maanantai 16. joulukuuta 2013

Gdansk-ruokablogi, osa 1


Turkish Kebab & Cafe
Jotta hallitusvuoden päätösmatkasta jäisi jotain perinnöksi jälkipolville, julkaisemme taattua must-read-materiaalia jokaiselle Gdanskin matkaajalle – PorKyn hallituksen ruokablogi on täällä tänään. Luvassa on lahjomattomia, demokraattisesti tuottamiamme arvioita tämän neuvosto-Puolan merellisen helmen ravintotarjonnasta. Ekstroina tarjoamme nykyään mafiakeisari Don Kyyhkynä tunnettavan härkäkopomme kommentteja.



Su 15.12.

Turkish Kebab & Cafe

Gdanskissa ateriointi oli aloitettava pikaruo’alla, koska bussifarssista aiheutunut laittoman kova nälkä. Kohteeksi valikoitui vanhan kaupungin pääkadun varrella sijaitseva turkkilaisten ylläpitämä pieni, muttei niin sympaattinen kebab-paikka. Keittiön puolelta huudeltiin noutamaan valmiita tuotteita armeijan mieleen tuoneella volyymilla. Ravintola muistutti parvensa myötä arkkitehtuurisesti kotoista Cafe Elbaa, mutta siihen yhtäläisyydet sitten jäivätkin. Ilmassa, jota olisi voinut leikata veitsellä, leijui niin voimakas krääsä, että tila muistutti turkkilaista saunaa. Vaikka ilmasto oli trooppinen, lihasta oli silti saatu paikoin kylmää. Pelko siitä, että kuteet lemuavat kebabilta loppureissun, aiheutti pikaisen poistumisen.


Arvosana: 2/5

Kresowa

Kresowa
Aivan huoneistomme välittömässä läheisyydessä sijainnut Kresowa keräsi seurueeltamme ihailevia katseita jo päivällä, joten päätimme olla lähtemättä merta edemmäs kalaan ja illastaa ihan vieressä. Tämä osoittautui maailmanluokan virheeksi. Kansallispukuiset tarjoilijat, mummolasta varastetut pöytäliinat ja klassinen musiikki loivat Anastasia-tunnelmaa ja saivat seurueen häpeämään alipukeutuneisuuttaan. Ruoka osoittautui kuitenkin täysin puitteisiin epäsopivaksi ja aiheutti vertauksia Sofian aterioihin. Henkilökuntakin kusetti vastaamalla punaviinitilaukseen kantamalla pöytään georgialaista ja bulgarialaista saatanan makeaa ja paskaa litkua, jota ei edes vaivauduttu kaatamaan laseihin asti. Plussaa kuitenkin ihanista, pitkistä viinilasien jaloista.

Don Kyyhkyn kommentit: Päällisin puolin paskaa. Hinta-laatu-suhde ihan päin helvettiä. Seinät olivat päällekäyviä ja lamput saatanan paskaisia. Ei ansaitse ravintolan titteliä, kutsuisin ruokalaksi.

Arvosana: 2/5


To be continue, kuten täälläpäin tapaavat kirjoittaa. 

#gdansklive


–Mikko L.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti