keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Liikunnan iloa!

Kirjoitan nyt Porkyn blogiin ajatuksiani liikunnasta ja Porissa tarjottavista liikuntapalveluista. Moni jäsenistämme on muuttanut Poriin muualta opiskelemaan ja uudessa kaupungissa on aika saatava kulumaan. Porin Kylterit järjestää bileitä harva se viikko ja nyt keväällä on tulossa vielä huikea vuosijuhlaviikonloppu, sitsejä ja paljon muuta. Kuitenkin minulle itselleni liikunnan harrastaminen on aina ollut asia, joka on pitänyt mielen virkeänä ja aiheuttanut suurimmat ilonaiheet. Pyrin tällä kirjoituksella kertomaan henkilökohtaisesta näkökulmasta Porin tarjoamista mahdollisuuksista saada iloa liikunnasta. Kattavampaa tietoa aiheesta liikuntavastaava Lassi Sireniltä.

 Porissa tarjottavat liikuntamahdollisuudet ovat erinomaiset ja niihin kannattaa kaikkien ehdottomasti tarttua. Maanantai on hyvä aloittaa Pointerin sählyvuorolla. Sählyvuoro on jo vuosien ajan liikuttanut porukkaa ja peleissä on nähty opiskelijoita jokaisesta yliopistomme yksikössä ja myös vaihto-opiskelijoita, vaikka salibandy on monelle muualta tulleelle hyvin vieras käsite. Tällä hetkellä salibandypelit ovat tauolla ja jatkuvat ylioppilaskirjoitusten jälkeen.

 Porky on järjestänyt lajikokeiluja mitä mielenkiintoisempiin lajeihin. Viimeksi oltiin tankotanssimassa ja sitä ennen biljardia pelaamassa, aikaisemmin lajikokeiluna on pelattu myös jalkapalloa, curlingia ja lukkopainia! Kannattaa vetää Sopoa hihasta ja ehdottaa uusia lajikokeiluja, jos on jokin hyvä mielessä. Kevään lähestyessä on myös mukavampi aloittaa juoksuharrastus uudestaan. Henkilökohtaisesti olen aina nauttinut juoksemisesta ja Porissa on tarjolla yllättävän hienot juoksureitit. Juokseminen on mukavaa kaverin kanssa, joten kannattaa kerätä porukka ja lähteä myös lenkkeilemään. Webmasteristakin saa treenikaverin tarvittaessa! Jaan myös mieluusti treenivinkkejä, miten tehdä juoksuharjoittelusta monipuolisempaa tai kehittävämpää.

 Jalkapallovuoro tiistaisin on ollut itselle lähes joka opiskeluviikon kohokohta. Iltapelit 21.30-23.00 ovat keränneet suuren suosion ja joka tiistai onkin todellinen pelipäivä. Pelin henki on ollut selvä vanhat vs uudet. Voittajalle on tarjottu mainetta ja kunniaa. Toistaiseksi tulokset ovat noudattaneet samaa kaavaa, lisätietoja tuloksista voi kysyä pupujen kapteenilta Eero Vornaselta ;) Jalkapallovuorolla pelataan tosissaan ja sieltä saa hyvän hien päälle. Kuitenkin mennään aina pilke silmäkulmassa ja pelaamaan ovat tervetulleita kaikki tytöt ja pojat. Taidoilla ei ole väliä, kunhan yritystä löytyy!

Kannustan kaikkia olemaan kevään viimeiset viikot aktiivisia Porissa järjestettävissä tapahtumista, osallistumaan urheiluvuoroille ja käyttämään urheilupalveluita, koska näin saa yllättävän lyhyestä opiskeluajasta kaiken irti. 

Suomalaisen urheilulegendan Tahko Pihkalan sanoin: ”Parempi urheilla ja ryypätä kuin vain ryypätä”

-Santeri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti