keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Kuha on isäntä ja emäntä


Meillä tämän vuoden vuosijuhlien emännällä ja isännällä ei ollut aluksi suunnitelmissa hakea kyseisiin tehtäviin, mutta kumpaakin pyydettiin lähtemään kyseisiin tehtäviin mukaan. Olemme molemmat luonteeltamme sellaisia ihmisiä, että sanavarastoomme ei kuulu sanaa ”ei”, joten muutama viikko kyseisistä pyynnöistä olimmekin jo vuosijuhlatiimin ensimmäisessä kokouksessa, jossa saimme kuulla mihin olimme lupautuneet.

Ensimmäinen tehtävämme oli kutsujen suunnittelu ja niiden lähettäminen. Tietysti siinä kävi perinteiset ja heti ensimmäinen vedos meni asteen verran metsään. Loppujen lopuksi olimme molemmat tyytyväisiä kutsuihin ja saimme lähetettyä ne lähes kaikille, joille oli tarkoitus. Hehe…

Vastuullamme olivat myös illan menun valitseminen, ohjelman suunnittelu ja pöytien plaseerausten teko. Mielekkäin ja herkullisin tehtävistämme oli ehdottomasti illan menun valinta. Omnom… Pääsimme maistelemaan kolmea eri alku-, pää- ja jälkiruokaa, joista valitsimme herkullisimmat, koska tiesimme mitä vieraat haluaisivat, sillä olemme maagisia ja yliluonnollisia. Herkkuruokien maistelun jälkeen lyötiin illan ohjelma lukkoon, jota muutettiin vielä muutamaan otteeseen ensimmäisen yrityksen jälkeen meistä johtumattomista syistä.

Plaseerauksen tekeminen oli hauskaa ja yhtä kermaa. Matkalla esiintyi kuitenkin pari mutkaa, joiden takia kurvasimme Yyteriin katsastamaan juhlatilaa. Lopulta saimme plasun valmiiksi ja juhlassa emme ainakaan huomanneet kenenkään istuvan lattialla, joten taisimme myös onnistua siinä. Hyvä me!

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä oli puheiden kirjoittaminen. Emäntä veti vain parit itkupotkuraivarit ja isäntä tiputti muutaman kaljan ennen kuin paperilla oli puheeksi riittävä määrä tekstiä. Muutaman unettoman yönkin molemmat taisivat viettää. Lopulta puheet saatiin valmiiksi ja kaikesta hermoilusta ja tuskailusta huolimatta kumpikin selvisi hengissä. Vaikka olemmekin maagisia ja ylivoimaisia silti jännityksen taso oli sanoinkuvaamaton ennen puheen pitämistä. Puheen pitämisen jälkeen olo oli helpottunut ja olo vapautunut, sillä loppuiltana ei tarvinnut enää jännittää mitään vaan sai keskittyä juhlimiseen.

Vaikka matkan varrella olikin välillä paljon tehtävää ja ajoittain kiirekin meinasi tulla, kokemuksena vuosijuhlien järjestämiseen osallistuminen oli erittäin antoisa ja opettavainen. Emme tunteneet toisiamme juuri ollenkaan ennen vujutaipaleen alkua, mutta matkan varrella toisen naamaa tuli katsottua sen verran usein, että tällä hetkellä tiedämme ainakin toistemme nimet ja saatamme moikata koulun käytävillä. Valehtelisimme, jos sanoisimme, että tämä ei ollut yksi opiskelumme parhaista kokemuksista. Kaikille, jotka miettivät hakemista ensi vuoden emännäksi ja isännäksi haluamme sanoa, että: ”Just do it!”

Hakemuksen voit täyttää TÄÄLLÄ

tiistai 24. marraskuuta 2015

Vuotemme Hallituksen pikkusisarena


Rakas PorKy, miten vuosi onkaan voinut mennä näin nopeasti?

Tuntuu, kuin olisimme vasta eilen kirjoittaneet perusteluja miksi juuri me olisimme hyviä Biletiimiin. Ja vastahan sitä vatsassa lentelevien perhosten kera suunnattiin haastatteluun vakuuttamaan haastattelijoita. Pian kuitenkin koittaa jo aika valita uusi Biletiimi jatkamaan meidän työtämme. Muistellaan silti ensin, mitä kaikkia huippuhetkiä vuoteemme on mahtunut.

 SitsARIt

Vuotemme ensimmäinen todellinen koitos oli helmikuun NESU-sitsit. Ei ehkä ollutkaan niin helppoa ryhtyä miettimään ensimmäisten sitsien teemaa, vaikka idearikkaaksi itseään oli haastattelussa mainostanutkin.. Ensimmäisten lentotähti-ideoiden (=alkuun niin hyvä, mutta järjellä ajateltuna lopulta roskiin lentänyt) ja hieman flopanneen sitsi-äänestyksen jälkeen idea ARI-teemasta syntyi ja kippurassa nauraen aloitimme suunnittelemaan sitsejä.

Teeman vahvistuttua sitsien suunnittelu sujui melko vaivattomasti. Järjestelyä varmasti helpotti, että tiimistämme oli muodostunut tiivis ja erittäin läheinen todella lyhyessä ajassa. Soittelimme mahdollisiin sitsauspaikkoihin ja kävimme katsomassa potentiaalisia vaihtoehtoja. Lopulta löysimme perfect matchin ja käytännön toteuttaminen alkoi.

Ilmoittautumisajan sulkeuduttua putosimme todellakin penkiltä - yli 100 henkeä?! No jaahas! Viimeistään se sai puristamaan viimeiset metrit ennen bileitä aivan täysiä parhaan mahdollisimman toteutuksen eteen. Hallituksen ja mahtavien toastien avulla saimme aikaan tajunnanräjäyttävän paketin. Näitä sitsejä muistellaan lämmöllä edelleen niin PorKyläisten, kuin ulkkareidenkin keskuudessa.

Sillis

Silliksen suunnittelu aloitettiin jo hyvissä ajoin, mutta silti välillä tuntui ettei aika riitä millään! Sponsoreita etsittiin kaikki kivet ja kannot kääntäen. H-hetken lähestyessä sponssikamoja haettiin ympäri Suomea.

Sillis, vaikka itse sanommekin, oli älytön! Pomppulinna, slush-kone ja dj:t sekä sauna paljuineen viihdyttivät juhlaväkeä koko lauantaipäivän. Paikalle saapuneet yllätysvieraat (@biledanilol, #ritaki) kruunasivat tapahtuman & saivat sirkusväen aivan pähkinöiksi.

Oma haasteensa oli saada porukka lähtemään kohti jatkoja. Silloin asia ei naurattanut, kun rakas ystävämme Jarkko Kuikka kaatoi Silliksen viimeminuuteilla kokonaisia karkkikulhoja kanssajuhlijoiden niskaan, mutta näin jälkikäteen ajateltuna oli imartelevaa, että vieraat viihtyivät ja viimeisiä jouduttiin puoliväkisin työntämään ulos. Ja siitähän varsinainen juhla vasta alkoi, kun päästiin aloittamaan se hauskin osuus, kaiken maailman juomista, paperisilpusta ja popcornista lainehtivan lattian peseminen ja muu siivous. Kuitenkin, auttavien käsien ja hyvän tiimihengen kanssa saatiin jopa siivoamisesta hauskaa.

Kunnialla selvittiin ja oikeastaan jopa ennätysajassa. Tosin, kuten lähestulkoon jokaiseen Sillikseen kuuluu, saatiin näistäkin kemuista se surullisenkin kuuluisa…#PORTTIKIELTO.


Amazing Pori Race

Kesän jälkeen akut ladattuina uusi lukuvuosi aloitettiin taas täydellä tohinalla! Racen suunnittelu laitettiin käyntiin jo hyvissä ajoin ennen aloitusviikkoa. Kaikki tuntui sujuvan vanhalla flow:lla superhelposti ja järjestely sujui tiimiläisten välimatkasta (Pori-Tampere-Jyväskylä) huolimatta kuin rasvattu.

Itse race oli jättimenestys. Suuressa roolissa tapahtuman onnistumisen kannalta olivat tietysti uudet fuksit, joten kiitos vuoden 2015 pupuille; teillä on asennetta! Ja näin järjestäjän näkökulmasta oli mahtavaa päästä tutustumaan uusiin tulokkaisiin heti sekä tutustuttamaan heitä Poriin ja PorKyyn.


BB-sitsit

Nämä sitsit menivät jo melko rutiinilla. Kovan tinkimisen jälkeen paikaksi valikoitui lopulta jo keväällä kartoitettu Sampo-Rosenlew, joka loi täydelliset puitteet järjestettäville sitseille.

Viimeistään näiden sitsien kohdalla nousi tiimimme sitkeys esiin. Muutamien vastoinkäymisten kautta tämäkin tapahtuma saatiin kunnialla maaliin!


Porky Gala

Viimeisen tapahtuman koittaessa jokaisen mielessä oli ajatus, että se on kaikki tai ei mitään. Excun ja koulujuttujen deadlinejen ollessa vain hetki ennen Galaa, jännitti miten saamme kaiken hoidettua ajoissa ilman paniikkia.

Tavoite oli saada aikaiseksi WAU-efekti ja luoda tapahtuma, josta vuoden 2015 Biletiimi muistetaan. Mutkaton matka ei ollut tämäkään, mutta lopputulos oli jotain sanoinkuvaamattoman upeaa.

Tästä tapahtumasta tuskin sen enempää tarvitsee edes sanoa. Haalarimerkki, vieraskirja-taulu, ilmapallojen täyteinen Soma, itsetehtyjä herkkuja notkuva cocktail-pöytä, valokuvaaja, kaunis ja komea juhlakansa, Outi ja kirsikkana kakun päällä, Henriikka Roo. Our team is speechless!

Kaiken kaikkiaan, liiankin usein Biletiimi tuo mieleen hurjimmista bilettäjistä koostuvan ryhmän, jonka tapaat varmasti pilkun aikaan tanssilattialta, mutta harvemmin koulussa, varsinkaan torstaiaamuisin. Rohkenemme kuitenkin väittää, että ainakin tänä vuonna Biletiimin jäsenet olivat aivan yhtä ahkerasti koulussa kuin tapahtumissa. Aktiivisuus ja koulumenestys eivät siis olekaan toisiaan poissulkevia asioita!

Toki vuoden varrella on ollut havaittavissa väsymystä, stressiä ja tunteita laidasta laitaan. Oikealla asenteella sekä yhteistyöllä kaikesta on aina selvitty ja mitä parhaimmat kemut saatu kasaan.

Miksi siis oikeastaan tehdä se kaikki työ, kun palkaksi saa jokuset ilmaiset bileet ja muutaman taskulämpimän tölkin?
-kokemukset: sponsoreiden etsiminen, tiimityöskentely, viestiminen
-hallituksen toiminnan näkeminen
-uuden oppiminen
-ihmisiin tutustuminen
-oman kädenjäljen näkeminen
-vaikuttamisen mahdollisuus
-kehittäminen.


Rakas PorKy. Tämä todellakin taitaa olla osaltamme tässä. Haluamme vielä kerran kiittää saamastamme mahdollisuudesta. Toivomme, että olemme täyttäneet odotukset, sekä antaneet jotain vielä vähän enemmän. On kunnia ojentaa soihtu seuraaville ja jäädä toiveikkaana odottamaan, mitä hienoa tulevaisuus tuo tullessaan.

Haikein, mutta onnellisin terveisin,

Elisa, Essi, Laura ja Jemina,

Biletiimi 2015

Hakemuksen voit täyttää TÄÄLLÄ

torstai 5. marraskuuta 2015

Hae hallitukseen!


Vaali-ilta lähestyy kovaa vauhtia, joten nyt on aika alkaa pohtia sitä, mihin  PorKyn hallituksen pestiin juuri sinä haluat hakea. Tähän postaukseen olemme koonneet esittelyn kaikista hallituksen pesteistä ja tämän vuoden hallituslaisista. Lisää hallitushommista kuulet ensi maanantaina 9.11. järjestettävässä hallitus-infossa. Haku hallitukseen alkaa 10.11. ja 18.11. onkin sitten aika valita vuoden 2016 hallitus vaali-illassa Somassa.. :)
 
Retu, puheenjohtaja

Roolini hallituksessa: Puheenjohtajan tehtävänä on johtaa hallitusta, katsoa että asiat tulevat tehdyiksi ja toimia yhdistyksen kasvoina ulospäin, eli edustaa. Lisäksi puheenjohtaja toimii PorKyn äänenä kylteripuheenjohtajien verkostossa sekä Suomen Ekonomien liittokokouksessa, jossa päätetään koko liiton suuntaviivoista.
Ihanin ominaisuuteni: Olen mielestäni ihmisläheinen ja toivottavasti siten helposti lähestyttävä

Hallitusvuoteni tähtihetki: Kevään vuosijuhlat ja se, että pääsin pitämään siellä puheen. Itse puhehan oli täysin paska, mutta fiilis kun puhuu 150:lle mahtavalle tyypille on sanoinkuvaamaton.
Mitä hallitukseen kuuluminen on antanut minulle: Tiimityöskentelytaitoja, johtamistaitoja, koordinointitaitoja, sivistystä koulutuspolitiikasta ja suomalaisesta AY-liikkeestä, olen oppinut ajankäytön hallintaa ja tehostamista, mutta ennen kaikkea: saanut elämänmittaisia YSTÄVYYSSUHTEITA omista hallituksista ja muista kyltereistä ympäri Suomen

Miksi hallitukseen kannattaa hakea: Oli pesti mikä hyvänsä,  oppii hallitustyöskentelyssä konkreettisia työelämäntaitoja, joita on lueteltu tuossa yllä
Lempiväri: Sinisen sävyt

Mitä otan mukaan kylpyammeeseen: Kylpyammeissa olen tainnut enemmän nukkua kuin kylpeä, joten tyyny ja makuupussi
Mitä teen ensi vuonna: Hyvä kysymys, koska elämä tyhjenee aika paljon PorKy-hommien jäädessä. Kandi olisi kiva tehdä!

Viimeiset sanani sinulle: Kun hallitustyöskentelystä kysyy hallituslaisilta, alkavat vastaukset pidemmän päälle kuulostamaan ulkoa opiskellulta propagandalta vastausten ollessa hyvin samanlaisia. Se pitää kuitenkin itse nähdä ja kokea, sillä itselläni on ollut elämäni parhaat vuodet aktiivitoiminnan parissa.

 
Joonas, Varapuheenjohtaja

Rooli: Kirjoitan ja taltioin kokousten pöytäkirjat, hoidan Porkyn posteja, tuuraan puheenjohtajaa sen ollessa pois, sekä toimin linkkinä Porkyn ja Pointerin välillä. Käytännössä olen yleismies, eli ns. nakkikone. 

Ihanin ominaisuuteni: Ehkä se on toi huumorintaju. Tänä vuonna sitä oli VPJ:llä liikaa, ja puheenjohtajalla ei yhtään.

Hallitusvuoteni tähtihetki: Niit on iha hulluna. En pysty mitenkää laittaa järjestykseen, mut kyl varmaa omat vujut oli se ykkösjuttu.

Mitä hallitukseen kuuluminen on antanut: Eniten se on kyl antanu kokemuksia. Tapahtumat ja niiden järjestely tuo mukanaan suuren määrän hauskoja kokemuksia sekä niitä vanhoja kunnon kliseisiä ”kontakteja”, joita mä tykkään enemmän kutsua kavereiksi.
Miksi hallitukseen: Et saa opiskeluaikanasi mistään niin hyvää/kivaa kokemusta kuin hallituksesta. En oo ensimmäinen ku sanoo, et ”hallitusvuosi/vuodet tulee olee sun opiskelujen parasta aikaa”

Lempiväri: Punane tai sinine

Kylpyammeeseen: Mul ei oo ikinä ollu kylpyammet, mut viimeks otin Jamon.
Ensi vuonna: Oon todella huono suunnitteleen noin kauas, mut ainaski aijon nauttii Porkyn toiminnasta täysin rinnoin taas katsojan näkökulmasta.

Viimeiset sanani sinulle: Kiitos ensinnäki ihan helkkaristi kaikille mukana olleille, sekä myös vanhemmille opiskelijoille jotka kannusti tähän. Nyt on mun vuoro nuoremmille: pitäkää hyvää huolta opiskeluistanne, MUTTA älkää pitäkö mitään kiirettä valmistumisen tai minkään muun kanssa. Näitä kokemuksia mitä me ollaan hallituksessa saatu tän vuoden aikana, ette saa yhdeltäkään kurssilta tai mistään työpaikasta.

Arttu, Talousvastaava, omaa sukua rahastonhoitaja

Roolini hallituksessa: Vastaan Porkyn taloudesta. Pestini koostuu pääosin kirjanpidosta, laskuttamisesta ja laskujen maksamisesta, budjetin tarkkailusta, rahatalletuksista sekä kassan laskemisesta.
Ihanin ominaisuuteni: Kärsivällisyys ja joustavuus
 
Hallitusvuoteni tähtihetki: Heti tammikuussa järjestetyt luottamushenkilöiden päivät Helsingissä Suomen kylteri- sekä alueellisille ekonomihallituksille.

Mitä hallitukseen kuuluminen on antanut minulle: Olen päässyt osaksi aivan mieletöntä kymmenen hengen tiimiä, jossa yhdessä tekeminen on ollut oikeesti todella siistiä. Vastuuntunto, paineensietokyky, lukuisten uusien asioiden oppiminen sekä uusiin loistotyyppeihin tutustuminen ympäri Suomen tulevat ensimmäisinä mieleen.

Miksi hallitukseen kannattaa hakea: Hallituksessa pääsee etuoikeutetulle aitiopaikalle suunnittelemaan ja päättämään tärkeistä asioista. Oma osaaminen kehittyy ja oppii yhä paremmin tekemään asioita yhdessä. Hallituslaisena pääsee myös upeisiin tapahtumiin, joihin rivijäsenenä ei pääsisi.

Lempiväri: Navy blue

Mitä otan mukaan kylpyammeeseen: Hyvää seuraa & kylmää juotavaa

Mitä teen ensi vuonna: Suunnitelmissa siintää kandin kirjoittaminen kevään aikana sekä mahdollinen opiskelijavaihto toistaiseksi tuntemattomaan kohteeseen syksyllä.

Viimeiset sanani sinulle: Hallitusvuosi on ollut tähänastisen elämäni varmaankin hauskin ja antoisin vuosi. Mikäli mielessäsi pyörii ajatus hallitukseen hakemisesta edes vähänkin, niin älä epäröi. Do it.

Kiitos kaikille, jotka ovat olleet mukana tekemässä tästä hallitusvuodesta näin hienon!
 
 
Matias, Yrityssuhdevastaava
Roolini hallituksessa: Suurimmat yrityssuhdevastaavan tehtävät ajoittuvat niin keväälle, kuin syksylle. Keväällä kerätään sponsorointia vuosijuhlille ja syksyllä Yrjönkadunappron ravintolat. Yrityssuhdevastaava toimii myös pääyhteyshenkilönä Somaan ja tietysti Osuuspankkiin. Haalaritiimin koordinointi kuuluu myös yrityssuhdevastaavan hommiin.
Ihanin ominaisuuteni: Olen todella harvoin hiljaa
Hallitusvuoteni tähtihetki: Tajuta se, että PorKyn vuosijuhlat sujuivat mallikkaasti.
Mitä hallitukseen kuuluminen on antanut minulle: Uskomattoman paljon unohtumattomia hetkiä, joiden vuoksi on välillä ollut vain hauskaa syödä buranaa aamulla.
Miksi hallitukseen kannattaa hakea: Koska nämä hetket kannattaa kokea.
Lempiväri: Klisee eli sininen
Mitä otan mukaan kylpyammeeseen: Kylpyvaahtoa(paljon), skumppaa(lasillisen), kynttilöitä, mantelilta tuoksuvaa saippuaa, kasvonaamion, rauhallista musiikkia, kurkkusiivut silmille, kylpyhanskan ja pullon vodkaa.
Mitä teen ensi vuonna: Kirjoitan kandia, syksyllä ehkä vaihtoon.
Viimeiset sanani sinulle: Tack och adjö
 
Venla, Tapahtumavastaava

Roolini hallituksessa: Olen ollut päävastuussa vuoden mittaan järjestettävistä alkoholillisista tapahtumista. Organisoin muun muassa harkka-, pikkujoulu- ja vappusitsit, Yrjönkadun Approt, Beer Pong -mittelöt, Ystävänpäiväbileet ja Porin Jazz -viikonlopun ohjelman. Edellä mainittujen tapahtumien lisäksi koordinoin  ja johdan ainejärjestömme Biletiimin toimintaa, jolla on omat vastuutapahtumansa. Lisäksi toimin yhteyshenkilönä suunnatessamme ulkopaikkakunnilla järjestettäviin tapahtumiin, kuten risteilyille ja Approille. Tänä hallitusvuotena pyrittiin myös lisäämään viestintää muiden Yliopistokeskuksen ainejärjestöjen kanssa ja toimin linkkinä näiden  tapahtumavastaaviin. Vastaan myös yhteydenpidosta yhteistyökumppaniimme Cabaretiin.

Ihanin ominaisuuteni: Rentous ja Let's  Go -meininki!

Hallitusvuoteni tähtihetki: Hallitukseen valituksi tuleminen, Yrjönkadun Approista selviytyminen ja jokainen selätetty krapula.

Mitä hallitukseen kuuluminen on antanut minulle: Rakkauteni omaa ainejärjestöä kohtaan on syventynyt entisestään; PorKy-porukkaan on päässyt tutustumaan lähemmin kuin pelkkänä rivijäsenenä olisi ollut mahdollista. Mikään ei ole yhtä palkitsevaa kuin se, että vaivannäön jälkeen osallistujat kertovat seuraavana päivänä viihtyneensä.  Kontakteja on toki luotu myös muiden ainejärjestöjen edustajiin, mutta mikään ei vaan voita tätä meidän omaa meininkiä. Lisäksi kliseinen kokemuksia, kokemuksia, ja vielä lisää kokemuksia.

Miksi hallitukseen kannattaa hakea: Voin vakuuttaa, että ainejärjestötoiminta vie täysin mukanaan, kun siihen vaan uskaltaa heittäytyä. Puuhasteltavaa toki riittää, välillä terveeksi stressiksi asti, mutta tekeminen on äärimmäisen palkitsevaa ja juhlien järjestäminen on erityisesti itse tapahtumapäivinä puhdasta tiimityötä. Ja jälleen kerran; kokemuksia, kokemuksia ja aina vaan kokemuksia! Ja näyttäähän se nyt CV:ssäkin hyvältä...

Lempiväri: Auringonlaskun kaikki sävyt.

Mitä otan mukaan kylpyammeeseen: Olen suihkuihmisiä.

Mitä teen ensi vuonna: Minut löytänee edelleen Puuvillan Citymarketista (muistakaa opiskelija-alennus -5%). Jos nyt sitä kouluakin alkais sitte käymään...

Viimeiset sanani sinulle: Hae, hae, mikset hae jo!?

Heidi, Markkinointi- ja viestintävastaava


Roolini hallituksessa: Tehtäväni on porkyn näkyvyyden ylläpito ja jäsenistölle tiedottaminen. Hallinnoin porkyn sosiaalisen median sivuja (joita kuitenkin koko hallitus päivittää) sekä lähetän viikoittain jäsenistölle viikkotiedotteen. Lisäksi yksi isoimmista markkinointi- ja viestintävastaavan hommista on pupuoppaan tekeminen.


Ihanin ominaisuuteni: Oon kokonaisuudessaan vaan ihana

Hallitusvuoteni tähtihetki: Parasta on ollut tutustua paremmin kaikkiin hallituslaisiin ja tehdä porukalla porkyn ainejärjestöstä parempaa paikkaa kaikille. Pakko kuitenkin yksittäisinä tähtihetkinä mainita omat ja Vaasan vujut. Hallitus luo ihan parhaan paikan päästä tutustumaan kaikkiin huikeisiin ihmisiin!

Mitä hallitukseen kuuluminen on antanut minulle: Isosti kokemuksia!

Miksi hallitukseen kannattaa hakea: Hallitukseen kuuluminen antaa kokemusta työelämään, yhdessä tekeminen ja palavereissa oleminen opettaa paljon, ja tavallaan jopa enemmän, kuin kursseilla istuminen. Jos tykkää tehdä ja järjestää kaikkea kivaa muille tyypeille, kannattaa hakea hallitukseen! Hallitukseen kuuluminen vie oman aikansa, mutta jos koulu sen takia vähän jää jälkeen, ei sillä ole mitään väliä verrattuna siihen paljonko hallitukseen kuuluminen antaa!

Lempiväri: Mintunvihreä on kiva!

Mitä otan mukaan kylpyammeeseen: Ihan sikana kylpyvaahtoa! Ja musiikkia.

Mitä teen ensi vuonna: Teen enemmän töitä kuin tänä vuonna ja lähden valloittamaan Eurooppaa.

Viimeiset sanani sinulle: Kokeile, tee, suorita ja elä. Vain niin löydät, mitä oikeasti elämässä haluat tehdä. Parasta elämässä on kokemukset ja se, että löytää asioita, joita oikeasti haluaa tehdä ja joista löytää huumaa. ” The only things you will regret are the things you didn't do.”

Aleksi, Kopo

Roolini hallituksessa: Toimin opiskelijaedustajana erinäköisissä koulutuspoliittisissa työryhmissä, eli kokoustan ja pyöritän joitain juoksevia asioita(kuten tenttiarkistoa). Järjestän myös ulkomaan excun.

Ihanin ominaisuuteni: Siitä on tehty sitsilaulukin... :|

Hallitusvuoteni tähtihetki: Vaikea mitään yhtä tähtihetkeä keksiä, onnistuneelta ulkomaan exculta palaaminen tuntui aika huikealta. Myös alkuvuoden Suomen Ekonomien järkkäävät kaikille Suomen kylterihallituksille suunnatut häppeningit ovat jääneet hyvin mieleen.


Mitä hallitukseen kuuluminen on antanut minulle: Useita lisäkiloja ja orastavan maksakirroosin. Sen lisäksi myös tuhansia kilometrejä matkustusta ympäri suomea erinäköisissä juhlissa, uusia ystäviä, organisointitaitoja, itsevarmuutta jne jne.

 
Miksi hallitukseen kannattaa hakea: Onhan tää nyt hauskaa! Omasta hallituksesta muodostuu aika mahtava ja tiivis porukka, ja saat varmasti tuttuja ja kavereita ympäri maata. Hauskaa ja opettavaista puuhaa.

Lempiväri: Sininen

Mitä otan mukaan kylpyammeeseen: Kylpyammeella viitataan mun tapauksessa Herralan poreisiin varmaan, ja sinne tulee mukaan yleensä kapasiteetin ylittävä määrä lihavia miehiä ja olutta. Halusi sitä tai ei.

Mitä teen ensi vuonna: En suunnittele tulevaisuuteen ihan hirveesti, vaikee sanoa vielä.

Viimeiset sanani sinulle: Olkaa aktiivisia ja nauttikaa opiskeluajasta!

 
Sandra, Sosiaalipoliittinen ja kulttuurivastaava, tuttavallisemmin Sopo

Roolini hallituksessa: Pyrin pitämään huolta jäsentemme hyvinvoinnista vastaamalla urheilu- ja kulttuuritapahtumista. Järjestän mm. viikottaiset kahvihetket, kuukauden lajikokeilut ja leffaillat. Olen mukana myös yliopistokeskuksen hyvinvointityöryhmässä, joka järjestää mm. joka vuotisen hyvinvointipäivän.

Ihanin ominaisuuteni: iloisuus ja positiivisuus
Hallitusvuoteni tähtihetki: juustokakkujen leipominen ensimmäiseen kahvihetkeeni sekä ulkkisvujut
Mitä hallitukseen kuuluminen on antanut minulle: paljon iloa, naurua, uusia tuttavuuksia ja kokemusta järjestötoiminnasta

Miksi hallitukseen kannattaa hakea: Kokemus, yhdessä tekeminen jäsenten hyväksi ja muihin kyltereihin tutustuminen on jotain ainutlaatuista, mihin kannattaa ehdottomasti hakea mukaan.

Lempiväri: limen vihreä

Mitä otan mukaan kylpyammeeseen: kylpykuulia

Mitä teen ensi vuonna: Keskityn koulunkäyntiin ja kandin tekoon sekä seuraan mielenkiinnolla uuden hallituksen tekemisiä.
Viimeiset sanani sinulle: On se vaan niin, että opiskelu on ihmisen parasta aikaa, joten ota siitä kaikki ilo irti!!

 
Ira, Webmaster

Roolini hallituksessa: Webmasterin kaksi tärkeintä ja aikaavievintä hommaa on päivittää PorKyn verkkosivuja ja niihin liittyviä appseja sekä tehdä webropol-ilmoittautumiset tapahtumia varten.

Ihanin ominaisuuteni: Varmaan se että pyrin olemaan kaikille ystävällinen :)

Hallitusvuoteni tähtihetki: Se kun ylipäätään tulin valituksi hallitukseen. Ja tän syksyn alotusviikko oli huikee!

Mitä hallitukseen kuuluminen on antanut minulle: Oon saanut uusia kokemuksia ja oon tutustunu vaikka kuinka moneen uuteen ihmiseen. Lisäksi ajanhallintataitoja, stressinsietokykyä, tiimityöskentelytaitoja ja onnistumisen kokemuksia…

Miksi hallitukseen kannattaa hakea? Hallitukseen kannattaa hakea, jos haluaa vaikuttaa PorKyn ja yliopistokeskuksen asioihin ja pitää siinä samalla hauskaa mahtavan porukan kanssa.

Lempiväri: pinkki

Mitä otan mukaan kylpyammeeseen: ankan

Mitä teen ensi vuonna: opiskelen niin pirusti

Viimeiset sanani sinulle: Ei kannata miettiä sitä että ootko liian ujo, äänekäs, pitkä, pätkä (tai mitä ikinä) hakemaan hallitukseen. Hallituksessa tarvitaan kaikenlaisia tyyppejä ja mitä erilaisempia ihmisiä hallitukseen pääsee, sitä vahvempi kokonaisuus muodostuu. Joten hae jo! 

Ville, NESU vastaava

NESU vastaava pitää yhteyksiä auki muhin kylterikaupunkeihin, jotta päästään sitsaan ja tekeen muutakin yhdessä. Ei vuodesta voi yhtä huippukohtaa sanoo, mutta antoisa vuosi on ollut. Hallitustoiminta antaa enemmän kun ottaa. Lempiväri on varmaan sininen, ja kylpyammeeseen mä otan Marjiksen mukaan. Ens vuonna teen gradua ja koitan valmistua, niin nyt onkin seuraavan aika ottaa työt hoitaakseen! Hyppää siis rohkeesti mukaan hallitustoimintaan!