sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Teatteria ja ufojuttuja

Viime viikko oli taas kerran vähän vauhdikkaamman puoleinen ja välillä mentiin pää kolmantena jalkana. Vuosijuhlien suunnitelmia hiottiin vielä kohdilleen hallituksen kokouksessa ja vuju-iltakoulussa. Tiistaina päästiin etuoikeutetusti katsomaan TuKYn Speksiä, joka tänä vuonna kiertueellaan piipahti myös ensimmäistä kertaa Poriin. Porin Kehräämö oli täpötäynnä niin porkyläisiä, Porin Seudun Ekonomeja kuin muitakin porilaisia. Katsojille tarjottiin speksiä parhaimmillaan kolmen tunnin mittaisena ja lukuiset "omstart"-huudot takasivat monivivahteisen näytöksen. Saimme nauttia karismaattisista ja upeista näyttelijäsuorituksista, mahtavasta musiikista, useista tanssikohtauksista sekä taidokkaista improvisointinäytteistä. Yleisön toivomuksesta lavalla kuultiin suomen lisäksi myös saksaa, venäjää, ranskaa ja ruotsia, nähtiin poikaläheisyyttä, tanssikohtauksia ja roolinvaihtoja, sekä viihdytettiin niin yllättävillä äänenmurroksilla kuin Aki Kaurismäki -tyylillä. Toivottavasti tästä alkaisi uusi perinne ja myös ensi vuonna porkyläiset pääsisivät harjaannuttamaan kulturelliuttaan.

Perjantaina pääsimme edustamaan omaa ainejärjestömme seitsemän tunnin junamatkan päähän Joensuuhun Optimi ry:n vuosijuhlille. Perjantaipäivä lähti siis käyntiin jo aamuvarhain ja Joensuun rautatieasema saavutettiin noin kahden aikaan iltapäivällä ilman suurempia kommelluksia. Vaikka Joensuu oli molemmille matkaajille tuntematon kaupunki, ei kartanlukijaa tarvinnut rautatieasemalle saavuttaessa arpoa, sillä meitähän odotti autokyyti valmiina aseman pihalla ja pääsimme vaivattomasti majapaikkaan. Hienoa palvelua, Optimi! Tunsimme olomme suorastaan kuninkaallisiksi. Majoitus oli kuin viiden (tai no ehkä vaan neljän) tähden hotellissa, sillä pääsimme superystävällinen ja mukavan parin kaksioon viikonlopun ajaksi. Optimin vuosijuhlat starttasivat yliopistolla cocktailtilaisuudella, jossa paikalle saapuneet ainejärjestöt esittivät tervehdyksensä. Toisin kuin ehkä eräs nimeltä mainitsematon emoyliopistomme ainejärjestö, PorKy oli kaikkien muiden tavoin ajallaan ja antoi murrosikää saavuttavalle 12-vuotiaalle Optimille "Legopalikoista leopardikalsareihin"- kirjan lahjaksi, jotta murrosiän mukana tuomat muutokset eivät aiheuttaisi suuria järkytyksiä. Lisäksi asiaan kuuluvasti polkaistiin synttäripullosta korkki ja tarjottiin kulaukset alaikäiselle ainejärjestölle.

Itse iltajuhla vietettiin lämmintunnelmaisessa Lehmo Cuisinessa, josta aukesi kaunis näkymä perinteiseen suomalaiseen järvimaisemaan. Ohjelma oli pidetty mukavan tiiviinä, joten syömiselle ja seurustelulle oli varattu hyvin aikaan. Tunnelmaltaan iltajuhla oli hyvin sitsimäinen, mutta säilyttäen kuitenkin vuosijuhlalta vaadittavan arvokkuuden. Jatkopaikalle eli jonnekin keskelle ei mitään siirryttiin bussikuljetuksin puolen yön jälkeen. Kun pahin suolaisennälkä oli selätetty pitsalla,
täytti juhlakansa seuratalon lattian ja tanssi dj:n soittamien biisien tahdissa. Vauhdikas ilta päättyi vasta viideltä, kun bussit noutivat viimeiset juhlijat ja kuljetti takaisin Joensuun keskustaan.

Muutaman tunnin levollisen unen jälkeen vaihdettiin frakit ja iltapuvut haalareihin ja suunnattiin silliaamiaiselle. Space-silliksellä perinteisen kaavan mukaan tarjottiin nälkäisille "laihdutusruokia" ja uutta nousua vauhditti teeman mukaiset ufoshotit. Paikalta löytyi myös sauna ja palju, sekä gladiaattoritaisteluareena pomppulinnatyylisesti. Taistelu tosin tuotti joillekin ongelmia, sillä pienellä jalustalla seisominen oli parissa promillessa jo vaikeaa itsessään. Loistava bändi keräsi väsyneimmätkin juhlijat hyppimään BoomKahn rytmiin. Sillisbussin palattua Joensuuhun kuuden maissa Laura aloitti paluumatkansa enklaavilaisten seurassa kohti etelää kun taas Retu päätyi muutaman mutkan kautta silliksen jatkojen etkoille paikallisten kylterien luokse. Kun 50-neliöiseen asuntoon tungetaan reilu parisenkymmentä kauppatieteilijää, on tiivis tunnelma ja kovaääniset seuralaulut taattu.

Kaikkiaan aivan uskomaton viikko. Suuremmista yliopistoista tuttu speksikulttuuri saavutti taas hieman enemmän jalansijaa Porissa. Mieletön vuosijuhla Joensuussa mielettömien ihmisten kanssa. Uudet kaverit ja kontaktit ympäri Suomen. Kiitos TuKY-speksi, Optimi ry, koko Joensuun juhlakansa, sekä erityisesti meidät majoittaneet emäntä ja isäntä ja kanssamme majoittuneet oululaiset. Jokainen teistä vaikutti siihen, että meidän viikkomme oli näin ikimuistoinen.

Love,
Laura ja Retu 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti