tiistai 24. marraskuuta 2015

Vuotemme Hallituksen pikkusisarena


Rakas PorKy, miten vuosi onkaan voinut mennä näin nopeasti?

Tuntuu, kuin olisimme vasta eilen kirjoittaneet perusteluja miksi juuri me olisimme hyviä Biletiimiin. Ja vastahan sitä vatsassa lentelevien perhosten kera suunnattiin haastatteluun vakuuttamaan haastattelijoita. Pian kuitenkin koittaa jo aika valita uusi Biletiimi jatkamaan meidän työtämme. Muistellaan silti ensin, mitä kaikkia huippuhetkiä vuoteemme on mahtunut.

 SitsARIt

Vuotemme ensimmäinen todellinen koitos oli helmikuun NESU-sitsit. Ei ehkä ollutkaan niin helppoa ryhtyä miettimään ensimmäisten sitsien teemaa, vaikka idearikkaaksi itseään oli haastattelussa mainostanutkin.. Ensimmäisten lentotähti-ideoiden (=alkuun niin hyvä, mutta järjellä ajateltuna lopulta roskiin lentänyt) ja hieman flopanneen sitsi-äänestyksen jälkeen idea ARI-teemasta syntyi ja kippurassa nauraen aloitimme suunnittelemaan sitsejä.

Teeman vahvistuttua sitsien suunnittelu sujui melko vaivattomasti. Järjestelyä varmasti helpotti, että tiimistämme oli muodostunut tiivis ja erittäin läheinen todella lyhyessä ajassa. Soittelimme mahdollisiin sitsauspaikkoihin ja kävimme katsomassa potentiaalisia vaihtoehtoja. Lopulta löysimme perfect matchin ja käytännön toteuttaminen alkoi.

Ilmoittautumisajan sulkeuduttua putosimme todellakin penkiltä - yli 100 henkeä?! No jaahas! Viimeistään se sai puristamaan viimeiset metrit ennen bileitä aivan täysiä parhaan mahdollisimman toteutuksen eteen. Hallituksen ja mahtavien toastien avulla saimme aikaan tajunnanräjäyttävän paketin. Näitä sitsejä muistellaan lämmöllä edelleen niin PorKyläisten, kuin ulkkareidenkin keskuudessa.

Sillis

Silliksen suunnittelu aloitettiin jo hyvissä ajoin, mutta silti välillä tuntui ettei aika riitä millään! Sponsoreita etsittiin kaikki kivet ja kannot kääntäen. H-hetken lähestyessä sponssikamoja haettiin ympäri Suomea.

Sillis, vaikka itse sanommekin, oli älytön! Pomppulinna, slush-kone ja dj:t sekä sauna paljuineen viihdyttivät juhlaväkeä koko lauantaipäivän. Paikalle saapuneet yllätysvieraat (@biledanilol, #ritaki) kruunasivat tapahtuman & saivat sirkusväen aivan pähkinöiksi.

Oma haasteensa oli saada porukka lähtemään kohti jatkoja. Silloin asia ei naurattanut, kun rakas ystävämme Jarkko Kuikka kaatoi Silliksen viimeminuuteilla kokonaisia karkkikulhoja kanssajuhlijoiden niskaan, mutta näin jälkikäteen ajateltuna oli imartelevaa, että vieraat viihtyivät ja viimeisiä jouduttiin puoliväkisin työntämään ulos. Ja siitähän varsinainen juhla vasta alkoi, kun päästiin aloittamaan se hauskin osuus, kaiken maailman juomista, paperisilpusta ja popcornista lainehtivan lattian peseminen ja muu siivous. Kuitenkin, auttavien käsien ja hyvän tiimihengen kanssa saatiin jopa siivoamisesta hauskaa.

Kunnialla selvittiin ja oikeastaan jopa ennätysajassa. Tosin, kuten lähestulkoon jokaiseen Sillikseen kuuluu, saatiin näistäkin kemuista se surullisenkin kuuluisa…#PORTTIKIELTO.


Amazing Pori Race

Kesän jälkeen akut ladattuina uusi lukuvuosi aloitettiin taas täydellä tohinalla! Racen suunnittelu laitettiin käyntiin jo hyvissä ajoin ennen aloitusviikkoa. Kaikki tuntui sujuvan vanhalla flow:lla superhelposti ja järjestely sujui tiimiläisten välimatkasta (Pori-Tampere-Jyväskylä) huolimatta kuin rasvattu.

Itse race oli jättimenestys. Suuressa roolissa tapahtuman onnistumisen kannalta olivat tietysti uudet fuksit, joten kiitos vuoden 2015 pupuille; teillä on asennetta! Ja näin järjestäjän näkökulmasta oli mahtavaa päästä tutustumaan uusiin tulokkaisiin heti sekä tutustuttamaan heitä Poriin ja PorKyyn.


BB-sitsit

Nämä sitsit menivät jo melko rutiinilla. Kovan tinkimisen jälkeen paikaksi valikoitui lopulta jo keväällä kartoitettu Sampo-Rosenlew, joka loi täydelliset puitteet järjestettäville sitseille.

Viimeistään näiden sitsien kohdalla nousi tiimimme sitkeys esiin. Muutamien vastoinkäymisten kautta tämäkin tapahtuma saatiin kunnialla maaliin!


Porky Gala

Viimeisen tapahtuman koittaessa jokaisen mielessä oli ajatus, että se on kaikki tai ei mitään. Excun ja koulujuttujen deadlinejen ollessa vain hetki ennen Galaa, jännitti miten saamme kaiken hoidettua ajoissa ilman paniikkia.

Tavoite oli saada aikaiseksi WAU-efekti ja luoda tapahtuma, josta vuoden 2015 Biletiimi muistetaan. Mutkaton matka ei ollut tämäkään, mutta lopputulos oli jotain sanoinkuvaamattoman upeaa.

Tästä tapahtumasta tuskin sen enempää tarvitsee edes sanoa. Haalarimerkki, vieraskirja-taulu, ilmapallojen täyteinen Soma, itsetehtyjä herkkuja notkuva cocktail-pöytä, valokuvaaja, kaunis ja komea juhlakansa, Outi ja kirsikkana kakun päällä, Henriikka Roo. Our team is speechless!

Kaiken kaikkiaan, liiankin usein Biletiimi tuo mieleen hurjimmista bilettäjistä koostuvan ryhmän, jonka tapaat varmasti pilkun aikaan tanssilattialta, mutta harvemmin koulussa, varsinkaan torstaiaamuisin. Rohkenemme kuitenkin väittää, että ainakin tänä vuonna Biletiimin jäsenet olivat aivan yhtä ahkerasti koulussa kuin tapahtumissa. Aktiivisuus ja koulumenestys eivät siis olekaan toisiaan poissulkevia asioita!

Toki vuoden varrella on ollut havaittavissa väsymystä, stressiä ja tunteita laidasta laitaan. Oikealla asenteella sekä yhteistyöllä kaikesta on aina selvitty ja mitä parhaimmat kemut saatu kasaan.

Miksi siis oikeastaan tehdä se kaikki työ, kun palkaksi saa jokuset ilmaiset bileet ja muutaman taskulämpimän tölkin?
-kokemukset: sponsoreiden etsiminen, tiimityöskentely, viestiminen
-hallituksen toiminnan näkeminen
-uuden oppiminen
-ihmisiin tutustuminen
-oman kädenjäljen näkeminen
-vaikuttamisen mahdollisuus
-kehittäminen.


Rakas PorKy. Tämä todellakin taitaa olla osaltamme tässä. Haluamme vielä kerran kiittää saamastamme mahdollisuudesta. Toivomme, että olemme täyttäneet odotukset, sekä antaneet jotain vielä vähän enemmän. On kunnia ojentaa soihtu seuraaville ja jäädä toiveikkaana odottamaan, mitä hienoa tulevaisuus tuo tullessaan.

Haikein, mutta onnellisin terveisin,

Elisa, Essi, Laura ja Jemina,

Biletiimi 2015

Hakemuksen voit täyttää TÄÄLLÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti