maanantai 1. huhtikuuta 2013

PUPUPERSPEKTIIVI”Onneksi olkoon! Olet tullut hyväksytyksi kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa seuraavaan hakukohteeseen: Turun yliopisto, Kauppatieteet, Pori.” Luettuani nämä kyseiset sanat viime heinäkuussa en tiennyt miten päin olisin ollut; haaveeni päästä opiskelemaan kauppakorkeaan oli toteutunut, fiilis oli aivan uskomaton!

Kaupunkina Pori oli minulle kuitenkin täysin tuntematon, en ollut kertaakaan aikaisemmin edes ajanut Porin läpi, ja elokuussa menisin Poriin missä minulla ei ollut edes asuntoa. En oikein tiennyt mitä odottaa ja millaista yliopisto-opiskelu ylipäätään olisi. PorKyn mahtava yhteishenki valkeni minulle jo ennen tutustumisviikkoja, sillä pj Suvi oli saanut järjestettyä minulle majoituksen tutustumisviikon ajaksi. Paineet siitä missä yöpyisin hävisivät kertalaakista, ja siitä kuuluu iso kiitos Mosselle ja Suville!
Rinkka pakattuna täyteen tavaraa viikon ajaksi saavuin ensimmäistä kertaa elokuussa Poriin pupujen tutustumisviikolle, ja jopa linja-autoasemalta Puuvillan suuntaan lähteminen tuotti jonkin näköistä ongelmaa, kiitos Nokian mahtavan navigaattorin (suunnistajassa ei ollut mitään vikaa). Viikko oli täynnä ohjelmaa ja bileitä, mutta ehkä mieleenpainuvin asia viikon ajalta oli piimä-mauste-vissy-jotain –drinkki Amazing Pori Racen rastilla, joka varmaan johtuneen siitä että sillä kertaa juotiin jotain muuta kuin panimotuotteita.

Seuraavat viikot toivat mukanaan harkkasitsit ja kastajaiset. Molemmat olivat lähes yhtä märkiä tapahtumia, sillä kastajaiset eivät olisi mitään jollei kävisi iltauinnilla Kokemäenjoessa vaatteet päällä. Yllättäen myös Suomi-ekskursio Vaasaan oli ainakin kuvien perusteella melko märkä.
Syksyn aikana oli toinen toistaan mahtavempia PorKyn järjestämiä tapahtumia: Yrjönkadun Appro, upea Gala, sporttiset NESU-sitsit, mutta minulle merkittävin kaikista syksyn tapahtumista oli vaali-ilta. Loistavasti hommat hoitaneen hallituksen tilalle valittiin uusi hallitus, johon tulin valituksi, ja pääsin webmasteriksi hoitelemaan tietoteknistä ja graafista puolta. Muutama saattaa miettiä mitä se jätkä siellä duunailee, kun ei vielä ole niitä uusia nettisivuja näkynyt, mutta voin luvata että tulossa ovat!
Vuosi vaihtui ja kevätlukukausi on mennyt todella nopeasti nyt kun pysähtyy miettimään, mutta sinä aikana on ehtinyt tapahtumaan todella paljon kaikkea. SEFE-päivät ja hallitussitsit, Kylteripäivät, Turun NESU-sitsit, Pikkulaskiainen, Homeless vol.2-sitsit sekä monet muut tapahtumat ovat varmistaneet sen, että takana on aivan uskomaton kevät, eikä tekemisestä todellakaan ole ollut puutetta. Pääsin myös käymään elämäni ensimmäisillä vuosijuhlilla Tampereella, ja pakko sanoa, että on ne boomarit vain sellasia rottia kun pystyivät järjestämään todella huimat 45. vuosijuhlat!
Edessä on vielä PorKyn juhlaviikko ja 10. vuosijuhlat sekä minulle ensimmäinen akateeminen wappu ennen kuin lukuvuosi on paketissa. Odotan varsinkin muutaman viikon päässä olevia 10. vuosijuhlia, sillä tiedän jo nyt että ne tulevat olemaan, no, vähintäänkin legendaariset!

Kaiken kaikkiaan kun katsoo koko lukuvuotta taaksepäin, niin se on ollut täysin huikea. Vaikka tapahtumia ja bileitä on ollut tajuttomia määriä ja ne ovat olleet jokainen täyttä rautaa, niin ne eivät olisi olleet juuri mitään ilman ainutlaatuista PorKy-henkeä ja kaikkia opiskelukavereita joihin on tutustunut lukuvuoden aikana, ja joiden kanssa on tullut tehtyä fiksuja ja välillä ei-niin-fiksuja juttuja, mutta niistä jokainen on ollut sen arvoinen. Oma näkemykseni mitä voin sanoa PorKystä on se, että PorKy antaa kaiken 100-kertaisesti takaisin kunhan vain heittäytyy täysillä mukaan. Päätän blogitekstini mielestäni PorKya erinomaisesti kuvaavaan lainaukseen: ”There are no strangers here; Only friends you haven’t yet met.”

Over and out,
Joona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti