perjantai 27. huhtikuuta 2012

Kopo-semma Helsingissä

Maanantaina 23.4. kaikki kopot ympäri Suomea, yhtä lukuun ottamatta, suuntasivat matkansa kohti Helsinkiä. Kopo-semma eli koulutuspoliittinen seminaari alkoi maanantai-iltana hyvän ruuan, seuran ja vapaamuotoisen keskustelun merkeissä. Sefe tarjosi kolmen ruokalajin loistavan gourmet-illallisen. Tämän jälkeen oli hyvä masut täynnä jatkaa iltaa KY:n sitsien jatkoille. Ilmainen viina virtasi ja jutun taso oli myös sen mukaista.
Seuraavana aamuna aamupala alkoi klo 8 ja kaikki löysivät paikalle, juuri ja juuri. Hotelli aamupalan jälkeen kävelimme Pääpostille, jossa itse seminaari alkoi. Aamun avasi Eeva Salmenpohja Sefe:n koulutus- ja työvoimapoliittinen asiamies ja hän puhui ajankohtaisista aiheista, joita koulutuspolitiikassa on tällä hetkellä pinnalla. Seuraavana käsiteltiin Johanna Tuovisen (koulutus- ja työvoimapoliittinen asiamies, Tradenomiliitosta) johdolla ammattikorkeakoulujen tilannetta. Hän osasi asiatuntijana kertoa tämänhetkisestä myllerryksestä AMK:jen suunnalla. Viimeisenä puhuja oli Suvi Eriksson koulutuspoliittinen sihteeri SYL:istä, jonka kanssa puhuttiin opetuksen laadun uusista tuulista.

Puheenvuorojen jälkeen menimme lounaalle ja sitten jatkettiin Tour de tablella, eli käytiin läpi mitä muille yhteisöille kuuluu ja minkälaisia käytäntöjä muilla on käytössä ja mitkä ovat ajankohtaisia muutoksia tms. Oli mielenkiintoista kuulla toisten kaupunkien käytännöistä ja tilanteista, muutamia hyviä vinkkejä tulikin, joita voidaan hyödyntää myös meillä Porissa.

Viimeisenä oli ohjelman mukaan ”fasilistoitua ryhmätyöskentelyä innoittavasta aiheesta”. Aiheena oli Suomen mukana olo Bologna prosessissa, jonka myötä korkeakoulutuksen mahdollista muuttamista aitoon kaksiportaisuuteen. Suomenkielellä siis: tällä hetkellä on keskustelua koulutuksen muuttamisesta kaksiportaiseksi eli kandi- ja maisteriopintoja ei saisi suorittaa ns. sekaisin vaan ensin suoritetaan kandiopinnot ja tämän jälkeen voi käydä vasta maisterivaiheeseen tarkoitettuja kursseja. Mielipiteitä vaihdeltiin aiheesta tiuhaan, mutta mihinkään järkevään vaihtoehto ratkaisuun emme päätyneet.
Seminaari meni hienosti ja sai paljon uusia näkökantoja erilaisiin asioihin ja uusia tuttavuuksiakin löytyi. Loistava semma! J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti