perjantai 6. toukokuuta 2016

Onko Porissa mahdollista selvitä ilman alkoholia?

Lukuvuosi vierähti nopeammin kuin ikinä ja jäljellä on enää pari hassua tenttiä. Käänsin ajatukseni kuluneeseen vuoteen ja erityisesti kaikkeen siihen liittyneeseen opiskelukavereiden kanssa tehtyyn, mutta ei välttämättä erityisesti noppia tuoneeseen toimintaan. Ajattelin kirjoittaa pääasiassa alkoholittomasta elämästä Porissa, vaikka aloitusviikosta alkaen harva on varmastikaan montaa kokonaan alkoholitonta viikkoa nähnyt. Alkoholia sisältäneiden tapahtumien määrää en kuitenkaan mainitse siltä varalta, että äidit, isät ja erityisesti opintomenestyksestäni huolehtinut nykyinen netin superkäyttäjä vaarini, eksyy tämän tekstin kimppuun.

Ensin tässä herääkin kysymys, onko Porissa mahdollista selvitä käyttämättä alkoholia. Kyllä, siihen löytyy mahdollisuus. Missä tahansa tapahtumassa voi käydä juomatta pisaraakaan alkoholia. Approt, Wapprot, sitsit, excut, sillikset, vujut ja muut tapahtumat onnistuvat hyvin ainakin syntymähumalaan syntyneeltä henkilöltä. Allekirjoittanut on viettänyt esimerkiksi pahimpana ryyppybileenä tunnetun silliksen selvänä jo kolme kertaa… Jotkut tapahtumat onnistuvat mainiosti jo suunnittelunsa puolesta niin alkoholillisena kuin alkoholittomanakin. Tämän kevään vappuetkot sisälsivät hampparibuffan yhdellä drinkkilipulla (jonka pystyi käyttämään vaikka limuun) ja sen lisäksi mahdollisuuden pelata beerpongia tai tutkia Soman baarin tarjontaa.

Eikä sovi unohtaa täysin alkoholittomia tapahtumia, joita PorKy ja Pointer järjestävät viikoittain. Mahdollisuudet osallistua toimintaan ja käydä tapahtumissa onnistuu siis myös absolutistilta. Ja alkoholittomat tapahtumat ovat avoimia myös kaikille Vergistä nauttiville opiskelijoille. On jopa erittäin suositeltavaa käydä välillä urheilemassa tai nauttimassa tuoretta kahvia keskiviikkoisin kahvihetkessä. Alkoholittomat tapahtumat voivat olla tosin vaarallisia (ainakin joillekin iäkkäämmille henkilöille). Itselläni oli kaunis ajatus osallistua joulukuun alusta alkaen tiistain futisvuoroihin. No, tämä kaunis jäi sitten yhteen yritykseen, sillä tapahtuman seurauksena etureidestäni repesi pari lihasta ja polvi meni täysin hajalle. On ultrattu, käyty magneetissa, lykätty kortisonia ruiskulla ja ravattu lääkäreillä. Luovuttaa en kuitenkaan meinaa, vaan heti syksyllä annan futikselle uuden mahdollisuuden.


Alkoholittomat tapahtumat antavat mahdollisuuksia uusien asioiden kokeilemiseen sekä tuttujen juttujen tekemiseen edullisesti tai kokonaan ilmaiseksi. Lajikokeluihin osallistumalla voi ainakin välillä törmätä itselleen uuteen lajiin. Tankotanssi jännitti ja jopa pelotti muutamaa osallistujaa, enkä itsekään uskonut sitä ikinä kokeilevani. Onnistumiset vaikeissa tempuissa saivat kuitenkin tytöt lähtemään hymyssä suin takaisin kotiin. Edes ”pieni” kipu ympäri kroppaa seuraavan viikon ajan ei haitannut, sillä hauskaa oli.

Kahvihetket olivat minulle jo ennen sopo-vuotta yksi viikon kohokohdista. Sieltä kun saa viikoittain vaihtuvia pikku herkkuja ja kahvia tai teetä PorKyn jäsenenä, ihan ilmaiseksi. Keväällä kahvihetkiä lähti sponsoroimaan Suomen Nestle Oy, joka toimitti meille kolmea erilaista tummapaahtoista Zoégas-kahvia. Yhtä näistä osa on varmasti keväällä jo päässyt maistelemaan ja loput kaksi tulevat ensi syksynä tutuiksi.

Alkoholittomia tapahtumia yllä mainittujen lisäksi myös muita. Syksyllä olisi tarkoitus kokeilla ehkä muutamaa uuttakin, mikäli niille löydetään tilaa kaikkien alkoholillisten tapahtumien täyttämiltä viikoilta. Omia ehdotuksiaan tapahtumiin, lajikokeiluihin yms. saa antaa ja niitä mielelläni myös otetaan vastaan osoitteessa sopo@porinkylterit.fi.

Tässä vaiheessa loppua häämöttävää blogitekstiä ajattelin vastata otsikossa olleeseen kysymykseen. Porissa voi selvitä ilman alkoholia päivän, viikon, kuukauden, kaksi vuotta tai vaikka koko opiskelujen ajan. Tapahtumissa (myös alkoholittomissa) kannattaa käydä ja veden juonti välillä sopii kaikille. ;)



Ihanaa kesää kaikille!

T. Sopo-mamma, Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti