torstai 12. joulukuuta 2013

Haikein terveisin..

Joulun lähestyessä alkaa taas yksi vuosi olla paketissa. Vuoteen on jälleen mahtunut paljon; opiskelijoiden edunajamista, vaaleja, uusia tuulia ja huikeita bileitä! PorKy ry:n hallitus vuosimallia 2013 haluaakin kiittää mahtavaa jäsenistöämme loistavasta menneestä vuodesta:

Suurin piirtein vuosi sitten pidimme uuden hallituksen kanssa järjestäytymiskokousta innostuneen mielin, tuleva vuosi tulisi olemaan mitä mahtavin! Ja olihan se; vuosi alkoi yhteiskampus kohulla, josta selvittyämme käänsimme katseet tuleviin kymppivujuihin. Siinä välissä ehdin käydä useassa kokouksessa, palaverissa sekä tapaamisessa, opken, Porsen sekä KPVn tiimoilta, unohtamatta oman hallituksen kokouksia. Edessä häämötti ensimmäinen liittokokous sekä uuden markkinointi- ja viestintävastaavan valinta Susan siirtyessä uusiin haasteisiin. Ensimmäinen työntäyteinen hallitusvuoden puolikas meni todella nopeasti ja jäimme kaikki innolla odottamaan tulevaa.
Syksyllä uudet puput tulivat ryminällä ja aloitusviikko oli täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Yrjönkadun appro oli jälleen menestys ja teimmekin kävijäennätyksen. Edustajiston vaalit toivat lisäväriä syksyyn, samaten jännitys oman kyllin kohtalosta. Hallitus virkistäytyi ja allekirjoittanut kävi Budapestissa kera muiden ekonomi sekä kylteripuheenjohtajien miettimässä sefen tulevaa vuotta. Tämän lomassa ehdittiin reivata, saunoa ja juhlistaa vuotta galalla. Lisäksi äänestimme porkylle uuden hallituksen, joka on varmasti yhtä innokas kuin mitä me olimme vuosi sitten.

Vuosi lähenee loppuaan ja itse siirryn sivuun haikein mutta kiitollisia mielin.

-väistyvä pj Sini

On vaikea uskoa, kuinka nopeasti aika kiitää. Juurihan vasta aloitimme toimintamme verkostoituen SEFE-päivillä ja pähkäillen vuosijuhlien juhlapuhujaa ja esiintyjiä. Ja nyt ollaan tässä. Oma hallitusvuosi jo takana ja seuraava hallitus valmiiksi valittuna.
Vuosi on opettanut ja antanut minulle paljon; ainutlaatuista kokemusta yhdistystoiminnasta, suurten tapahtumien järjestämisestä, opiskelijoiden etujen huolehtimisesta sekä unohtumattomista tapahtumista ympäri Suomen. Puhumattakaan upeista ihmisistä, joihin olen vuoden aikana tutustunut, ja joista olen saanut mielettömän tärkeitä ystäviä. #ihanuut #angstirinki
Oloni tällä hetkellä on hyvin haikea, sillä onhan yksi aikakausi taas loppumaisillaan. Maanantait tulevat tuntumaan tyhjiltä ilman kolmetuntisia kokouksia ja keskiviikkoisin on varmasti aivan liikaa aikaa ilman perkolaattorin kanssa taistelua ennen ja jälkeen kahvihetken. Luotto seuraavaan hallitukseen on kuitenkin kova, olen varma, että hommat tulevat hoitumaan timanttisesti ja Porky jatkamaan nousukaartaan.

xoxo vpj Jochha

Kiitospuheiden, kättelyjen ja yhteenvedon aika on koittanut. Takana on naurettavan nopeasti kulunut vuosi. Vasta äskenhän viimevuotisessa syyskokouksessa puolivahingossa lähdin leikkiin mukaan ja pääsin vielä sisäänkin, vaikka vaalitentin vastaukset karkasivatkin pahasti huumorin puolelle. Kertaakaan ei ole kuitenkaan tarvinnut katua, sillä käteen on jäänyt rutkasti muutakin kuin pari mapillista kuitteja: ennen kaikkea valtava määrä eeppisiä hetkiä huikeassa porukassa (TJEU: #angstirinki, #parhaatkamut). Nyt on helppo sanoa, etten olisi saanut opiskeluajastani puoliksikaan näin paljon irti ilman hallitusvuotta, enkä todellakaan olisi edes tajunnut, mistä olisin jäänyt osattomaksi. Vaikka ensi vuoden hallitushaku jo menikin (potentiaalinen joukkio saatiinkin, melkein edeltäjänsä veroinen) ja tämä on karmea klisee, niin voin suositella ainejärjestöaktivismia lämpimästi – Elastista siteeratakseni meil on oikeesti viel siistimpää ku milt se näyttää ulos.

Iloista hyasienttien aikaa itse kullekin PorKyn jäsenelle, 

– @m1k00

Vuosi 2013 alkoi hieman hämmentyneenä, ei ollut oikein käsitystä siitä mihin sitä oli taas itsensä mukaan tunkenut. Alussa vähän tunnusteltiin, että millaista tämä hallitustyöskentely nyt sitten on. Pidettiin muutama kokous, vedeltiin suuntaviivoja keväälle ja nakiteltiin webmasterille hommia. Ensimmäinen todellinen kosketus hallitustyöskentelyyn saatiin Helsingissä SEFE-päivien muodossa. Nähtiin Hallituslaisia ympäri Suomen ja vaihdeltiin ranskalaisia poskisuudelmia. Illalla biletettiin kosteissa merkeissä ja tytötkin luopuivat proggiksessa jo paidoistaan. Webmasterimmekin veti alkuvuoden stressiä helpottaakseen itsensä todellisiin linkkuihin ja lausui filosofisia näkemyksiään pitkin iltaa. SEFE-päivät jatkuivat Kylteri-päivien merkeissä ja tavalliset rahvaatkin saapuivat pelipaikoille. Silti meillä oli hauskaa. Tämä kyseinen viikko olikin yksi niistä hienoimmista viikoista hallituksesta, kaikki oli uutta ja hauskaa. Pitkin vuotta on toki kertynyt lukematon määrä ratkiriemukkaita muistoja, niin hallitusporukan keskinäisistä kohelluksista, kuin myös ympäri Suomen suuntautuneista Vuosijuhla-matkoista. Oikeita hommiakin painettiin, mutta aina pilke silmäkulmassa.  Alun hämmennyksen jälkeen ei ole hetkeäkään tarvinnut katua päätöstä lähteä mukaan hallitustoimintaan. Vuoteni oli ruusuilla tanssimista (toisinaan myös pöydillä).

Vilpittömästi kaikkia kiittäen,
Väistyvä Yrityssuhdevastaava,
Saku Vaihinen

Viimeinen vuosi on sisältäny paljon: bileitä, kokouksia, verkostoitumista ja unohtumattomia muistoja. Opettavainen ajanjakso on tarjonnut arvokasta kokemusta mm. projektityöskentelystä, sidosryhmäsuhteiden hoitamisesta sekä vastuullisuuden merkityksestä. Kulunut vuosi onkin tarjonnut opiskeltujen teorioiden rinnalle mielekästä käytännön työskentelyä ja näkemystä.
Vastapainoksi kaikelle viralliselle toiminnalle hallitusvuosi on myös tuonut mukanaan unohtumattomia vuosijuhlia, railakkaita sitsejä sekä koomisia muistoja. Vuoden yhtenä kohokohtana oli ehdottomasti kylterihallituksille järjestettyjen SEFE-päivien sitsit. Saman katon alle kokoontui hurja määrä aktiivisia toimijoita aina Helsingistä Ouluun. Illan meno kiihtyi myös sen mukaiseksi: paidattomia ihmisiä, hävinneitä muistikuvia sekä himokkaan pariskunnan rikkoma vessanpönttö kruunasi huippupäivän. Mitä muuta voisi sitseiltä toivoakaan?

-Nico

Katsoin ennen tämän blogitekstin kirjoittamista omia aiempia kirjoituksiani tänne ja totesin että varjele, kyllä on ollut paljon asiaa. Toisaalta. Onhan kyse tärkeistä asioista, kun puhutaan PorKyn toiminnasta ja sen kehittämisestä. Päätin kuitenkin, että tällä kertaa pidän huonot vitsit ominani ja etten myöskään aloita uutta kappaletta kysymyksellä tai mainitse hashtagia kirjoituksessa yli kolmea kertaa.
Kulunut syksy PorKyn markkinointi- ja viestintävastaavana on ollut kaiken kaikkiaan ikimuistoinen. Pupujen aloitusviikko, historian suurin Yrjönkadun Appro ja mieleenpainuvat pikkujoulut kruunasivat tämänkin syksyn erittäin onnistuneesti. Tässä vaiheessa on kuitenkin syytä kiittää teitä kaikkia possuja, jotka olette aktiivisuudellanne mahdollistaneet kaikkien eri tapahtumien järjestämisen ja porilaisen kylterikulttuurin ylläpitämisen.
Täytyy myöntää että hallituspestistä luopuminen vetää mielen yhtä haikeaksi kerta toisensa jälkeen. Huolimatta siitä, että tiedän ensi vuoden markkinointi- ja viestintävastaavan hoitavan homman paremmin kuin hyvin ja kehittävän toimintaa entisestään, on todettava taas yhden aikakauden päättyvän PorKyn historiassa kun ainejärjestömme saa järjestyksessään 11. istuvan hallituksensa vuoden vaihteessa. Näihin sanoihin, näihin tunnelmiin #YOLO #angstirinki

XO, Jarkko

Vuosi alkaa lähennellä loppuaan ja on aika jättää haiken mielin pesti hallituksessa ja siirtää vastuu seuraavalle, joka saa kokea toivottavasti yhden parhaista vuosistaan hallitustoiminnan parissa. Kun vuosi takaperin olin tullut valituksi PorKyn hallitukseen, olin näihin aikoihin vielä hieman hämmentynein mielin enkä oikein osannut aavistaa mitä tuleman pitää. Kaikki kehuivat, että tästä tulee elämäsi paras vuosi, tapaat uusia ystäviä ja vuoden päästä et halua uskoa, että nyt se on ohi. No, tämä kaikki oli täysin totta! Vuosi on ollut kieltämättä opiskeluaikani antoisin ja mukavin. Olen tavannut uusia ihmisiä ja pitänyt hauskaa ympäri Suomea ja nyt minun on todella vaikea uskoa, että pestini on päättymässä. Vuoden mittaan olen myös oppinut paljon uutta asiaa. Koulutuspolitiikka kiinnosti minua jo entuudestaan, mutta en osannut ajatella kuinka pysyvän jäljen tämä pesti jättäisi. Aion edelleen pysyä aktiivisena koulutuspolitiikan kehittämisessä vaikka vastuutehtävissä en toimikaan. Parhaita hetkiä vuoden mittaan ovat olleet SEFE päivät, vuosijuhlat sekä verkostoituminen muiden kylterikaupunkien opiskelijoiden kanssa. En aio löpistä vuodestani tämän enempää, mutta kiitos kaikille, jotka uskoivat minuun vuosi sitten ja toivottavasti olen edes osittain täyttänyt odotuksenne!

 -Mikko H

Mennyttä vuotta on mahdotonta kuvailla lyhyesti ja muutamalla sanalla. Kuitenkin mikä ehkä omasta mielestä on ollut kaikkein huikeinta ja samalla yllättävintä on se, kuinka palkitseva vuosi monessa asiassa on ollut. 
En olisi ikinä voinut kuvitellakaan kun vuosi alkoi tammikuussa, että omasta hallitusporukasta tulee niin läheinen. Koen, että sain oikeasti 8 ystävää. Huikealla porukalla on myös huikeaa tehdä hommia. Vuosi on opettanut ihan älyttömästi kaikesta – organisoinnista, itsestäni sekä aikaisemminkin mainitusta yhteistyöstä sekä lukemattomista muista asioista.
Tässä kohtaa on hankala summata vuotta, eikä sitä oikein edes ymmärrä, että vuosi todella alkaa olla lopuillaan eikä pian tämä kokoonpano toimi hallituksessa. En voisi kieltää, että samalla on pientä haikeutta. Kuitenkin ehdottomana ykkösenä fiiliksissä on odotus ja innostus ensi vuoteen. Tiedän mitä kaikkea hallitusvuosi voi tuoda mukanaan. Tuleva vuoden 2014 porukka on varmasti vähintään yhtä huikea ja saadaan tehtyä taas jotain vielä huikeempaa.

Näihin sanoihin, kerrassaan huikeeta! 

-Roosa
Aivan mahtava hallitusvuosi takana, ja tästä on hyvä jatkaa vuoteen 2014. Uusi vuosi tuo mukanaan uudet kujeet, sillä pesti vaihtuu webmasterista rahuriksi. PorKyn brändiä ja graafista ilmettä tuli hiottua tänä vuonna uusien nettisivujen muodossa, ja koska niin sanotusti kehitys kehittyy, niin uskon, että ensi vuonna tullaan näkemään taas jotain uutta.
Ensi vuonna jatkuu!
Joona

Näihin tunnelmiin PorKyn hallitus 2013 päättää kautensa, lähettää uudelle hallitukselle reippaan onnenpotkun ja toivottaa koko jäsenistölleen sydämellisesti rauhallista Joulua ja railakasta uutta vuotta!

Mahtavat kiitokset kuluneesta vuodesta!

Yours Sincerely

PorKyn hallitus 2013


2 kommenttia: