tiistai 17. joulukuuta 2013

Gdansk-ruokablogi, osa 2

Billy's
Uusi päivä, uudet kujeet. Maisteri aloitti päivän heräämällä ihan halvatun aikaisin ja muiden vielä nukkuessa yritti katsoa Salkkareita ja Breaking Badia vain todetakseen, että Puola on umpipaska maa, sillä eihän täällä toimi sen enempää Katsomo kuin Netflixkään. Hohquer yritti naapurihuoneessa pelata iPadilla, jossa ei kuitenkaan ollut pelejä, ja tästä seuranneet voimasanat kaikuivat läpi seinien. Aamu aloitettiin kollektiivisesti hitaalla aamiaisella. Protip: täkäläinen omenamehu maistuu mintulta, eikä sovellu juotavaksi ollenkaan. Ohessa paikallisella musiikkikanavalla soinut, taustamusiikkina – tai no, lähinnä taustakuvana – toiminut Puolan listaykkönen. Jostain kumman syystä 20 miljoonaa YouTube-hittiä.


Ma 16.12.

Billy’s

Shoppailun (no muutamaa Nike-kaupan ostosta lukuun ottamatta eihän kukaan nyt mitään tällaisesta maasta hankkinut) lomassa valitsimme Madison-ostoskeskuksessa sijaitsevan amerikkalaistyylisen ravintolan. Maan yleiseen skeidaan kielitaitotasoon nähden hyvää englantia puhunut henkilökunta oli iloinen yllätys. Billy’s tarjoili maukkailla pihveillä varustettuja kuivahkoja purilaisia, pihviveitset tosin loistivat poissaolollaan. Puolassa ymmärretään lasien päälle – tällä kertaa annamme kiitosta riittävän suurista juomalaseista. Perusvääntäjätason mesta.

Arvosana: 3/5

Original Burger

Original Burger
Vanhan Gdanskin pääkatu on kuorrutettu sisäänheittäjillä ja on siksi vähintäänkin epäilyttävä ruokailupaikka, mutta sen varrella sijaitseva Original Burger onnistui ylittämään odotuksemme. Hallituksen jalkapallojaosto oli havainnut kyseisen raflan potentiaaliseksi lokaatioksi tarkkailla illan AC Milan – AS Roma -ottelua, ja siellähän se myös näkyi. Paikka oli pieni ja hassusti sisustettu, mutta kotoisa ja siisti. Hampurilainen oli tehty tuoreista raaka-aineista, sisälsi itsetehdyt sämpylät – ja oli varustettu rucolalla (!). Viinikin maistui viiniltä eikä mehulta. Ogio Primitivo, 2011, hyvä vuosikerta. Aivan heittämällä matkan toistaiseksi paras ruokailu. TripAdvisorin Certificate of Excellence Winner 2013 -tarra ikkunassa ei ole tuulesta temmattu. Ainoastaan Sulley Muntarin tasoitusmaali vei Original Burgerilta täydet viisi tähteä.

Arvosana: 4/5

Selkeästi eilistä positiivisempi ravintopäivä pulkassa siis. Juuri nyt osa jengistä jo nukkuukin, koska huomenna aikainen lähtö Stutthofiin keskittymään leirille.  Ne, joilla on #voimaa, juovat Finlandiaa tai Messiasta ja avautuvat. Kauniita unia koti-Suomeen.

#gdansklive


–Mikko L.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti