torstai 28. helmikuuta 2013

Vuosijuhlatunnelmaa Helsingissä



ONNEA KY ja SHS!

Porin Kylterit matkusti puheenjohtaja-markkinointivastaava-edustuksella etelään pääkaupunkiimme Helsinkiin onnittelemaan 102-vuotiasta KY:tä ja 103-vuotiasta SHS:ää.

Lauantai 23.2. KY:n 102. Vuosijuhlat

Saimme kunnian päästä edustamaan PorKyä kaksille merkittäville kylterijuhlille Helsinkiin. Ensin vuorossa olivat KY:n vuosijuhlat.

Juhlat järjestettiin Wanhassa Satamassa, joka on yleisesti tunnettu messualueena, mutta yllätyimme siitä, kuinka upeat juhlat sinne oli mahdollisuus järjestää. Puitteet olivat kauniit tiiliseinistä modernimpaan sisustukseen asti ja voimme todeta, että nämä vuosijuhlat olivat yhdet hienoimmista missä olemme ikinä olleet, tietenkin Hankenin juhlat mukaan lukien :) Juhlat alkoivat klo 16.00 kutsuvieraiden cocktail-tilaisuudella, jossa jokaiselle vieraalle oli annettu tervehdysaika. Omamme oli klo 16.39, joka kuitenkin osui kohdallemme 10 minuuttia etuajassa tervehdysten ollessa aikarajoitusten takia ilmeisesti lyhyitä ja ytimekkäitä. Lahjaksi veimme tietenkin Porissa valmistettua PorKy-kuohuviiniä, jonka rypäleet on luonnollisesti poimittu Porin sydämestä, Kirjurinluodosta!

Cocktail-tilaisuuden jälkeen oli runsaasti aikaa kuvauttaa itsensä, seurustella ja juoda kuohuviiniä. Iltajuhla alkoi klo 18.00, jolloin siirryimme juhlasaliin. Sali näytti upealta pyöreine pöytineen ja pöytäkoristeineen. Juhla pyörähti käyntiin perinteisellä lippukulkueella, jossa kulkue toi lipun saliin ylioppilaslakit päässä. Alkuun laulettiin myös kaikille tuttu Gaudeamus Igitur. Juhlassa oli todella arvokas tunnelma. Jokainen sai lahjaksi oman KY-shottilasin, joka oli Susanne-shottilasienkeräilijän mieleen. Ruoka oli hyvää ja juhlapuheet hienoja. Erityisesti yleisöä innosti KY:n nais- ja mieskuoron esitykset, joissa kuultiin esimerkiksi Backstreet boysseja, ihanaa! Iltajuhlan jälkeen bussikuljetus vei jatkoille KY-talolle!
 







Sunnuntai 24.2. SHS 103. Årsfest

Ja samoilla silmillä! No ei nyt ihan :D Herättiin ihanaan auringonpaisteeseen ja katsottiin Putousta ja syötiin aamupalaa. Aika epätavallisen luksusta opiskelijamajoitukseksi, yövyttiin nimittäin Susannen siskolla. Aamiaisen jälkeen alkoikin melkein heti kampausten teko ja kahdelta oltiin taas iltapuvut päällä! Kuka väitti, että elämä ei olisi yhtä juhlaa?!

SHS cocktail-tilaisuus alkoi Hankenilla klo 15.30. Nämä kaksi kylteriä ovat sen verran maanläheisiä, että sekä eilen että tänään ei menty taksilla vaan tungettiin ronskisti iltapuvuissa bussiin :D Hankenilla Sini hoiti hienosti sujuvalla ruotsinkielellä meidän tervehdyksen, joten siitäkin selvittiin! Muuta Susanne ei sitten oikein ymmärtänytkään. Tervehdysten jälkeen lähdettiin lieventämään jo syntynyttä nälkää ja janoa Kampin Henkkaan, onion ringssit ja siideri maistuivat aika taivaalliselta. Jätettiin siis Solenn Akt väliin, joka sisältää puheita ja palkitsemisia, eihän siitä olisi kuitenkaan mitään ymmärtänyt.

Puoli seiskan aikaan bussit lähtivät Hankenilta Kalastajantorpan Hilton-hotellille. Bussissa jo raikuivat ruotsinkieliset laulut kun vuju-kansa virittäytyi juhlatunnelmaan. Hiltonilla juhla alkoi aidolla shampanjalla ja seurustelulla, jonka jälkeen siirryttiin juhlasaliin. Vuosijuhlan sponsoreina olivat vaatimattomasti Mercedes Benz ja Sonera, sekä eri sponsorit tarjosivat tietyt lasilliset juomaa. Istuimme eri pöydissä, mutta se ei haitannut; oltiinhan me jo vietetty ihan tarpeeksi aikaa yhdessä! :D 

Juhlaan kunniavieraat saapuivat kulkueella ja toastmaster laulatti ihmisiä – tietenkin ruotsiksi. Harvoin näkee puolustusministerin seisovan pöydällä pitämässä puhetta! Oli aika huvittavaa ja samalla mielenkiintoista laulaa lauluja, joihin ei ollut aikaisemmin törmännyt ja joiden sanoissa ei oikein pysynyt perässä. Eihän meidän sitseillä ollut niistä ruotsinkielisistä lauluista ollut kuin pari. Susannea vastapäätä istuva ruotsinkielinen poika oli yllättynyt, että meillä ylipäätään lauletaan ruotsinkielisiä lauluja! Illan vaihtuessa yöhön jopa ruotsinkieli alkoi sujua, ainakin SNAAAAPS! -huuto.

Hälsningar,

Sini ja Susa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti