Maaliskuun lajikokeilu: Curling ja Laser-ammunta
Maanantaina 30.3 viikon monisatakilometrinen bussitaival
alkoi luonnollisesti Punaisen Kukon edestä määränpäänä Hiitteenharjun
monitoimiviihdekeskus. Perille päästyämme Hiitteenharjun oma curlingmestari
Tapani opasti meille lajin salat oikeanlaisesta liukutekniikasta kiven
kierteiden hallintaan. Kun myös harjaustekniikka oli kunnossa, pääsimme
aloittamaan itse kisat neljän-viiden hengen joukkueissa.
Melkein kaikki olivat
curling-jäällä ensimmäistä kertaa. Huolimatta tästä, Tapani totesi meidän
olevan jo lähes ammattimaisella tasolla. Laji ei ollut ollenkaan niin vaikea,
kuin olimme odottaneet. Vuoronperään jokainen joukkue pääsi myös testaamaan
taitojaan saluunataistelun ja metsästyksen muodossa. Myös porukan ainoilla tytöillä
Emilialla ja Sandralla oli tarkkuusammunta hallussa huolimatta puuttuvasta
sotilasarvosta.
Kolmen tunnin aktiivisen moppaamisen ja nänniin
sihtaamisen jälkeen oli aika laittaa harjat hyllylle ja palata takaisin PK:lle
odottamaan seuraavaa lähtöä. Tytöt toivovat, että pojat saisivat tuotua jäällä opitut
tehokkaat harjaustekniikat myös omiin siivousrutiineihinsa.
Kotimaan excursio: Vaasa
Puolentoista vuorokauden jälkeen keskiviikkoaamuna klo
7.30 oli aika suunnata vuorostaan nokka kohti kotimaan excursiota Isokyrön
kautta Vaasaan. Isokyrön viskitislaamo oli ensimmäinen yritysvierailumme. Kun
henkilökunta pääsi yli siitä, että PorKy ja PorKyn vierailu aprillipäivänä viskitislaamoon
olikin totisinta totta, pääsimme tutustamaan viskin valmistukseen
raaka-aineista valmistusprosessiin.
Kaikkien himoitsemat viskimaistiaiset jäivät
kuitenkin haaveeksi, koska ensimmäinen valmis viskierä valmistuu vasta vuonna
2017. Viskiä saa kutsua viskiksi vasta silloin, kun se on kypsynyt tynnyrissä vähintään
kolme vuotta. Tällä hetkellä tislaamo rahoittaa toimintaansa ginillä, raakatisleellä ja puoli vuotta kypsyneellä tisleellä, jota saa alkoista.
Suomen vanhin riippusilta |
Viskitietoisuuden lisäksi saimme myös aimo annoksen kulttuurihistoriaa. Pääsimme
ylittämään Suomen vanhimman käytössä olevan riippusillan ja itse tislaamo
sijaitsi historiallisessa meijerissä, josta kaikkien tuntema Oltermanni on
saanut alkunsa.
Mainostoimisto C2 |
Isokyröstä matka jatkui Vaasaan mainostoimisto C2
yritysesittelyyn SSHV:n tiloihin. Siellä pääsimme jo viimein kostuttamaan
kurkkumme erinäköisillä virvokkeilla. C2 vaikutti nuorekkaalta ja menestyvältä
yritykseltä, kuten myös heidän luova johtajansa Mikko, joka perehdytti meidät
rennolla otteella mainostoimiston arkeen.
Käytyämme toteamassa yliopistolla paikallinen Simo
huonommaksi kokiksi, vaihdoimme haalarit jalkaan ja suuntasimme bussimme matkan
ehkä odotetuimpaan kohteeseen Tropiclandiaan Wykypäiville. Siellä meitä odotti
monisatapäinen haalarikansa ja kosteaakin kosteammat pool partyt. Kun tölkit
oli tyhjennetty pihalla sijaitsevalla rastiradalla, siirryimme sisätiloihin aaltojen
riepoteltavaksi. Illan edetessä ja tunnelman kohotessa meininki oli mitä huikein.
Eikä siinä vielä kaikki, Tropiclandian sulkeutuessa
jatkoimme iltaa paikallisessa Somassa, Fontana clubilla, jonka sokkelot kätkivät
sisäänsä monenmoista juhlijaa. Korttikoneiden pettäminen oli jo aiheuttaa epätoivoa
juomamyynnin katkeamisesta, mutta valveutuneet porkyläiset olivat osanneet
ennustaa tragedian ja tankanneet tarvittavan määrän nesteitä jo hyvissä ajoin.
Onneksi ilta olikin jo loppumaisillaan ja pian oli aika siirtyä takaisin
bilebussiin nauttimaan sopon tarjoamia hedelmiä ja mehuja. Loppumatkan
viihtyvyydestä pitivät huolen Lassi ja Matias, jotka kertoivat humalapäissään
toinen toistaan huonompia vitsejä. Saavuttuamme Poriin 5.30 oli aika aloittaa
ansaittu pääsiäisloma.
Munarikasta pääsiäistä,
Sopo & pääsiäispupu