maanantai 14. marraskuuta 2016

Hallitus vaihtuu, oletko valmis?

Elämme taas PorKy:n kannalta jännittäviä aikoja vuodesta, kun vuoden 2017 hallitus valitaan ensi viikon syyskokouksessa. Hallituksen vuosi on ollut kiireinen ja toiminnantäytteinen, ja alla jokaisen pestin edustajat kertovat omia kokemuksia vuodestaan ja pestistään. Hae rohkeasti mukaan hallitukseen, et tule katumaan! ;)
Tärkeitä päivämääriä:
Ma 14.11 klo 19.30 – Hallitusinfo kaikille kiinnostuneille @ luokka 225
Ma 14.11 infon jälkeen – haku aukeaa
Su 20.11 klo 23.59 – haku sulkeutuu
Ke 23.11 Vaali-ilta @ Bar Soma

HALLITUS 2016 KOKEMUKSIA:

Aleksi Olander (PJ)

Roolini hallituksessa: Puheenjohtajan tehtävä on pitää PorKy:n koko palettia kasassa ja tukea muuta hallitusta pitkälti kaikessa mahdollisessa. Kokousten ja toiminnan suunnittelu, koulutuspoliittinen vaikuttaminen, monissa työryhmissä istuminen, kansallisen sekä paikallisen tason edustaminen (mm. kylteripuheenjohtajien verkostossa) sekä PorKy:n tulevaisuuden visiointi ovat työllistäneet minua tänä vuonna.

Hallitusvuoteni tähtihetki: Vuoteen on mahtunut hetkiä tunneskaalan kaikista päistä, mutta jos tähtipuolen monista hetkistä täytyy joku valita, niin kevään Karhupoikkareissa oli aika siisti tunne juoda olutta, kuunnella JVG:N keikkaa ja katsella ympärillä pyörivää 1000 opiskelijan massaa miettien samalla, että tämmöset bileet onnistuttiin saamaan aikaan.

Mitä hallitukseen kuuluminen on antanut minulle: Kaksi hallitusvuotta ovat antaneet valtavasti itsevarmuutta- ja luottamusta, kehittäneet johtamis- ja esiintymistaitoja sekä ylipäänsä ymmärrystä yliopistomaailmasta. Tän kaiken kautta on tutustunut varmaan satoihin mahtaviin tyyppeihin ympäri maata ja tästä kaikesta tulee varmasti olemaan hyötyä myös tulevaisuudessa.

Miksi hallitukseen kannattaa hakea: Ei tämmösiä mahdollisuuksia ns. ”pienen yrityksen pyörittämiseen” oo ihan aina tarjolla! En oo kyllä kuullu kenenkään katuneen päätöstä lähtee tähän toimintaan mukaan, kyl tää niin paljon enemmän antaa kuin ottaa kaikilla tavoilla.

Kenet hallitustovereistasi ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi? Ville vakuutti nikkarintaidoillaan korjaamalla ansiokkaasti Herralan patterin tossa loppukeväästä (lue: hajotti koko systeemin ja porukalla äyskäröitiin varmaan tunti kiehuvaa vettä), joten näillä meriiteillä luotan myös Villen lautanrakennustaitoihin!


Lassi Siren (VPJ)

Roolini hallituksessa: Varapuheenjohtajana roolini on ollut vapaampi, mutta sitäkin monipuolisempi. Toistuvimpana tehtävänä on ollut sihteerinä toimiminen kokouksissa, joka on ollut paljon hauskempaa kuin ensiksi voisi luulla. Toisena varsinaisena tehtävänä olen edustanut Porkyä Pointerin hallituksessa. Näiden lisäksi olen toimittanut milloin mitäkin nakkia alumnisitsien ruuanjakajasta lippujen myyntiin. 

Mitä hallitukseen kuuluminen on minulle antanut: Hallitusvuosi on antanut ennen kaikkea käsittämättömän määrän uusia ystäviä, joista parhaimpana omat hallitustoverit. Tämän lisäksi esimerkiksi tiimityö, stressin alla toimiminen ja aikataulutus ovat tulleet tutuiksi. Mitään en vaihtaisi pois. Miksi hallitukseen kannattaa hakea: Suosittelen lämpimästi kaikille toiminnasta kiinnostuneille hallitukseen hakemista! Tämä vuosi on ollut ylivoimaisesti elämäni parasta aikaa. Hallitukseen kuulumista ei voi selittää, se pitää kokea! 

Tähtihetki: Huikeasta vuodesta on mahdotonta napata yhtä tähtihetkeä, mutta muutamana poimintana omat vuosijuhlat sekä excursio. 

Autiosaarelle mukaan ja miksi: Matkakaveriksi ottaisin mukaan Jarkian, koska ruoka( ja juoma).

Essi Sundström (Markkinointi- ja viestintävastaava)  


Roolini hallituksessa:
Pahin stressaaja... 
Stressaamisen ohella tein joka viikkoisen viikkotiedotteen ja päivittelin SOMEa eli ylläpidin porkyn näkyvyyttä ja pidin jäsenistön ajantasalla tapahtumista yms jutuista. Lisäksi pestini tehtäviin kuului Vujulehden ja Pupuoppaan tekeminen. 

Hallitusvuoteni tähtihetki:
Ensimmäinen hallituksen yhteinen reissu tammikuussa luottamushenkilöiden "koulutus päiville" ja tottakai omat vujut <3 Pakko myös mainita Enklaavin vujut ja matka sinne yhdessä kopon, vpj:n ja kyllin kanssa!!

Mitä hallitukseen kuuluminen on antanut minulle:
Hallitus on opettanut minulle, että tiiminä selvitään mistä vaan ja vaikeatkin asiat käännetään voitoksi YHDESSÄ. Kaikesta ei tarvitse ottaa niin suurta stressiä ja joustavuus vie pitkälle. Hallitus on tuonot elämääni kasapäin uusia huippu tyyppejä ja jopa hyviä ystäviäkin. On ollut mahtavaa nähdä oma käden jälki Porkyn toiminnassa!

Miksi hallitukseen kannattaa hakea:
Hallitus antaa pienen käytännön kosketuksen kauppiksessa opiskeltavista asioista ja opettaa katsomaan asioita erilaisista näkökulmista. Mikä parasta tutustut uusiin ihmisiin ja luot verkostoja ympäri suomea. Hallituksen kautta päääset kokemaan ja näkemään asioita, ihmisiä ja tapahtumia, joita et koe tai näe muuten!

Kenet hallitustovereistasi ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi?
Olanderin! Ola on pitkä, joten hän voi kurottaa puusta kookospähkinän (tottakai autiosaari on trooppinen). Lisäksi voisin oppia Olalta paljon. Ola ei ota turhaa stressiä, mutta hoitaa asiat kunnialla. 

ps. Aktiivisena opiskeluajasta saa paljon enemmän irti!

Jonatan Jarkia (Yrityssuhdevastaava)

Roolini hallituksessa: Tittelin mukaan vastaan suhteiden ylläpitämisestä ja kehittämisestä porkyyn sidoksissa olevien yritysten kanssa. Tehtävänäni on aktiivisesti löytää uusia yhteistyömahdollisuuksia ja koittaa olla polttamatta kaikkia siltoja, jotka edellinen yrppä on rakentanut. Toimin myös yhteyshenkilönä pääyhteistyökumppaneillemme Osuuspankissa ja Somassa. Suurimmat yrityssuhdevastaavan käytännön puuhastelut ajoittuvat niin keväälle, kuin syksylle. Keväällä kerätään sponsorointia vuosijuhlille ja syksyllä Yrjönkadun appron ravintolat. Haalaritiimin koordinointi on myös tärkeä käytännön toimi.

Hallitusvuoteni tähtihetki: Huikeita hetkiä vuoden varrella on kertynyt aivan jäätävästi, mutta omien vujujen onnistuminen, joiden eteen tehtiin kaikki niin paljon töitä, meinasi saada tipan linssiin.

Mitä hallitukseen kuuluminen on antanut minulle: Korvaamatonta käytännön kokemusta neuvottelusta, myynnistä, johtamisesta sekä kokouskäyttäytymisestä. Verkostoitumismahdollisuuden yritysten ja ulkopaikkakuntalaisten kanssa. Kuitenkin ehdottomasti tärkeimpänä asiana, mitä olen hallitustoiminnalta saanut, on se oma hallitusporukka. Ystäviä joiden kanssa tiedän olevani tekemissä vielä vuosien päästä.

Miksi hallitukseen kannattaa hakea: Edelliseen kohtaan vedoten en näe syytä miksi et hakisi. Aikaa ja omistautumista toiminta vaatii, mutta et tule kyseisiä asioita kuitenkaan käyttämään ainakaan koulunkäyntiin vaikka nyt väitätkin muuta.

Kenet hallitustovereistasi ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi? Olan. En lähde mihinkään hemmetin kehitysmaahan ilman Olaa.

Ville Setälä (Talousvastaava)


Roolini hallituksessa: Talousvastaava, eli vastuussa siitä, että tilillä on riittävästi painetta PorKyn toiminnan jatkuvuuden ylläpitämiseksi. Hoidan kirjanpidon, tilinpäätöksen, laskutuksen, laskujen maksamisen, budjetoinnin sekä muut taloudenhoitoon liittyvät asiat. 

Hallitusvuoteni tähtihetki: Loistavasti mennyt karhupoikkareiden lanseeraus keväällä, ulkkarivujut sekä tietysti omat vujut.

Mitä hallitukseen kuuluminen on antanut minulle: Muutaman lisäkilon lisäksi hyvää käytännön kokemusta talouden hoitamisesta, paljon uusia ystäviä, loistavia muistoja sekä laajemman kokonaiskuvan ainejärjestömme toiminnasta ja tarkoituksesta.

Miksi hallitukseen kannattaa hakea: En keksi yhtään syytä miksi ei kannattaisi hakea. Hieman se vie aikaa, mutta antaa paljon enemmän kuin ottaa. 

Kenet hallitustovereistasi ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi?
Kaikki.

Jemina Santikko (Tapahtumavastaava)


Roolini hallituksessa:Vastuullani ovat olleet keskiviikkoisin järjestettävät bileet. Toisin sanoen olen siis pitänyt huolen, ettei jano yllättäisi PorKyläisiä. Tapahtumien järkkäilyn ohessa pidän huolta biletiimistämme ja auttanut heitä järjestämään uskomattomia bileitä. Olen myös ollut yhteyksissä muiden ainejärjestöjen tapahtumavastaaviin ja ollut yhteyshenkilönä muihin kaupunkiin suuntautuneissa tapahtumissa, esimerkiksi Hämeenkadun Approssa. Hoidan myös suhteita Cabaretiin.

Mitä hallitukseen kuuluminen on antanut minulle: 

Ihanan timanttisen hallitusporukan! Sekä tietysti unohtumattomia kokemuksia ja ison kasan muistoja. Superhauska vuosi, josta ei ainakaan naurua ole puuttunut (kiitos huonojen ja todella huonojen vitsien…)


Miksi hallitukseen kannattaa hakea: 

Epäilemättä vaativin mutta ennenkaikkea hauskin vuosi opiskeluaikana! Hallituksessa saat tapahtumistakin enemmän irti, vaikka joutuisitkin niissä välillä hommiin. Pääset tietysti vaikuttamaan PorKyn toimintaan ja vaikka hommaa olisikin paljon, tämän porukan kanssa saadaan kaikki (ennemmin tai myöhemmin) yhdessä hoidettua kunnialla. Hallitusporukasta tulee uskomattoman yhtenäinen ja saatkin hallitusvuonna uusia tuttavuuksia sekä todella hyviä ystäviä.


Tähtihetki: Kaikki, mitä ollaan yhdessä tehty! Parasta on ollut huomata porukan viihtyvän tapahtumissa, JES! 


Autiosaarelle mukaan ja miksi: No koko meidän timanttinen porukka! Jarkia tekemään maittavaa ruokaa, Lassi hauskuuttamaan ja huolehtimaan, ettei tule tylsää, Minna huolehtimaan hyvinvoinnista, Ola pitämään järjestystä, Essi treenikamuksi ja muutenkin kivempi sählätä yhdessä, Ville huolehtimaan tequilan riittävyydestä, Mojala huolehtimaan jallupullon tyhjentämisestä sekä Mira vahtimaan touhua. Koska aina täytyy olla myös joku (hauskasti) kaikkea vastaan, Santerikin lähtee mukaan!

Matias Ojala (Kopo)


Roolini hallituksessa: Kopo edustaa opiskelijoita työryhmissä, joissa keskustellaan mahdollisista parannuksista opiskeluun liittyvissä asioissa. Kopot osallistuvat kopo-seminaareihin, joissa keskustellaan koulutuspolitiikasta maanlaajuisesti Tenttiarkiston päivittäminen ja ulkomaan excursion järjestäminen kuuluvat myös kopolle. Lisäksi kopo toimii kv-linkkinä (kv = kansainvälinen). Kopona saa myös järjestää tuutoreiden valinnat, jotka hallitus sitten hyväksyy.

Hallitusvuoteni tähtihetki: Ehdottomiin tähtihetkiini kuului Vuoden opettajanvalintapuhe vuosijuhlilla ja sitä edeltävät jaloviinakierrokset kokkareilla. Excun onnistuminen voidaan myös laskea tähtihetkiin.

Mitä hallitukseen kuuluminen on antanut minulle: Mahdollisuuden vaikuttaa, ystäviä ja verkostoitumista, huikeita vuosijuhlaedustuksia eri puolilla Suomea ja paineensietokykyä (excu).

Miksi hallitukseen kannattaa hakea: Hallitusvuosi on parasta aikaa opiskeluaikoina. Monipuolisia tehtäviä ja tapahtumien järjestämistä. Loput onkin kerrottu jo yläpuolella.

Kenet hallitustovereistasi ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi? Koko porukkahan sinne lähtisi, tietysti!

Minna Alho (Sopo)

Roolini hallituksessa: Olen järjestänyt Porkyn alkoholittomia tapahtumia, kuten kuukausittaiset lajikokeilut, leffaillat, kahvihetket sekä nyt viimeisimpänä mielenhallinta illan. Lisäksi olen mukana yliopistokeskuksen hyvinvointityöryhmässä, joka on järjestänyt kaksi hyvinvointipäivää tänä vuonna. Näiden lisäksi rooliini on kuulunut opiskelijoiden yleiseen hyvinvointiin liittyvien asioiden pohtiminen ja niiden esille tuominen esimerkiksi HYRRÄssä.

Hallitusvuoteni tähtihetki: Koko vuosi on ollut todella mieletön! Tähtihetkiä ovat olleet esimerkiksi omat vujut, ensimmäinen kahvihetki tammikuussa sekä hallituksen ensimmäinen yhteinen "kouluttautuminen" Helsingissä :)

Mitä hallitusvuoteni on antanut minulle: Paljon naurua, uusia juttuja, vastuuta, pientä stressiä ja ehkä tärkeimpänä yhdeksän ihan älyttömän mahtavaa ihmistä! En olisi ikinä uskonut, että näistä tyypeistä tulee näin tärkeitä tämän vuoden aikana. Vuosi on sisältänyt myös älyttömästi huikeita kokemuksia, jotka muistan vielä pitkään. Olen saanut myös toteuttaa ideoitani ja haaveitani sekä toimia hallituksen mammana, joka rooli sopii minulle hyvin. Sopon pestissä pääsee toteuttamaan melko vapaasti omia ideoitaan, joka on ollut mahtavaa.

Miksi hallitukseen kannattaa hakea: Pääsee toteuttamaan ideoitaan ja vaikuttamaan PorKyn toimintaan. Opiskeluajasta kannatta ottaa kaikki ilo irti ja hallitukseen kuuluminen on tuonut ainakin itselleni paljon iloa!

Kenet hallituskavereista ottaisin mukaan autiolle saarelle ja miksi: No jos nyt autiolle saarelle joutuisin, niin seuraksi voisi lähteä vaikkapa Lassi. Hän on niin leppoisa luonne ja kertoo hassuja juttuja, että aika voisi kulua mukavasti ja saattaisin selviytyä saarella tulematta hulluksi.

Mira Laaksonen (NESU- vastaava)


Roolini hallituksessa: NESU-vastaavana tehtäväni oli pitää huolta PorKyn maineesta myös muissa NESU-kaupungeissa. Pääasiassa pidin yhteyttä muihin NESU-hallituksiin ja varmistin, että porkyläiset pääsevät osallistumaan muiden paikkakuntien NESU-tapahtumiin. Porkyläisten houkuttelu (lue: pakottaminen) lähtemään sitsaamaan ulkopaikkakunnille oli ympärivuotinen osa NESU-pestiä.

Hallitusvuoteni tähtihetki: Ehdottomasti PorKyn edustaminen Oulun semmassa. Semmaviikko oli vuoden rankin viikko, mutta sitäkin antoisampi.

Mitä hallitukseen kuuluminen on antanut minulle: Muistoja. Aivan älyttömästi ja älyttömiä muistoja, joita voi vielä kiikkustuolissakin muistella. Olen myös saanut aivan huikeita ystäviä ympäri Suomen, joista olen superkiitollinen. Vuosi on myös ollut erittäin opettavainen työelämää silmällä pitäen. 

Miksi hallitukseen kannattaa hakea? A piece of cake – hallitusvuosi tulee olemaan paras vuotesi opiskelijana. 

Kenet hallitustovereistasi ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi? Jonatanin, koska hän tekee maailman parasta ruokaa, ja syöminen on kivaa.

Santeri Ojala (Henkinen johtaja)


Roolini hallituksessa: Vastasin nettisivuista sekä webropol lomakkeiden tekemisessä. Lisäksi autoin muita hallituksen jäseniä eri tapahtumissa sekä osallistuin kokouksiin.

Hallitusvuoteni tähtihetki:Hallitusvuoteni tähtihetkiä on monia. Tähtihetkenä mainittakoon esimerkiksi Vaasan vujut.

Mitä hallitukseen kuuluminen on antanut minulle? On ollut mukava päästä osallistumaan PorKyn toiminnan pyörittämiseen. Olen saanut uusia ystäviä ja päässyt olemaan mukana hienojen tapahtumien ja toiminnan järjestämisessä. Olen oppinut myös paljon nettisivujen tekemisestä, mikä voi olla vielä tulevaisuuden työelämässä hyödyksi. Tärkeimpänä hallitukseen kuuluminen on mahdollistanut monien uusien ihmisten näkemisen ja uusien kokemusten saamisen. Nämä kokemukset eri projekteista voivat parhaimmillaan antaa ajatuksia omaan tulevaisuuden ja opiskelujen jälkeiseen työelämään.


Miksi hallitukseen kannattaa hakea? PorKy tarvitsee uusia tekijöitä, ole sinä yksi niistä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti