sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Kopon terveiset


Ja näin ollen päättyi vuoden kolmas periodi ja on aika siirtyä viimeiseen eli neljänteen rypistykseen. Viimeinen tenttiviikko kuluinkin itselläni ”loman” merkeissä eli tein töitä ja olisi pitänyt istua kaiken maailman kokouksissa. Luonnollisesti hyvin järjestelmällisen ja kalenteria ylläpitävänä ihmisenä olin onnistunut tuplabuukkaamaan lähes jokaisen kokouksen päälle töitä joten niiden tapahtumista en pysty enempää kertomaan. Käytiin myös Sinin kanssa vierailemassa perjantaina Euran lukiossa. Puhuttiin lukion 2-vuotisille kauppatieteiden opiskelusta sekä työmarkkinatilanteesta. Esitys meni ihan nappiin, mutta kiinnostus oli ehkä hieman sillä tasolla että kello oli kolme perjantai iltapäivällä. No siitä kuitenkin selvittiin ja meiltä jopa kyseltiin muutamia kysymyksiä.

Tenttiviikot oli mielestäni tällä kertaa järjestetty erittäin onnistuneesti sillä minulla oli neljänä ensimmäisenä päivänä viisi tenttiä ja seuraavalla viikolla ei ollenkaan. Voitte siis arvata kuinka niiden kanssa kävi… Kurssipalautettakin sain jonkin verran kerättyä sähköisen palautejärjestelmämme kautta vaikka vielä toivoisin enemmän aktiivisuutta sen käytön suhteen.  Haluan hieman koota tähän esimerkkejä  minkälaisia mietteitä opiskelijoilla on ollut jotta voitte jakaa mielipiteitä niiden suhteen.

Aloitetaan vaikkapa ykkösvuosikurssille suunnatusta PYLY-kurssista joka on osoittautunut yllättävän työlääksi kurssiksi. Pientä valitusta on aiheuttanut myös se, että tapaamisia sovitaan lyhyellä varoitusajalla jonka vuoksi jo sovittuja menoja joudutaan perumaan. On myös koettu, että sen sijaan että haastateltaisiin itse kauppatieteiden maistereita voisi olla hienoa saada alumneja kertomaan heidän omia tarinoitaan työelämään liittyen.

Kansainvälisen liiketoiminnan erityiskysymykset on myös aiheuttanut pientä nurinaa siitä kuinka opettajan ohjeet ovat koko kurssin ajan olleet hieman epäselviä ja vaihtelevia.

Espanjan maantuntemuksen kurssi oli opintopisteisiin nähden ehkäpä turhan työläs kurssi sillä asiaa tuli todella nopeaan tahtiin. Tunnilla käsitellyt tekstit olivat myös todella vaikeita joka vaikeutti oppimista. Kiitosta tuli myös PLR5 tärpeistä joista ei kuitenkaan yhtäkään oltu kysytty.

Kaiken kaikkiaan kolmannestakin periodista ilmeisesti kaikki selvisi hengissä, joten nyt vielä viimeiset tsemppaukset. Toivottavasti kaikki on saanut tai ainakin jo hakenut kesätöitä, että ei sitten tulisi lomailtua liikaa.

Mukavaa nelosperiodia kaikille!

Terveisin,

Mikko Hohkuri

2 kommenttia:

 1. Enpä haluis opiskella Porissa näitten juttujen perusteella....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä ei ole virallinen kurssipalaute järjestelmä, joten sen kautta ymmärretysti tulee hieman negatiivissävytteistä palautetta kun sitä annetaan kun jokin asia hetkellisesti ärsyttää. EIkä tuossa nyt mitään kovin huolestuttavaa ole. Suomalaiset eivät myöskään anna palautetta kun asiat ovat hyvin, olen tämän itse huomannut mm. työharjottelussa ollessani.
   Porissa on hyvä opiskella, moni on näin sanonut!

   -Sini/PJ

   Poista