sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Tunnelmia laskiaisviikolta


Hej kaikki!

Kiirettä pitää ja hommia riittää! Vuosijuhlien valmistelut ovat startanneet todenteolla ja työt eivät näytä tekemällä loppuvan. Tuli pepun alla juoksentelusta huolimatta kuitenkin pilkettä riittää silmäkulmassa ja palasetkin alkavat hiljalleen loksahtelemaan kohdilleen (ainakin osittain). Alkuviikko on siis ollut työntäyteinen kun tenttiviikkokin uhkaavasti jo kummittelee nurkan takana.

Totta puhuakseni koko alkuviikon ajatukset olivat enemmän tai vähemmän torstaisessa Pikkulaskiaisessa. Sefe- ja Kylteripäivät olivat vain muisto kaukaisuudessa uuden viikon koittaessa jälleen. Tosin niihin palatakseni, toivottavasti kaikki osallistuneet nauttivat tapahtumasta kuin laama kylvystä, allekirjoittanut ainakin itse teki niin. Takaisin Pikkulaskiaiseen. Porista siis torstaina yksityisautoillen kohti Turkua (täysillä liikennerajoitusten mukaan).  Itse en kiireiltäni ennättänyt päivällä käytyyn leikkimieliseen mäenlasku skabailuun (Vuorenmaan investointilaskelmat vetivät pidemmän korren), mutta uskoakseni se oli jälleen yhtä onnistunut ja riemastuttava kuin aikaisempinakin vuosina (tämä on olettamus, korjatkaa jos olen väärässä). Turun Kauppatorin komeillessa edessämme oli aika jättää autoilu loppuillaksi ja vaihtaa haalarit jalkaan. Opiskelijoita näkyi jo sankoin joukoin katukuvassa ja viimeistään silloin tajusin, että kirittävää riittää tulevan baarikierroksen suhteen. Ystävien kanssa siis kisatoimistolle, kartta käteen ja ”leimojen keräys” käyntiin. Leimoja kerättiinkin tarpeeksi, sopivasti, siis aika paljon (tosi paljon). Itse Pikkulaskiais-tapahtuman kruunasivat jatkot Börsissä (ja Apollossa myös, mutta ei niistä sen enempää koska en siellä ollut niin en voi mitään niistä tietää). Esiintyjinä toimivat mm. tällä hetkellä suurta suosiota suomiräppi-genessä nauttiva komistus nimeltään Majuri, joka naisia ylistävillä sanoituksillaan sulatti jokaisen tytön sydämen. Olihan siellä joku toinenkin esiintyjä joltain menneiltä vuosikymmeniltä, mutta pysytään mieluummin nykyhetkessä. Ilta oli kokonaisuudessaan erittäin hauska ja onnistunut. Oli myös jälleen mukava nähdä ystäviä muiltakin paikkakunnilta (terveisiä mm. enklaavin hallitukselle).

Pikkulaskiaisesta palautuminen hoidettiin hitaasti ja varmasti (äkkinäisiä liikkeitä ja raskasta ruumiillista työtä välteltiin siis pari päivää). Sunnuntaina, kun mieli ja keho olivat jälleen täynnä energiaa, oli jälleen uusia haasteita voitettavana. Uusi haaste oli nimeltään Rauma (Raum). Suurta suosiota ja jopa jonkinlaista kulttiasemaa tavoitteleva UCPorin futsal-joukkue siis matkasi kohti paperitehtaita ja paskan hajua (anteeksi, mutta se on ainakin osittain totta). Joukkue oli henkisesti ja fyysisesti erittäin valmis nujertamaan paikallisvastustajansa. Huolenaiheena tosin oli pitkä sairaslista. Molemmat maalivahtimme olivat loukkaantuneita, samoin ulkomailta suurella rahalla hankittu kohupelaajamme Mostafa, jonka mukaan nimettiin aikoinaan myös rullakebab eräässä raumalaisessa ravintolassa. Pitkän ja erittäin strategisen ottelupalaverin jälkeen sankarin viittaa halusi sovittaa harteilleen muuan Heikki Auer, joka siis uhrasi itsensä tolppien väliin vain ja ainoastaan joukkueen etu mielessään. Ottelusta tulikin varsinainen trilleri ja yleisö joutui pidättelemään hengitystään kerta toisensa jälkeen ilmiömäisten suoritusten seuratessaan toinen toistaan. Taistelumme palkittiin lopulta ilmiömäisellä voitolla vasten kaikkia ennakkoasetelmia. Pukukopissa fiilis oli ottelun jälkeen jopa käsinkosketeltavan euforinen, toisaalta myös hieman liikuttunut sillä tämä oli mahdollisesti viimeinen yhteinen ottelu UCPorin paidassa. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.

Best Regards

S. V 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti