitse oselottia, aivan liian ilmeinen.

Pizza Hut

Viihtyisään ruokapaikkaan pääsy ostoskeskuksessa osoittautui mahdottomaksi urakaksi, ja jo kahdeksalla vapaalla tuolilla varustetun raflan löytämisessä oli täysi työ. Seurueemme oli siis tyytyminen geneeriseen ketjuravintolaan, tässä tapauksessa siis Pizza Hutiin. Mitä tästä nyt edes voi kirjoittaa? Sitä paitsi kyllähän te kaikki neljä lukijaakin jo tiedätte, mikä on homman nimi. Perusvääntöä odotimme, perusvääntöä saimme, pastakin oli aika pastaa. Limonadia anniskeltiin endless refill -periaatteella, joten darraistuskelupotentiaalia paikalla on.

Arvosana: 3/5

Dom Sushi


Dom Sushi

Nyt päästään asiaan. Dom Sushi sijaitsee rantakadulla ja myy – yllätys, yllätys – sushia. Ravintola oli kotoisan pieni ja sisälsi mielenkiintoisen pöytäratkaisun, jossa asiakkaat istuivat ringissä keittiön ympärillä annosten purjehtiessa pöytää kiertävässä vesistössä. Ruoka sai ylistäviä arvioita niin seurueen sushieksperteiltä kuin -noviiseiltakin muuttaen jopa itsensä Don Kyyhkyn käsityksen kyseisestä ruokalajista – aiempi totutun kriittinen arvio ”sushi on rahan haaskausta” ei enää päde. Plussaa myös siitä, että keittiömestarin ja oppipojan työskentelyä oli mahdollista seurata ja oppia samalla itsekin jotain. Ajoitus oli paras mahdollinen, melkein kaikilta täydet pinnat ja komea kruunaus matkalle. Paskan makuaistin omaavat älkööt kuitenkaan tänne vaivautuko.

Arvosana: 5/5

Ruokailun ja shoppailun lisäksi keskiviikon kolmas pääaktiviteetti on ollut poseeraus, sillä Maisterin tuorein kuningasidea oli hankkia kertakäyttökamera, jolla kaikkia vastaantulijoita on ollut aivan pakko pyytää ottamaan ryhmäkuva. Tämä on sujunut vaihtelevalla menestyksellä, sillä eihän nämä aboriginaalit osaa paikoitellen edes kameraa käyttää – kehitysmaa, kuten Kyyhkykin linjasi.

Vielä pieni katsaus nykytilanteeseen: vietämme rauhallista yhteisillanviettoa ja eläinpeli on käynnissä tälläkin hetkellä. Meininki on aiemmilta illoilta tuttu: Don Kyyhky vittuilee minkä ehtii, Britney soi ja Tuote on avattu. Nyt kuitenkin Gdansk vaikenee, blogivastaavallakin on tarve seurata keskustelua.

#gdansklive


–Mikko L.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti