maanantai 23. huhtikuuta 2012

Ekonomina työelämään

SEFE:n järjestämä ekonomina työelämään tapahtuma keräsi PorKy:n neljännen vuosikurssin opiskelijat ravintola Buccoon. Tapahtuma alkoi prameissa merkeissä, Buccon alkupaloilla sekä lasillisella kuohuvaa. Tilaisuuden aloitti Anja Uljas Ekonomiliitosta puhumalla erilaisista uravalinnoista ja tulevaisuuden näkymistä työtä etsiville ekonomeille. Tilaisuus oli suunnattu neljännen vuosikurssin opiskelijoille, joille valmistuminen ja työnhaku ainakin toivottavasti ovat edessä lähitulevaisuudessa. Puhe oli erinomainen ja kiinnosti suuresti myös ensimmäisen vuoden kesätyönhakijaa. Vaikka itse olen käynyt SEFE:n CV-klinikalla, sain erittäin paljon perspektiiviä ja uutta näkökulmaa CV:n sekä hakemuksen tekoon. Myös työhaastatteluun valmistautumiseen sain monia kullanarvoisia vinkkejä.

Seuraavana puhujana oli SEFE:n Tuomas Viskari aiheellaan: Ekonomien palkat. Viskari puhui verrattain pitkäveteisestä aiheesta kuitenkin mielenkiintoisesti ja antoi ainakin valmistuville eväitä tuleviin palkkaneuvotteluihin. Myös ekonomien palkkaerot maantieteellisen sijainnin, sukupuolen sekä suuntautumisen mukaan olivat mielenkiintoista kuultavaa ja herättivät keskustelua tilaisuudessa. Viskarin jälkeen puhui vielä Porin Seudun Ekonomien Puheenjohtaja Petri Koistinen kertomalla koko mielenkiintoisen opiskeluhistoriansa. Koistisen kysyessä jälkeenpäin oliko hänen puheensa liian pitkä, puheenjohtajamme totesi sen ollen meille pelkkä loppukevennys:).

Tilaisuuden päätti Buccon keittiömestarin Jani Lehtisen Viinitasting. Lehtinen veti tiiviin ja nopeatempoisen viininmaistelun loistavasti. Viinit olivat erinomaisia ja Lehtisen huumoripitoinen kerronta toi myös vähemmän kokeneemmille viinimaistelijoille paljon mielenkiintoista infoa. Myös ruokatarjoilut olivat Buccossa viimeisen päälle, ruoka suli suuhun ja kaikkien paksujen oli vielä pakko tilata itselleen jälkiruoka.    

-Otto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti