maanantai 3. helmikuuta 2014

"If you want corn, plant corn"Kylteripäivät. Tuo tapahtuma, joka tänäkin vuonna keräsi yhteensä 500 kauppatieteilijää saman katon alle kuuntelemaan mahtavia puhujia ja tutustumaan toisiinsa rennoissa puitteissa. Henkilökohtaisesti se merkitsi vähäisiä yöunia aamujunan kutsuessa ja kolmatta skipattua tilastotieteen luentoa peräkkäin. Olen aina luullut, että minun ja matikan rakkauden väliin ei tule mitään, mutta hallitushommat ja torstailuennot ovat todistaneet minun olleen väärässä.

Kun aamu oli potkittu käyntiin Batteryn voimalla, junamatka lusittu ja tapahtumapaikkana toiminut Sokos Hotel Vantaa löydetty, lähti päivä käyntiin esityksillä. Jokainen puhuja oli tänä vuonna timantinkova, mutta henkilökohtaisesti mieleen jäi hullun energinen R-Kioskin toimitusjohtaja Johannes Sagnes (tunnin esityksensä ajan mies juoksi 30-metristä salia taukoamatta päästä päähän) sekä SKYPEn perustajajäsen Jonas Kjellberg, jonka stand up-esitys vakuutti myös informatiivisuudellaan. Puhujat oli myös valittu niin, että he käsittelivät omaa aihettaan yleisimpien pääaineiden näkökulmista: tarjolla oli rahoitusta, johtamista ja organisointia, markkinointia sekä kansantaloustiedettä.

Puhujien jälkeen oli aika kiskoa cocktail-asut päälle ja lähteä tekemään itseään tunnetuksi. Tässä vaiheessa päivää oli virallisuus jo aika pitkälti unohdettu ja alettiin antaa enemmän valtaa humppamehulle ja hallusinaatioille. Tiettävästi juhlakansaa tipahtelikin tuoleilta jo ennen kello yhdeksän cocktailtarjoiluja. Illan aikana saimme nauttia myös imitaattori Jarkko Tammisen showsta.

Vähäisten yöunien jälkeen oli aika etsiä kadonneita solmiota ja korkokenkiä, sekä vaihtaa formaalimmat vaatteet  rantakuteisiin, kun vuorossa oli beach partyt Salmisaaren biitsillä. Kovimmat selvisivät tänne asti, kun taas ketjun heikoimmat päättivät palata omin päin kotiin rauhoittumaan viikonlopuksi.

Allekirjoittanut oli tapahtumassa tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Viime vuoden hypetyksen jälkeen tämä tapahtuma alkoi vaikuttaa yksinkertaisesti sellaiselta, mitä ei vain voisi jättää väliin. Eikä kyllä kannattanutkaan. Lämpimästi voin suositella jokaiselle, käykää ihmeessä katsastamassa tapahtuma ensi vuonna.

xoxo
Retu

Teksti ei sisällä sijoitusvinkkejä tai ostosuosituksia, eikä kirjoittaja ei omista tekstissä mainittujen yhtiöiden osakkeita. Kirjoittaja sen sijaan saattaa olla tekstissä mainittu ketjun heikko lenkki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti