sunnuntai 3. helmikuuta 2013

SEFE-päivä & KYPÄ 2013


Kouluviikko jäi harmillisen vajaaksi, kun perinteinen SEFE-päivä keräsi hallitustoimijat ympäri Suomen ja SEFE:n toimikuntien opiskelijajäsenet Helsinkiin jo keskiviikkoaamuna. Tämä tarkoitti käytännössä 06:18 starttaavaan junaan nousua ja näin ollen yöunien rajoittumista muutamiin tunteihin. Vireystilan tasosta kertookin muun muassa se, että ruotsinkielisten junailutermien ”avgår” ja ”från spår” loppusoinnullisuus herätti matkustamossa suurta huvittuneisuutta.

Paikan päällä Sokos Hotel Presidentissä päästiin kuuntelemaan yhteisesti muun muassa kokoustekniikkaan ja yhdistystoimintaan ylipäätään liittyvää luentoa. Päivän merkittävintä sisältöä olivat kuitenkin workshopit, joihin osallistujat hajaantuivat tehtäviensä ja kiinnostuksiensa mukaan – tarjolla oli koulutusta esimerkiksi projektijohtamisesta, vakuuttavasta esiintymisestä ja koukuttavasta myynnistä. Antoisan virallisen osuuden jälkeen vuorossa oli korpivaellus Omenahotellille kaameassa räntäsateessa. Motivaatiota kyseiselle 900 metrin taipaleelle olikin hankittava läheisestä monopoliasemasta nauttivasta myymälästä, jolle päivä kyltereiden parveilusta päätellen oli suurmenestys. Illan huipensivat KY:n kellaritiloissa järjestetyt sitsit, joilta monen PorKyn jäsenenkin onneksi punishmentit puuttuivat kokonaan. PorKyn proggisvuoro oli sijoitettu loppupäähän, mikä näkyi paitsi siinä, että kyseinen laulunumero lähenteli täydellistä farssia, niin onneksi myös siinä, että yleisön arvostelukykykin oli jo aavistuksen hämärtynyt.

Henkilökohtaisella tasolla mieltä lämmitti suuresti se, että paniikissa H&M:n ja paikallisen askarteluliikkeen kangastussivalikoimia yhdistämällä rakennettu tee-se-itse-hallituspaita korvasi karhukaupunkiin jääneen esikuvansa kohtalaisen hyvin. Tusseille löytyi käyttöä vielä sitseilläkin, sillä konkreettiseksi muistoksi jäi pari haalareihin kirjoitettua nokkelaa viestiä. Illan päätteeksi ehdittiin toki vielä käydä tyhjentämässä McDonald’s-niminen ravitsemusliike.

Torstaina alkoivat Scandic Marina Congress Centerissä 500 osallistujan Kylteripäivät ”Suomi maailman huipulla?” -teemalla. Päivän aikana saatiin nauttia huippulaadukkaista puhujista. Mikael Jungner oli inspiroiva ja Aki Riihilahti huumorintajuinen, kuten odottaa saattoikin, mutta Danske Bankin Lauri Uotilan kansantajuisen kansantalouskatsauksen maaginen taso tuli täysin puskista ja nousikin päivän puhutuimmaksi luennoksi. Samassa rakennuksessa järjestettiin myös iltajuhla, jossa karitsanpaistin tai ruokalajien välissä esiintyneen improvisaatio-orkesterin sijaan eniten huumaa aiheutti ehkä kuitenkin Neon 2:n tuotannolla varustettu tanssilattia. Vaikka iltaohjelmaan oli jo klo 02:00:n kohdalle isketty äärimmäisen kyseenalainen ”ZZZ”-symboli, löysi moni itsensä vielä kyseisen ajankohdan jälkeenkin esimerkiksi Rymy-Eetusta ja luultavasti vielä useampi jostainpäin koko hotellin käytävät vallanneilta jatkoilta.

Kylteripäivät jatkuivat perjantaina beach party –silliksellä Salmisaaren liikuntakeskuksen huikealla biitsillä, jossa PorKy niitti mainetta kaatamalla köydenvetokilpailussa muut ainejärjestöt tieltään. Maininnan ansaitsevat myös mainio bändi – jonka kruunasi poikkihuilisti – ja aurinkolasien jakelupiste, jota omat pleksini jo edellispäivänä kadottaneena tervehdin ilolla. Kaiken kaikkiaan reissu oli absoluuttista huipputasoa niin asiasisällön, verkostoitumismahdollisuuksien kuin illanviettojenkin osalta.

#YOLO,

 Mikko L

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti