maanantai 19. tammikuuta 2015

Reissua, reissua

Maisemaa Prahan linnan juurelta
Hallituslaisten työ näyttäytyy jäsenistölle helposti siten, että sitseillä ollaan vain töissä tai että suurin viikottainen työ on kahvihetkien järjestäminen. Vuoteen kuuluu kuitenkin paljon työtä, puhelinsoittoja, sähköposteja sekä viikottaisia kokouksia. Tänään kerron kuitenkin hieman enemmän niistä eduista, mistä hallituksessa voi nauttia. Sen lisäksi, että yhteistyölounaita joutuu jokusen syömään, kuuluu PorKyn hallituksen etuihin myös pienimuotoinen virkistäytymisbudjetti. Vuoden 2014 hallitus päätti käyttää budjettinsa ulkomaan matkaan ja kohteeksi valikoitui pienen arvonnan jälkeen yksi Keski-Euroopan helmista, Praha.

Lentomme lähti perjantaina seitsemän jälkeen illalla ja kohteessa olimme kahdeksan jälkeen paikallista aikaa. Saimme vuokratuksi melko komean huoneiston koko porukalle, jossa tilaa taisi löytyä lähemmäs sata neliötä. Melkoista ylellisyyttä opiskelijalle! Kun tavarat oli jätetty huoneistoon, lähdimme heti tutustumaan kaupunkiin. Yöllinen Praha yllätti kauneudellaan, sillä monet vanhoista kauniista rakennuksista oli vielä valaistu pimeällä, mikä säväytti tällaista romantikkoa kovasti.

Seuraavana päivänä kaupungin kauneus pääsi todella oikeuksiinsa, kun ulkona oli lämmintä 13 astetta ja aurinko paistoi kuin keväällä konsanaan. Aluksi oli tarkoituksena lähteä kiertelemään porukalla, mutta käytännön syistä jakauduimme hieman pienempiin porukoihin ja suuntasimme omille teillemme.

Tsekkiläisten käsitys viinipullosta
Ruoka ja virvokkeet olivat Suomen hintoihin tottuneelle edulliset ja kävimmekin ulkona syömässä keskimäärin pari kertaa päivässä. Paikkoihin olisi kuitenkin voinut tutustua hieman enemmän etukäteen ja tätä kautta varmistaa paikkojen laatu. Joskus nimittäin ala-arvoinen ruoka ja palvelu söi matkaseurueen moraalia.

Matka sujui kaiken kaikkiaan todella mallikkaasti, mutta jotta ei aivan liian helpolla olisi päästy, niin päätti allekirjoittanut vielä hukata passinsa Prahan lentokentälle matkalla kotiin. Lähtöselvitykset oli jo onneksi ehditty tekemään, ettei tarvinnut jäädä lentokentälle jumiin. Oman mausteensa tapahtuneeseen kuitenkin toi se, että alle viikon päästä oli taas lähdettävä Tallinnaan, minkä takia uuden passin hankkimisessa tuli varovasti sanoen kiire.
Viikko tästä eteenpäin oli vuorossa Suomen Ekonomien juhlavuoden avaus luottamushenkilöille. Kyseessä siis kylteri- sekä ekonomihallituksille suunnattu koulutus- ja verkostoitumistapahtuma, jonka yhteydessä lanseerattiin uusi Suomen Ekonomien brändi. Uuden brändin myötä nimi muuttui Suomen Ekonomiliitosta Suomen Ekonomeiksi, sekä SEFE-lyhenteen käyttö poistui kokonaan. Ekonomien uutta ilmettä voi käydä katsomassa osoitteessa ekonomit.fiTapahtumassa oli tarjolla erilaisia koulutuksia mm. tapahtuman järjestämisestä ja myynnistä, jotka olivat siis suunnattuja hallitustoimijoille. Koulutusten jälkeen jakauduttiin pieniin ryhmiin työstämään workshoppeja teeman ympäriltä. Paikalle tulleet pääsivät myös katselemaan taitavia esiintyjiä, kun ensin perjantaina puhumassa oli Petri Rajaniemi, joka pohti onko ammattiliittojen aika jo ohi. Lauantaina Duudsonien HP piti inspiroivan puheen unelmista sekä niiden toteuttamisesta.

HP päätti puheensa sanoihin "mitä ikinä teetkään, tee se suurella sydämellä". Tehdään yhdessä suurella sydämellä alkaneesta vuodesta ikimuistoinen! :)

:*
Retu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti