keskiviikko 14. toukokuuta 2014

VVV & Wappu



VVV-risteily


Huhtikuu oli ehkä koko syksy tapahtumarikkain kuukausi. Vujujen jälkeen, vajaat pari viikkoa juuri sopivasti hengähtäneenä, oli vuorossa huikea 23 tunnin kolmen V:n risteily Itämerellä, kun perinteinen VappuViinat Verottomana -risteily starttasi keskiviikkona 16.5 iltaseitsemän aikaan Turun satamasta. Tunnelma oli korkealla jo heti satamaterminaalissa ja laivaan asteli myös nelisenkymmentä porkyläistä monen sadan muun kylterin mukana. Hyttikäytävät täyttyivät heti iloisista (ja ehkä hieman äänekkäistä) kyltereistä ja tervehdyksiä heitettiin niin vanhojen kuin myös uusien, eri puolilta Suomea tulleiden tuttujen kanssa. Illan mittaan lukuisat hyttietkot, laivan humppabaari ja disco, sekä myöhemmin yöllä hyttijatkot ja käytäväbileet takasivat vauhdikkaan ja railakkaan menon laivalla läpi yön.
 
Seuraavana päivänä sillisaamiaisella voisikin huomata osasta kyltereitä vähäiset yöunet ja edellisyön unohtumattomat hetket, mutta sillisherkkuja tankattua uusi päivä oli taas hyvässä käynnissä. Päivän ohjelmaan kuului mm. bingo, jossa ihana puheenjohtajalle Roosa nappasi useamman voiton ja porkyläisten kannustukset raikuivat koko ravintolassa. Toisille bingon pelisääntöjen sisäistäminen taas aiheutti pieniä hankaluuksia, mutta sattuuhan sitä... Ehkä sitten seuraavalla kerralla;) Torstai-illalla laiva saapui takaisin Turun satamaan ja kaikki onnekkaat kylterit astuivat turvallisesti takaisin maihin (osa omin avuin, osa pienellä avustuksella :D). Tämä ehkä kertoo siitä, että oli taas kerran uskomaton tapahtuma, jota ei kannattanut jättää väliin. Ensi vuotta siis odotellessa!!!

- Laura

Wappu
 
Porissa vaalborin juhlinta aloitettiin maanantaina 28.4. Wapprobatur- approkierroksen merkein. Ennen kierrosta järjestettiin perinteiset haastesoudut Etelärannassa SAMMAKKOn sekä Pointerin ja yliopistokeskuksen sekä SAMKin henkilökuntien välillä. Aikaisempina vuosina voitokkaaksi todettu Kerttu-kirkkovene ja Pointerin joukkue joutuivat tänä vuonna valitettavasti nöyrtymään hyvin organisoitua amkkijoukkuetta vastaan. Henkilökunta kuitenkin piti yliopistokeskuksen mainetta yllä voitollaan, sillä vastustaja voitettiin tiukalla propagandalla ja psykologisella sodankäynnillä jo ennen soutuja, eikä vastustaja lopulta ilmaantunut paikalle lainkaan.
Soutujen jälkeen haalarikansa suuntasi kohti keskustan kuppiloita suorittamaan akateemisista tutkinnoista maineikkaimpia. Aloittelevat opiskelijat saivat ensimmäisen tutkintonsa viidellä suoritusmerkinnällä, kun halutuimman ja vaativammimman tutkinnon, Rex Titulus Doctorialiksen, sai itselleen kuudellatoista merkinnällä. Kun suoritukset oli raavittu kasaan ja passit käyty vaihtamaan haalarimerkkeihin, suunnattiin Cabaretin jatkoille kuuntelemaan valloittavaa Sannia.
Kun maanantaista oli selvitty huonoilla yöunilla ja Sofiassa käyty nauttimassa aamupalaa puoliltapäivin, olikin jo aika uusille haasteille. Pointerin perinteinen Wappusafari starttasi opiskelijatalon edestä, kun bussilastillinen yliopisto-opiskelijoita otti suunnaksi Satakunnan kamalimmat juottolat. Päivän aikana käytiin aina Kankaanpään kautta muun muassa Harjavallassa sekä Lavialla (vai Luvialla, mitä näitä nyt on). Positiivisena yllätyksenä koko Kankaanpään kaupunki, sekä siellä vierailtu baari nimeltään Outo. Hieno paikka, käykää kurkkaa. Puolimatkassa nautiskelimme myös maisemista jonkun kivan järven rannalla ja paisteltiin makkaraa keväisen auringon lämmittäessä.

Iloista safarikansaa makkaratauolla

Safarikierroksella osallistujat jaettiin joukkueisiin ja meidän tuli jokaisella pysähdyksellä suorittaa ennalta määrättyjä tehtäviä. Suoritetuista tehtävistä otettiin kuvat, jotka jaettiin someen oikealla häästägillä matkanjohtajien arvioitavaksi. Tehtäviin kuului muun muassa ihmispyramidia, kasvomaaleja, postikortin lähettämistä vanhemmille, sekä hieman odottamatta myös alkoholin juontia. Lienee sanomattakin selvää, että Retu’s posse selvisi safarista voittajana. Ugh, hyvä me!
Keskiviikkona, sään meitä onneksi suosiessa, oli vuorossa Wappupiknik Kokemäenjoen rannassa, aivan Puuvillan vieressä. Vappu oli jo alkanut verottaa kansaa, eikä edellisten päivien kaltaisiin osallistujamääriin päästy, mutta tunnelmaa oli senkin edestä. Piknik toteutettiin löyhällä sitsiteemalla, ja lauluja sai toivoa haluamassaan välissä. Laulua riittikin mukavan paljon, vaikka kahden päivän huutamisen ja pienen flunssan takia alkoi ainakin allekirjoittaneen ääni olla tavallistakin huonommin virittynyt. Pientä kisailua oli myös mölkyn ja limboilun merkeissä.
Karhu saamassa kuohuviinipesuansa © Tomi Glad/SK
Piknikiltä suunnattiin kulkueena Raatihuoneen puistoon, jossa tapojen mukaan pestiin ja lakitettiin karhupatsas. Tämä oli kaikille avoin tapahtuma ja kaupunkilaisia saapui paikalle satoja. Tämän takia olikin hieman jopa noloa, kuinka vähän opiskelijoita oli paikalla: jokainen ainejärjestö oli Näkyä lukuun ottamatta edustettuna, mutta suuri ja mahtava PorKykin vain muutamalla hengellä. Vaikka vappu Porissa ei kaikkia välttämättä kiinnosta, toivon kuitenkin, että kulkue saadaan tulevina vuosina brändättyä kiinnostavammaksi. Nyt näytti valitettavasti siltä, ettei Porissa akateemikkoja ole kuin hassu kourallinen.

Puiston ohjelma sujui kuitenkin hyvin. Pointerin puheenjohtaja Riikka Suomilammi sekä yliopistokeskuksen johtaja Harri Peltoniemi pitivät puheet, lapsille jaettiin ilmapalloja ja vähän aikuisemmille kuohuviiniä. Kellon lyödessä kuusi painettiin valkolakit taas kerran päähän.
Keskiviikkoon loppui Pointerin vastuu vappuilusta, sillä vappupäivänä oli vuorossa Porin Teekkarien PoTkan järjestämä silliaamiainen sekä teekkarikaste. Ainutlaatuiseksi teekkarikasteen Porissa tekee se, että hyiseen Kokemäenjokeen voi käydä dippaamassa itsensä ketä tahansa halukas UCPorin opiskelija. Kasteen jälkeen pääsi teekkarisaunaan lämmittelemään, tai halutessaan vaikka vähän enemmänkin saunomaan.
Kokonaisuutena Akateeminen Wappu kuus kautta viis. Sopivan tiivis paketti tapahtumia, sopivasti erilaisilla teemoilla. Tunnelma oli hyvä, ja kurkun kostukkeen riittämisestä Pointer huolehti hyvin. Kiitoksia omasta puolestani Wapusta vastanneelle Pointerin VPJ:lle Juho Parikalle, wapputoimikunnalle sekä mukana olleille. Te teitte tästä huikeeta!

Rakkaudella,
Retu