maanantai 25. maaliskuuta 2013

Porkyn tytöt lähtee east-costille!


Torstai 21.3.

Pori-Tampere-Pieksämäki-Joensuu
Matkaan lähdettiin luottavaisin mielin, Anun (our host) ystävällisyyden ja vieraanvaraisuuden ansiosta. Aurinko paistoi ja oli muuten ihan helvetin kuuma ja helvetin liukas. Aluksi piti tarkistaa Porin asemalla näyttötaululta junan numero ja lähtölaituri, jotta löydettiin se yksi ainoa juna siitä asemalta. Juna löytyi ja matkaan päästiin. Puhuimme pelkkää asiaa ja söimme merkkareita.

Tampereella meillä oli aikaa aiheuttaa hämmennystä R-kioskissa. Kun lopulta juna saapui, löytyi myös Roosalle oma paikka. Yksinäinen paikka yksinäiselle ihmiselle. Onneksi Jochha otti Roosan mukaan laneihin. Salkkarit 5/5, Porkyn pakolliset jutut 5/5.

Jyväskylä häikäisi ikkunoiden läpi infrastruktuurillaan. Nice! Tapansa mukaan VR ei taaskaan pettänyt vaan toimitti meidät ”ajoissa” vain 10 minuuttia myöhässä Pieksämäelle. What a city. Pieksämäellä oli muuten helvetin kylmä ja helvetin liukas. Joensuun juna oli myös kopioinut Porin kaunista kangastyyliä ja sisustusta junamuodissaan, kotoisa olo.

Perille päästiin lopulta kuitenkin väsymyshepuleista huolimatta hyvin -  Joensuu be aware!

Perjantai 22.3.

Aamulla heräiltiin melko aikaisin eri näköisiin rimpautuksiin yms eli ei siis unta meille. Se ei tosin meitä haitannut, koska olihan silkkaa luksusta, että oltiin saatu tulla jo edeltävänä päivänä. Söimme aamupalaa, jauhettiin paskaa pelkkää asiaa. Melko tapahtumarikas aamu siis.

Tutustuttiin Joensuun kampukseen, jätte kul. Kampus oli oikein moderni, siisti ja hieno. Ja iso! Ruoka oli erittäin maukasta, kiitos vaan keittäjille. Ensimmäinen todellinen vastoinkäyminen tapahtui, kun asunnosta ei löytynyt pullonavaajaa ja kun tölkin metallinipsu ei auennutkaan, vaikka olisi pitänyt.

Todellinen vastoinkäyminen numero kaksi tapahtui, kun tilaamamme taksi kokkareille ei ollutkaan jaksanut odottaa vaan oli ajanut suoraan ohi. Onneksi ehdimme kuin ehdimmekin kokkareille, tällä kertaa onneksi mukavan, taksikuskin saattelemana.
Kokkarit sujuivat muuten hyvin, mutta todellinen vastoinkäyminen numero kolme kävi kun Porky oli unohdettu tilaisuudesta. Pohdimme jo hetken, olimmeko tulleet vääriin juhliin kuokkimaan. Linnoittauduimme Porklaavin edustuksen kanssa suoraan tarjoilupöydän eteen, omonom. Optimi ry sai lahjana mm. kuohuvaa, jota oli valmistettu vain muutama pullo koko maailmankaikkeudessa, twisterin, pontikkasilakka- snapsit, torirallin sekä boomin 45-v shottilasit. Kokkarit olivat lyhyet ja ytimekkäät.

Bussit veivät meidät Joensuun teatteriravintolaan, joka tarjosi hienot puitteet Optimin vanhenemispäiville. Porkyn tytöt oli sijoitettu ihanien Boomilaisten seuraan (jotka eivät olleet perCstä). Illallinen oli erittäin hyvä härkä tai siis nauta (infossa luki härkä, lautasella oli nautaa?!). Saimme nauttia mielenkiintoisista puheista ja pääsimme myös todistamaan boomilaisten perinnettä laulaa Pohjolan pidot vaikka sitä ei lauluvihkosta löytynytkään tai löytyihin se ”laulunumero 24”.  Romajoe & Jochha vietiin myös tanssimaan ja valssit ja kikapot sujuivatkin alta aikayksikön kun boomin pojat veivät parkettien partaveitsinä. Illan aikana ehdittiin leikkiä myös Game of Thrones roolipeliä.
Jatkot järjestettiin samaisen rakennusken alakerrassa.  

Jatkopaikka oli melko pieni, mutta yöruuan tarjoaminen jatkoilla oli suorastaan nerokas idea – enemmän ruokaa, parempi mieli! Roosa kärsi pienestä vauvaväsymyksestä mutta piristyi, kun päästiin yöpalalle turkkilaiseen kuppilaan :D Onneksi löysimme tiemme Anun hellään huomaan aiheuttamatta tuhoa muulla kuin kävelykadulla.

25.3. Lauantai

Aamuyö sujui mukavasti kramppien ja suonenvetojen seurassa, helkkarin korkkarit. Nyt pohkeet ovat kipeät. Aamulla herättiin virkeänä, mutta suu kuivana kuin sahara lainaten Enklaavia. Löysimme nopeasti eiliset ystävät, vai olivatko he edes ystäviämme? Mene ja kerro, meille se ei ainakaan silliksenkään aikana selvinnyt, hauskaa oli kiitos! Bussissa saimme katsoa Optimin vujuvideon, so called teaser?!

Ostimme ”hupilippuja” ja saimme lisää viinaa lisää viinaa barlevuu. Tällä se päivä sitten lähtikin mukavasti liikkeelle. Todellinen vastoinkäyminen numero neljä: Sillis oli Svetlanan kahvio/myymälän naapurissa, ja pelkäsimme kuinka itärajalla sitä tulikaan tultua. Paikka oli aiheen mukaisesti upeasti koristeltu, tästä oppia! Silliksellä oli huikea tunnelma ja bändi hoiti asiansa huolimatta solistin dagen efteristä ja oksentelusta parkkipaikalla.

Valitettavasti jouduimme poistumaan paikalta aivan liian ajoissa, parhaan menon aikaan. Saatiin kuitenkin kyyti ja pidettiin vielä enenn lähtöä vessabileet! Euron sisäänpääsy ja uv-valot. Kannattaa ehdottomasti maksaa 75€ + sisäänmaksu 1€, jotta pääsee Joensuun rautatieaseman uv-toiletpartyihin!

Mieletön Uv-vessa antoi hyvän startin junamatkaan. Lievässä hiprakassa suuntasimme kohti Pieksämäkeä ja matkan edetessä myös humalatasomme eteni. Tampereelle matkustettiin Garaget kädessä ja McDonaldsin ihanat herkut mielessä. Tampereen McDonalds oli valaistu juuri meille sopivaksi. Valot olivat kokonaan poissa ja sehän passasi meille kun näytimme juuri siltä että oli aamu 10:stä asti kitattu. Harmi, että ruokailu aiheutti molemmissa ahkerissa matkaajissa väsymysreaktion ja paluumatka iki-ihanaan Björneen tapahtui lievässä laskuhumalassa. Roosa selvisi tästä vauvamaiseen tapaansa nukkuen ja Jochha jäädyttäen. Uskomatonta oli muuten se, että Poriin meni kunnon juna! Kaksikerroksinen hieno VR kuljetti meitä uusissa ja siisteissä tiloissaan, hieman oli kyllä ikävä tuttua ja kulahtanutta verhoilua mutta ihan OK pärjättiin kuitenkin.  

Päivän bongaus: Sergei bassossa! Salkkareiden Sergei siis soitti bassoa bileissä, nice! Famous!

Kiitospuhe

Viikonloppu kokonaisuudeessaan ja yksinkertaisuudessaan oli huikea. Joensuu laittoi parastaan - ilmat, järjestelyt ja ihmiset olivat mielettomiä. Kiitos Optimi kutsusta ja huikeasta viikonlopusta, jota Porky ei tule kyllä unohtamaan. 

Kiitos Boomi pöytäavecciudesta ja toki myös tansseista ja ruokailuseurasta kebabbilassa. Tiedämme, et oikeesti tykkäätte miestä, vaikka kyllä te aika hyvin saitte meiät melkein vakuuttumaan ettette tykkäisi ja olisimme perseestä. 

Kiitos Enklaavi (=Porklaavi) loistavasta seurasta ja kanssajuhlimisesta, palaillaan asiaan toivottavasti mahdollisimman pian! 

Kiitos myös kaikille muille, jotka olitte mukana, teitte meidän viikonlopusta ikimuistoisen. Anteeksi myös jos aiheutimme hämmennystä.  

Suurin kiitos Anulle, joka meidät majoitti.  Nyt onkin sitten hyvä siirtyä pääsiäisloman muodossa lepäämään ja valmistautumaan omiin, mielettömän huikeisiin ja best-ever-10-vujuihin!  

PORKY <3 Optimi, ehdottomasti kaiken tän reissaamisen arvoinen matka!! 


VPJ & SOPO kuittaa, peace, herneitä kaikille ja niin poispäin, muiskis maiskis lovee<3

Ristus mikä reissu 

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa, että viihdyitte. :D Maltan tuskin odottaa pääsemistä teidän vujuille. :)

    Love,
    Anu

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa, Viikonpäästä nähdään! :)

    VastaaPoista