maanantai 29. huhtikuuta 2013

Hallituksen wappuviikko nro 1


Näin Vapun tiimoilla ja kesäloman lähestyessä täyttyvät kalenterit nopeasti. Vaikka luennot ja kurssit alkavat olla jo ohitse tapahtui viikolla taas kaikennäköistä virallisista tapaamisista akateemisen vapun kaloittamiseen. Tässä kooste Porkyn hallituksen ensimmäisestä Wappu-viikosta:

Maanantai 22.4.

Björneborg

Maanantai-iltana reippaat ja aktiiviset porkyläiset pääsivät keilaamaan opiskelija ystävälliseen hintaan Porky goes keilaamaan tapahtumassa ihanan Veera-Kyllimme seurassa. Mukaan mahtui keilojen kaatamisen ohessa pientä purtavaa ja hyvää seuraa totta kai, kun porkyläisistä on kyse.

Wappurundi 2013, Helsinki

Tätä päivää jokainen NESUlainen oli odottanut kuin kuuta nousevaa! NESU Finlandin järjestämä legendaarinen wappurundi oli starttaamassa KY:n sitsien merkeissä Helsingissä. Wappurundi kerää yhteen 60 urheaa kylteriä, jotka sitsaavat kolmena päivänä kolmessa kaupungissa ja välimatkat vietetään bussisitsien merkeissä. Tänä vuonna kaupunkeina toimivat Helsinki, Tampere ja Vaasa.
Tapahtumavastaavamme Nico suuntasi Helsinkiin iltapäivällä, korkkasi terassikauden sekä liittyi jo ennestään tuttujen NESUlaisten seuraan etkoilemaan ennen illan virallisen osuuden alkamista. Tunnelma virittyi korkealle jo ennen KY-talolle pääsyä ja ihmisten yhteishenki oli sanoinkuvaamaton. Tällaista NESU-henkeä tarvitaan Poriin!
KY-talon puitteet eivät tuottaneet pettymystä ja paikasta olikin tehty oikea wappulandia! Ilmapalloja, serpentiiniä, seinäkoristeita... KY paljon rikkaampi..? Sitsit etenivät railakkaasti ja illan mittaan kumottiin boolia, laulettiin haalarit kintuissa, ihailtiin Joonatan Lintalan samling –tarinaa, jonka mies oli tullut Dublinista asti kertomaan sekä tutustuttiin uusiin huipputyyppeihin. Jatkoilla tanssittiin hyvän musiikin tahtiin, josta lopulta tie vei naapuriin: Itä-Helsinkiin majapaikalle.

Tiistai 23.4.

Björneborg

Tiistai kului pitkälti painaessa kouluhommia, deadlinet kun tuntuvat puskevan päälle. Iltapäivällä hallitus kuitenkin kokoontui hieman vajaalla miehistöllä kokoustamaan Miamin hellään huomaan. Kokouksen kohokohtia olivat kesän- ja tulevan syksyn tapahtumien suunnittelu sekä viisi vuotta täyttävä Yrjönkadun appron alustava ideointi ja  suunnittelu.

Wappurundi 2013, Tampere

Tampereella Porkyä oli edustamassa Nicon lisäksi hurmaava webmasterimme Joona. Pikaisen olinpaikan selvittämisen jälkeen oli aika suunnata hyvillä mielin paikallisen Alepan kautta takaisin keskustan tuntumaan, koska itse rundaaminen oli alkamassa. Etkoillakin ehdittiin KY-talon alakertsillä. Levottomissa tunnelmissa kertailtiin edeltävän illan tapahtumia: kuka oli sammunut mihinkin, kuka sai eniten boomareita yökavereiksi ja kuinka mahtava suihku KY-talon vessa todellisuudessa oli..

Lopulta tuli aika startata matka kohti seuraavaa kohdetta: Tamperetta. Ennen bussiin menoa NESU Finland tarjoili kaikille matkalaisille ensimmäiset ja toisetkin juomat, jotta päivä saataisiin käyntiin. Bussisitsit olivat valmiit alkamaan! Jopa kuljettaja kehotti ihmisiä korkkaamaan ensimmäiset, koska nyt oli kuulemma kiire!

Matkalla laulettiin, juotiin ja jammailtiin kitaran tahdissa. Lopulta saavuttiin Tampereen rautatieasemalle, josta matka jatkui Sorin klubille – päivän sitsipaikalle. Sitsit menivät rundilaisten osalta jo kohtalaisen väsyneissä merkeissä, koska päivä oli jo hyvin pitkällä. Illan kohokohta PorKylle oli proggis, jossa Boomin vujuedustuksen bikinit palautettiin haastattelun merkeissä.  Mansesitseillä oli ruokana luonnollisesti mustaa makkaraa..Nam.. :D

Sitsien jälkeen siirrytiin jatkoille Fat Ladyyn, jonne ei lopulta kovinkaan moni rundilainen selvinnyt. Pitkä päivä ja majoitusongelmat veivät ihmisistä voiton. Nicokin lähti jatkoilta kohtalaisen aikaisin ja onneksi sai katon päänsä päälle yöksi. Tällä kertaa sentään pysyttiin kävelymatkan päässä keskustasta. Miten Joonalla mahtoi seuraavan aamun tentti sujua?

Keskiviikko 24.4

Björneborg

Tämä oli päivä, jota hallitus oli odottanut ja jännittänyt. Oli nimittäin aika kutsu ihana jäsenistömme jo kevään toiseen ylimääräiseen kokoukseen valitsemaan hallitukselle uusi Markkinointi- ja viestintävastaava syksylle 2013 Susannen siirtyessä työelämään. Kyseinen pesti oli erittäin haluttua tavaraa ja aikaan saatiin hyvin tiukat ja jännittävät vaalit, kun MAVI:n paikasta taisteli neljä kokenutta Porkyläistä isolla P:llä. Äänestys oli hyvin tasainen, mutta voittajaksi kuoriutui vuoden 2012 Yrityssuhdevastaava ja hallituslainen, Jarkko Kuikka. Odotamme innolla Jarkon liittymistä riveihimme syksyllä, Tervetuloa!!

Osa hallituksesta oli ylimääräisen kokouksen jälkeen tapaamassa TYYtä yhdessä Pointerin kanssa. Jos joku nyt miettii että mikä ihmeen TYY, selvennetään asiaa hieman. TYY on siis Turun Yliopiston Ylioppilaskunta, jonka alayhdistyksiä Porky, Kulma sekä Pointer ovat. TYYllä on jäseniä 15 000 ja toimintaa Turussa, Porissa sekä Raumalla. Jäseneksi liitytään maksamalla jäsenmaksu, joka toimii samalla läsnäoloilmoittautumisena yliopistoon. Yhdistyksellä on edunvalvontaa koulutus-, sosiaalipoliittisissa ja kansainvälisissä asioissa ja lisäksi se järjestää kulttuuri- ja urheilutapahtumia sekä erilaisia koulutuksia. PorKyllä on kaksi edustajiston jäsentä TYYssä.

Tapaamisessa keskusteltiin hyvin ajankohtaisesta aiheesta, eli yhteiskampuksesta. Kertasimme koko yhteiskampus historian ja keskustelimme siitä kuinka yhteiskampuksen päätöksenteko on edennyt ja missä nyt mennään. Lisäksi mietittiin kuinka opiskelijat ja aineyhdistykset voisivat vaikuttaa ja olla mukana hankkeen eri vaiheissa. Tässä menikin melkoisesti aikaa ja muut aiheet jäivät hieman vähemmälle. Myös Lyyra-kortti uudistuksesta ehdittiin kuitenkin puhua ja sen tuomista eduista/haitoista. Lyyra-korttihan siis uusiutuu tulevana syksynä ja uudet opiskelijat saavat käyttöönsä uudenlaisen opiskelijakortin, missä on mukana maksuominaisuus alle 25 € ostoksissa erikseen valituissa toimipisteissä Suomessa sekä maailmalla. Myös vanhat kortit saavat uudistuksen myötä maksuominaisuuden, mutta tämä tapahtuu myöhemmin.


Illalla olikin Porissa aivan hurlumhei meininki, kun Wappu starttasi Wabbrobaatturin merkeissä Porin baareissa ja kapakoissa. Illan kruunasi Porin Ässien SM-liiga voitto jota oli odotettu vuodesta 1978. Tori ja baarit täyttyivät siis muullakin juhlakansalla kuin pelkästään opiskelijoilla.

NAANAANANANAANAANA, SYKKII PATA-SYDÄN!!Wappurundi, Vaasa

Aamu alkoi lapsiperheiden pahojen katseiden alla,  ruokalailulla Tampereen yliopiston tiloissa sekä visiitillä Boomin toimistolla: Bolalle, josta löytyi jo rundin aikana tutuksi tulleita naamoja. Kovinkaan kauaa Tampereen lämmöstä ei kuitenkaan voinut nauttia, koska bussi lähti Vaasaan jo klo 11:30! Nopeat etkot rautatieasemalla, siirtyminen bussiin ja sama meno käyntiin kuin edeltävänä päivänäkin.

Taukopaikalla Parkanossa kuvattiin rundiporukkaa sekä fiilisteltiin hyvän musiikin tahdissa. Ihmiset olivat edeltävästä päivästä oppineet, ettei koko matkaa kannata huolehtia nesteytyksestä kaksin käsin, joten meno oli vähän rauhallisempaa, kunnes käytiin osoittamassa kunnioitusta Koskenkorvan tehtaalle. NESU Finland järjesti porukan pitkään jonoon ja litran koskenkorvat lähtivät kiertämään suulta suulle. Lopulta kaikki 60 ihmistä laitettiin tanssimaan Anima Liberan tahdissa ringissä tehtaan edessä. Mikä fiilis!
Vaasaan saavuttiin klo 16 jälkeen ja oli aika laittaa vätköt pystyyn torilla, koska aurinko porotti oikein lämpimästi. Hilpeyttä herätti NESU-HiV:n edustajat, jotka saapuivat paikalle teletappipuvuissa mukanaan tappivanukasta! Myös Hallituksen omat tehtotytöt, Roosa & Joanna saapuivat Vaasaan sitsaamaan Nicon iloksi. 

Lopulta siirryttiin Fontanan tiloihin, koska sitsit olivat alkamassa. Iloisena yllätyksenä tuli se, että NESU puheenjohtajille oli järkätty kokonaan oma pöytä: sitsien sikapöytä! Sitsit menivät jo kohtalaisen vakiolla kaavalla seurasta nauttien, laulaen ja proggiksia seuraten. Sitseillä oli hienona lisänä se, että mietoja sai tilata sitsien aikanakin suoraan pöytään. Ottaisikohan Caba mallia?

Jatkoilla jatkettiin samalla menolla kuin edeltävinä iltoinakin. Illana teemana tuntui kuitenkin olevan torilla häröily. Anima Libera laitettiin taas käyntiin järkyttävän isolla porukalla keskellä Vaasan toria yöllä. Touhu päättyi kuitenkin kohtalaisen aikaisin sinihaalaristen ystäviemme takia (he eivät olleet kyltereitä ja heillä oli piipaa-autot L) Tiedettävästi kukaan ei kuitenkaan lähtenyt heidän kanssaan jatkoille, vaikka pamppuseksi onkin parasta! Rundin uuvuttamana Nico lähti jo pienessä sievässä yöllä klo 2:30 bussilla kohti kotia. Joanna ja Roosa tulivat seuraavana aamuna taksilla perästä, koska Kuovi... GREAT SUCCESS

Torstai 25.4.

Björneborg

Illalla oli tiedossa Pointerin wappusitsit. Paikalle oli kaikkien iloksi saapunut myös muutamia vanhoja partoja. Sitsit pidettiin luokassa 3001, joka oli koristeltu wapputeemalla.

Sitsit menivät jo kohtalaisen rutiinilla, vaikka aivot olivatkin ikiroudassa. PorKy oli panostanut proggikseen eli sitä ei oltu tehty, mutta proggiksen ulkoistaminen pelasti porukan! Sitsien jälkeen oli tarkoitus mennä jatkoille Somaan, mutta tie vei kuitenkin Herralaan. Matka sujui yhdeksän hengen kesken henkilöautossa, jonka takaluukussa matkaaminen oli erittäin mieluisa kokemus.

Ilta jatkui sumeissa merkeissä yön pikkutunneille asti, jonka jälkeen oli aika suunnata kotiin, koska huomenna oli luvassa päivä numero viisi...

Perjantai 26.4.

Turku

Luvassa oli yhteistyöilta Turussa, minkä tarkoituksena oli keskustella tulevista TYY:n edustajiston vaaleista. Illan alkuperäinen tarkoitus kuitenkin jäi puolitiehen, koska heti sisään tultua käteen eksyi olut. Paikalla oli PorKyn edustuksen (Nico, Joanna & Roosa) lisäksi TuKYn, LEXn sekä TLKSn hallituksen edustajia. Ilta alkoi TuKYn toimistolla Patrialla, jossa verkostoiduttiin rennoissa tunnelmissa sekä korjailtiin aikaisempien iltojen aiheuttamaa kohtalaisen heikkoa olotilaa. Vahva booli sekä TuKYn tarjoamat juomat nostivat tunnelman kattoon!

Beer pong osoittautui illan hittipeliksi ja PorKykin osallistui peleihin, vaikka lopulta TLKS:lle hävittiin erittäin tiukasti. PorKyn pelistrategia oli hieman normaalista poikkeava: Joanna & Roosa pelasivat, mutta Roosa ja Nico joivat.

Illan kuluessa vaihdettiin paikkaa Patrialta LEXn toimistolle, josta löytyi lisää uusia tuttavuuksia ja mm. olutta LEXn piikkiin. PorKyä lahjottiin illan aikana hienoilla termosmukeilla, haalarimerkeillä sekä signeeratulla mölkyllä! LEX <3 PorKy.Ensi viikolla Wapun juhlinta sen kun vaan jatkuu ja Porkyn hallitus haluaakin toivottaa railakasta ja ikimuistoista Wappua 2013! 

#YOLO 
Sini, Joanna, Mikko L, Saku, Mikko H, Roosa, Susa, Nico ja Joona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti