keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Kotimaan excursio ja PJ-reissu Budapestiin

Noniiiin vihdoin saapui torstai ja kotimaan excursio. Kasilta väsyneet porkyläiset saivat lisäenergiaa täyteyistä patongeista ja tuoremehuista ja matkaan päästiin lähtemään. Oma rahastonhoitajamme tosin käytti firman etuja ja tilasi kuljetuksen noutamaan hänet ja muut Herralan asukkaat hieman lähempää. Bussimatka sujui nopeasti ja hyvin pienestä matkapahoinvoinnista huolimatta.
Ensimmäisenä yritysvierailuna oli Nordea. Kuudenteen kerrokseen kapuamisen jälkeen sydän sykki pelottavan lujaa ja olo oli tässä kohtaa jo melko kaikkensa antanut. Nordea antoi kuitenkin enemmän ja oli stereotyyppisiin pankkiesittelyihin verraten erittäin mielenkiintoinen. Esiintyjät hoitivat asiansa - eivät jaaritelleet, mutta kertoivat oleellisia asioita niin opiskelu- kuin valmistumisen jälkeiselle ajalle.
                     
Muutaman tunnin kaupunkisurffailun jälkeen oli aika siirtyä Edun herkkukeitaalle. Perus kotiruoka lihapullineen ja perunamuuseineen maistui nälkäisille excuilijoille. Täältä vatsat täysinä ja haalarit jalassa bussi suuntasi vielä toiselle ja samalla viimeiselle yritysvierailulle. Meltwaterille löysimme karttapalvelun avulla ja kipusimme taas kerran korkealle, tällöin tosin vain viidenteen kerrokseen. Meltwater oli yrityksenä täysin erilainen verrattuna Nordeaan ja antoikin näin mukavan, erilaisen ja samalla mielenkiintoisen vaihtelun. Meltwaterilla kuulijakunta oli todella huomioitu ja tarjoiluina oli mitä muutakaan kuin viiniä ja kaljaa.
                      
Päivä huipentui Hämeenkadun approon. Täällä Yrjönkadun approsta jo konkarit kiersivät Tampereen baareja toiset enemmän, toiset vähemmän. Katsastettua tuli muun muassa Porissakin tuttu Miami, Hullu poro, Cafe Europa (?) sekä Gloria. Ilta huipentui ahh niin ihanaan ja hehkeään Senssiin sekä tietysti e-l-a Elastiseen. Elastinen veti räjähdystehosteita täynnä olleen keikan hyvällä energialla ja siihen olikin hyvä päättää ilta. Bussi starttasi klo 2 takaisin Poriin. Bussissa oli tarjolla vielä yöpalaa, joten kenenkään ei tarvinnut matkata nälkäisinä takaisin. Ilmeisesti bussissa meno oli vielä jatkunut, mutta allekirjoittaneella ei siitä enää ollut mitään tietoa.


Samaan aikaan puheenjohtajamme Sini valmistautui SEFEn tarjoamaan Budapestin reissuun, tässä Sinin terveiset:

Vietin pidennetyn viikonlopun Budapestissa puheenjohtajapäivien merkeissä torstaista sunnuntaihin.  Ensimmäinen kerta lentäen Porista Helsinkiin oli elämys johon voisi tottua. Hankaluudet alkoivat kuitenkin Helsinki-Vantaalla, jossa ihmisiä oli enemmän kuin tarpeeksi. Tämä tiesi jonottamista jokaisessa mahdollisessa kohdassa. Ehdimme kuitenkin lennolle, joka tosin sekin oli myöhässä. Finnairin cateringin osaston ylityöajat olivat ylittyneet, joten saimme lennolle mukaan vettä, mehua sekä välipalakeksejä. Näitä runsaita eväitä odotimme lentokoneessa tunnin, mutta onneksi pääsimme lopulta lähtemään matkaan.  Edellisen päivän hallitusvirkistäytyminen painoi, joten uni lennolla maitti.

Budapestiin päästyämme KPV lähti etsimään ruokaa ja löysimme paikan, jossa olut oli halpaa ja ruokakin kohtuuhintaista. Ruoan saapumista tosin sai odottaa tovin jos toisenkin.

Perjantaina aloitimme päivän kierrellen kaupungissa sekä kaupoissa. Illalla oli tiedossa yhteisruokailu perjantaina saapuneiden kanssa. Ruoka oli sekoitus eurooppalaista sekä unkarilaista, pääruoka selvästikin jälkimmäistä, kaaliin käärittyä lihaa kaksilla eri perunoilla. Ruokailun jälkeen lähdimme tutkimaan paikallista yöelämää. Tämä reissu oli koitua jalkojeni viimeiseksi, kiitos päivällä ostettujen korkokenkien..

Lauantai oli asiapitoinen ja kokoustimme kylteri ja ekonomi puheenjohtajien kanssa yhdistystoimintaa, budjettia sekä kylteritutkimusta läpi käyden. Kokousrupeaman jälkeen lähdimme kaupunkikierrokselle, jossa näimme tärkeimmät palaset Budapestin historiaa. Tästä matka jatkui Tonava-illalliselle, jossa laulu raikasi ja ruoka maittoi. Jotta matka ei olisi mennyt pelkästään syömiseksi, päätimme varata risteilyn jälkeen beerbiken KPV käyttöön. Ideana tuossa on juoda olutta ison olutkärryn päällä, moottorina omat jalat. Kuskin ilmeet olivat mahtavia, harva haluaa polkea sateessa kaksi tuntia ympäri märkää Budapestia :D Kärryssä oli katto, ja päivän helteestä oli jäljellä vielä rippeet joten polkeminen oli oikein mukavaa. Harva pääsee spinning-tunnille Budapestin kaduille. Itse lähdin sunnuntai aamulla takaisin kohti Suomea, joten päivä meni matkustaessa. Sekä Finnair että VR olivat ajoissa! Kaiken kaikkiaan aivan mahtava matka :)


Kiitos vielä kaikille kotimaan excun kanssamatkaajille, it was simply great!



XO sopo & pj

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti