torstai 23. tammikuuta 2014

Unelmia ja hallitushommia

Heipähei, uus ysvi se tässä tilittelee tunteitaan! Nyt on saatu polkaistua uusi pykälä vaihteeseen uuden hallituksen voimin. Tuleva kevät, tuleva vuosi - teistä on tulossa kauniita. Olisinko uskonut moiseen ryhtyväni kun saavuin matkalaukkuineni Poriin puolisentoista vuotta sitten? - No en.  En olisi koskaan uskonut edes kirjoittavani blogia, herranjestas!

Mitä odotuksia? Mitä tavoitteita?

Sanotaan nyt vaikka näin, että jos hallitus pystyy muuttumaan kahdessa päivässä a capella -kuoroksi, niin se pystyy mihin vaan. Tästä vuodesta tulee ilman muuta - edeltäjiensä tapaan - huikea, mutta sen lisäksi on syytä laittaa taas kerran hieman paremmaksi. Siitähän tässä on kyse: vuosi vuodelta nostetaan hiukan panoksia ja tehdään Porkystä entistä ehompi, suurempi ja mahtavampi.

Elämme nykyään maailmassa, jossa Porkylläkin on oma Kylli! Tilanne on uusi ja hämmentävä, mutta tulee avaamaan paljon uusia mahdollisuuksia yhteistyöhön Sefen kanssa. Vuoden aikana pyrin pestini osalta tuomaan kaiken sen konkretian tasolle.

Tähän asti on vedelty pitkiä viivoja kevään suhteen ja suunniteltu kaukana keväällä häämöttäviä vuosijuhlia. Dashboard on täyttynyt post-it -lapuista ja "to do" -lista kasvaa sitä mukaa kun lyhenee toisesta päästä. Tää pieksee kyllä koulunkäynnin.

Akut on ladattu ja viinakaappi täytetty! Nähdään Kypällä!

Shäzäm!

-Matias

maanantai 13. tammikuuta 2014

Vuoden eka

Blogeissa (, joita itse suurkulutan) on kerrattu vuotta 2013 ja tehty toivomuksia vuodelle 2014. Tässä kirjoituksessa keskityn ainoastaan vuoteen 2014 ja mitä sen odotan tuovan Porkylle mukanaan. Uusi vuosi antaa aina mahdollisuuden miettiä asioita uudestaan ja pohtia tulevaa suuntaa uudelle vuodelle. Ajattelin aloittaa oman pj-vuoteni kirjoittamalla lyhyesti asian ytimestä, eli tietty Porkystä ja tietysti, mikä ensimmäinen vuoden kirjoitus olisi ilman fiilistelyä tulevasta vuodesta.

Kun noin kaksi ja puoli vuotta sitten tulin Poriin, en tienny kaupungista mitään. Ainoa pelastus oli paras ystäväni, joka muutti samalla kertaa Poriin myös opiskelemaan. Nopeasti kuitenkin valkeni, ettei Poriin tullessa edes tarvitse tietää mitään tai tuntea ketään. Alta aikayksikön tunsin olevani kotona. Porkyn kautta olen saanut sellaisia kokemuksia, joita en todellakaan uskonut vielä muutama vuosi sitten saavani. Ainejärjestömme rikkaus on myös se, että se antaa paljon, jos  vain itse haluaa. Toimintaamme ja tapahtumiimme ovat kaikki tervetulleita. Mielestäni Porkyssä puhalletaan yhteen hiileen ja kaikki loppujen lopuksi tuntevat ja auttavat toisiaan. Joona kirjoitti (tai no lainasi) viime vuonna osuvasti, joka jaettakoon taas kerran: ”there are no strangers, only friends you haven’t met yet”. 

Odotan uutta vuotta innoissani. Vuosi lähtee saman tien hallitushommien osalta rullaamaan ja vuosijuhlien suunnittelu on jo käynnissä. En malta odottaa vuosijuhlia, jotka ovat huhtikuun alussa. Yksinkertaisesti vuoden parhaimmat kolme päivää – simply great. Kevään aikana tullaan myös toki sitsaamaan ja toivottavasti co-working onnistuisi muidenkin kylterikaupunkien kanssa. Juhlapuolta tasapainottaa tietysti sopohommat, joiden ideointi on myös lähtenyt saman tien käyntiin. Kesällä saamme yliopistokeskukseemme uutta eloa remontin tullessa. Edunvalvontaa ja koulutuspuolta vahditaan ja siihen vaikutetaan toivottavasti entistä paremmin ja esim. viime vuonna puhuttu tenttiakvaario saataisiin käytäntöön asti. Tässä lyhyesti tulevia asioita, joita odotan! Ehkä kuitenkin asia, jota eniten odotan ja mikä on ehdottomasti tulevan vuoden loistavin uudistus on meidän oma Suvi-kylli!! Katsotaan mitä kaikkea saadaan kehiteltyä tämänkin asian saralta. Syksy tietysti on oma lukunsa, jonka kaikki tietävät jo valmiiksi olevan yleensä huikean kostea, täynnä uusia ihmisiä ja loistavia hetkiä.


Nyt kuitenkin loistavaa uutta vuotta kaikille ja olkoon tämä vuosi parempi kuin edeltävä!!! 

XO Roosa

Niin ja näin loppuun vielä, muistakaa seurailla nettisivuja ja viikkotiedotetta, sekä laittakaa palautetta, jos joku asia tökkii niin Porkyn kuin yliopistokeskuksen toiminnassa. Tehdään kaikesta yhdessä parempaa vai miten se nyt menee.


PS. Uusi vuosi, uudet kujeet? Lupauksia tehty jokaiselle kuukaudelle?  Tänä vuonna opiskelen tuplasti ja suoritan noppia ainakin triplasti enemmän kuin viime syksynä? Juhlin, mutta juhlin vähemmän?  Kuntoilen myös pois syksyllä tulleet kilot? Olkaapa nyt rehellisiä. Pitäkää vähintään yhtä hyvä vuosi, ja luvatkaa ennemmin lähtevänne tutustumaan uusiin ihmisiin ja etenkin kyltereihin esim. lähtemällä ulkkis-sitseille
.