keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Gdansk-ruokablogi, osa 3

Ti 17.12.

Apetito Pizza z Pieczarkami
Juuri kun allekirjoittanut luuli, että ostoskeskuksessa eilen kokemamme 6D-”elokuva” oli niin farssi, kuin joku voi farssi olla (järjetöntä höykytystä, tasaisin väliajoin jumiin jäävät penkit ja suorituksen jälkeen hiki kuin Mehu-Jannella konsanaan), niin eikös tässä henkilökohtaisesti päätetty nukkua ohi keskitysleirivierailun ja varmistaa, ettei takuulla tule nähtyä matkan aikana nähtävyyden nähtävyyttä. Onni onnettomuudessa sentään oli, että kuuleman mukaan siellä pääsi kokemaan lähinnä kylmyyttä ja odottelua. Hieman valoa pimeyteen toi myös se, että prostituoitujen (ei tullut testattua, joten kyseinen sektori jää arvioimatta) näpistämäksi luulemani arvokas Lidlistä ostettu kaulahuivi ei ollutkaan hävinnyt. Ruokablogillakin menee heikosti, sillä päivän epistolaan sisältyi vain yksi ravintolakäynti. Jostain on kuitenkin materiaalia tuotettava, joten laajennamme skaalaa eineksiin.

Apetito Pizza z Pieczarkami

Maisterin lounasvalinta oli mainiolla valikoimalla varustetusta Biedronka-elintarvikemyymälästä (suosittelemme, pidemmänkin kävelymatkan arvoinen) ostettu rakenteeltaan löysä tattipizza. Oheinen kuva kertookin jo olennaisen kyseisestä tuotteesta, 75 % jäi nimittäin syömättä. Pistävä tatinhaju häiritsi muitakin kuin itse syöjää ja huoneeseen levittäytyessään vaikeutti unensaantia. Pizzan laatua heikensi myös se, ettei käytössä ollut uunia. Maisteri kunnostautui sienien saralla myös ostamalla alle kaiken arvostelun olleita tattisipsejä, joita koko porukan voiminkaan ei saatu alas kuin 8 (kahdeksan) kappaletta.

Arvosana: 0/5

Fellini
Fellini: Pistaasijäätelö

Fellini: Risotto with seafood
Varapuheenjohtajamme oli ystäväpiiristään kuullut ylistäviä arvioita paikallisessa Etelärannassa sijaitsevan Fellini-italialaisravintolan tasosta, joten sinne pääsy varmistettiin peräti pöytävarauksella jo 1,5 vuorokautta ennen h-hetkeä. Emme joutuneet pettymään. Fellinin asiakaspalvelu oli niin täydellistä, että VPJ olisi halunnut viedä tarjoilijat kotiinsa. Pasta ja liha-annokset olivat sairaan hyviä, risottoa täällä ei ehkä kannata syödä. Mitä jälkiruokiin tulee, maisteri onnistui tilaamaan listan ulkopuolelta pistaasijäätelöä, joka toimi yhtä hyvin kuin paikalliselta Ärrältä viiden aikaan ostettu ”läjä”. Erikoismaininta alkuruo’an jälkeen tarjoillusta välijälkiruo’asta, joka sisälsi shottilasillisen kirsikkasorbettia ja pohjalla täkäläistä erikoisuutta, heinällä maustettua Zubrowka-viinaa, ts. Tuotetta. Hintataso Fellinissä oli korkeampi kuin aikaisemmin testaamissamme paikoissa, mutta niin oli laatutasokin.

Don Kyyhkyn kommentit: Kirsikasta en pidä, mutta Tuote on hyvä.

Arvosana: 5/5


Vahvimmat jatkaa. Eniten vituttaa ei mikään.

Now Playing: Britney Spears – Now That I Found You

#gdansklive
#angstirinki


–Mikko L.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti