perjantai 3. huhtikuuta 2015

PorKy goes curling and kotimaan excu



Maaliskuun lajikokeilu: Curling ja Laser-ammunta

 

Maanantaina 30.3 viikon monisatakilometrinen bussitaival alkoi luonnollisesti Punaisen Kukon edestä määränpäänä Hiitteenharjun monitoimiviihdekeskus. Perille päästyämme Hiitteenharjun oma curlingmestari Tapani opasti meille lajin salat oikeanlaisesta liukutekniikasta kiven kierteiden hallintaan. Kun myös harjaustekniikka oli kunnossa, pääsimme aloittamaan itse kisat neljän-viiden hengen joukkueissa.  


Melkein kaikki olivat curling-jäällä ensimmäistä kertaa. Huolimatta tästä, Tapani totesi meidän olevan jo lähes ammattimaisella tasolla. Laji ei ollut ollenkaan niin vaikea, kuin olimme odottaneet. Vuoronperään jokainen joukkue pääsi myös testaamaan taitojaan saluunataistelun ja metsästyksen muodossa. Myös porukan ainoilla tytöillä Emilialla ja Sandralla oli tarkkuusammunta hallussa huolimatta puuttuvasta sotilasarvosta.


 

















Kolmen tunnin aktiivisen moppaamisen ja nänniin sihtaamisen jälkeen oli aika laittaa harjat hyllylle ja palata takaisin PK:lle odottamaan seuraavaa lähtöä. Tytöt toivovat, että pojat saisivat tuotua jäällä opitut tehokkaat harjaustekniikat myös omiin siivousrutiineihinsa.



 Kotimaan excursio: Vaasa

 

Puolentoista vuorokauden jälkeen keskiviikkoaamuna klo 7.30 oli aika suunnata vuorostaan nokka kohti kotimaan excursiota Isokyrön kautta Vaasaan. Isokyrön viskitislaamo oli ensimmäinen yritysvierailumme. Kun henkilökunta pääsi yli siitä, että PorKy ja PorKyn vierailu aprillipäivänä viskitislaamoon olikin totisinta totta, pääsimme tutustamaan viskin valmistukseen raaka-aineista valmistusprosessiin. 

Kaikkien himoitsemat viskimaistiaiset jäivät kuitenkin haaveeksi, koska ensimmäinen valmis viskierä valmistuu vasta vuonna 2017. Viskiä saa kutsua viskiksi vasta silloin, kun se on kypsynyt tynnyrissä vähintään kolme vuotta. Tällä hetkellä tislaamo rahoittaa toimintaansa ginillä, raakatisleellä ja puoli vuotta kypsyneellä tisleellä, jota saa alkoista. 

Suomen vanhin riippusilta
Viskitietoisuuden lisäksi saimme myös aimo annoksen kulttuurihistoriaa. Pääsimme ylittämään Suomen vanhimman käytössä olevan riippusillan ja itse tislaamo sijaitsi historiallisessa meijerissä, josta kaikkien tuntema Oltermanni on saanut alkunsa.
 
Mainostoimisto C2


 











Isokyröstä matka jatkui Vaasaan mainostoimisto C2 yritysesittelyyn SSHV:n tiloihin. Siellä pääsimme jo viimein kostuttamaan kurkkumme erinäköisillä virvokkeilla. C2 vaikutti nuorekkaalta ja menestyvältä yritykseltä, kuten myös heidän luova johtajansa Mikko, joka perehdytti meidät rennolla otteella mainostoimiston arkeen.

Käytyämme toteamassa yliopistolla paikallinen Simo huonommaksi kokiksi, vaihdoimme haalarit jalkaan ja suuntasimme bussimme matkan ehkä odotetuimpaan kohteeseen Tropiclandiaan Wykypäiville. Siellä meitä odotti monisatapäinen haalarikansa ja kosteaakin kosteammat pool partyt. Kun tölkit oli tyhjennetty pihalla sijaitsevalla rastiradalla, siirryimme sisätiloihin aaltojen riepoteltavaksi. Illan edetessä ja tunnelman kohotessa meininki oli mitä huikein.

Eikä siinä vielä kaikki, Tropiclandian sulkeutuessa jatkoimme iltaa paikallisessa Somassa, Fontana clubilla, jonka sokkelot kätkivät sisäänsä monenmoista juhlijaa. Korttikoneiden pettäminen oli jo aiheuttaa epätoivoa juomamyynnin katkeamisesta, mutta valveutuneet porkyläiset olivat osanneet ennustaa tragedian ja tankanneet tarvittavan määrän nesteitä jo hyvissä ajoin. Onneksi ilta olikin jo loppumaisillaan ja pian oli aika siirtyä takaisin bilebussiin nauttimaan sopon tarjoamia hedelmiä ja mehuja. Loppumatkan viihtyvyydestä pitivät huolen Lassi ja Matias, jotka kertoivat humalapäissään toinen toistaan huonompia vitsejä. Saavuttuamme Poriin 5.30 oli aika aloittaa ansaittu pääsiäisloma.

Munarikasta pääsiäistä,
Sopo & pääsiäispupu