maanantai 29. huhtikuuta 2013

Hallituksen wappuviikko nro 1


Näin Vapun tiimoilla ja kesäloman lähestyessä täyttyvät kalenterit nopeasti. Vaikka luennot ja kurssit alkavat olla jo ohitse tapahtui viikolla taas kaikennäköistä virallisista tapaamisista akateemisen vapun kaloittamiseen. Tässä kooste Porkyn hallituksen ensimmäisestä Wappu-viikosta:

Maanantai 22.4.

Björneborg

Maanantai-iltana reippaat ja aktiiviset porkyläiset pääsivät keilaamaan opiskelija ystävälliseen hintaan Porky goes keilaamaan tapahtumassa ihanan Veera-Kyllimme seurassa. Mukaan mahtui keilojen kaatamisen ohessa pientä purtavaa ja hyvää seuraa totta kai, kun porkyläisistä on kyse.

Wappurundi 2013, Helsinki

Tätä päivää jokainen NESUlainen oli odottanut kuin kuuta nousevaa! NESU Finlandin järjestämä legendaarinen wappurundi oli starttaamassa KY:n sitsien merkeissä Helsingissä. Wappurundi kerää yhteen 60 urheaa kylteriä, jotka sitsaavat kolmena päivänä kolmessa kaupungissa ja välimatkat vietetään bussisitsien merkeissä. Tänä vuonna kaupunkeina toimivat Helsinki, Tampere ja Vaasa.
Tapahtumavastaavamme Nico suuntasi Helsinkiin iltapäivällä, korkkasi terassikauden sekä liittyi jo ennestään tuttujen NESUlaisten seuraan etkoilemaan ennen illan virallisen osuuden alkamista. Tunnelma virittyi korkealle jo ennen KY-talolle pääsyä ja ihmisten yhteishenki oli sanoinkuvaamaton. Tällaista NESU-henkeä tarvitaan Poriin!
KY-talon puitteet eivät tuottaneet pettymystä ja paikasta olikin tehty oikea wappulandia! Ilmapalloja, serpentiiniä, seinäkoristeita... KY paljon rikkaampi..? Sitsit etenivät railakkaasti ja illan mittaan kumottiin boolia, laulettiin haalarit kintuissa, ihailtiin Joonatan Lintalan samling –tarinaa, jonka mies oli tullut Dublinista asti kertomaan sekä tutustuttiin uusiin huipputyyppeihin. Jatkoilla tanssittiin hyvän musiikin tahtiin, josta lopulta tie vei naapuriin: Itä-Helsinkiin majapaikalle.

Tiistai 23.4.

Björneborg

Tiistai kului pitkälti painaessa kouluhommia, deadlinet kun tuntuvat puskevan päälle. Iltapäivällä hallitus kuitenkin kokoontui hieman vajaalla miehistöllä kokoustamaan Miamin hellään huomaan. Kokouksen kohokohtia olivat kesän- ja tulevan syksyn tapahtumien suunnittelu sekä viisi vuotta täyttävä Yrjönkadun appron alustava ideointi ja  suunnittelu.

Wappurundi 2013, Tampere

Tampereella Porkyä oli edustamassa Nicon lisäksi hurmaava webmasterimme Joona. Pikaisen olinpaikan selvittämisen jälkeen oli aika suunnata hyvillä mielin paikallisen Alepan kautta takaisin keskustan tuntumaan, koska itse rundaaminen oli alkamassa. Etkoillakin ehdittiin KY-talon alakertsillä. Levottomissa tunnelmissa kertailtiin edeltävän illan tapahtumia: kuka oli sammunut mihinkin, kuka sai eniten boomareita yökavereiksi ja kuinka mahtava suihku KY-talon vessa todellisuudessa oli..

Lopulta tuli aika startata matka kohti seuraavaa kohdetta: Tamperetta. Ennen bussiin menoa NESU Finland tarjoili kaikille matkalaisille ensimmäiset ja toisetkin juomat, jotta päivä saataisiin käyntiin. Bussisitsit olivat valmiit alkamaan! Jopa kuljettaja kehotti ihmisiä korkkaamaan ensimmäiset, koska nyt oli kuulemma kiire!

Matkalla laulettiin, juotiin ja jammailtiin kitaran tahdissa. Lopulta saavuttiin Tampereen rautatieasemalle, josta matka jatkui Sorin klubille – päivän sitsipaikalle. Sitsit menivät rundilaisten osalta jo kohtalaisen väsyneissä merkeissä, koska päivä oli jo hyvin pitkällä. Illan kohokohta PorKylle oli proggis, jossa Boomin vujuedustuksen bikinit palautettiin haastattelun merkeissä.  Mansesitseillä oli ruokana luonnollisesti mustaa makkaraa..Nam.. :D

Sitsien jälkeen siirrytiin jatkoille Fat Ladyyn, jonne ei lopulta kovinkaan moni rundilainen selvinnyt. Pitkä päivä ja majoitusongelmat veivät ihmisistä voiton. Nicokin lähti jatkoilta kohtalaisen aikaisin ja onneksi sai katon päänsä päälle yöksi. Tällä kertaa sentään pysyttiin kävelymatkan päässä keskustasta. Miten Joonalla mahtoi seuraavan aamun tentti sujua?

Keskiviikko 24.4

Björneborg

Tämä oli päivä, jota hallitus oli odottanut ja jännittänyt. Oli nimittäin aika kutsu ihana jäsenistömme jo kevään toiseen ylimääräiseen kokoukseen valitsemaan hallitukselle uusi Markkinointi- ja viestintävastaava syksylle 2013 Susannen siirtyessä työelämään. Kyseinen pesti oli erittäin haluttua tavaraa ja aikaan saatiin hyvin tiukat ja jännittävät vaalit, kun MAVI:n paikasta taisteli neljä kokenutta Porkyläistä isolla P:llä. Äänestys oli hyvin tasainen, mutta voittajaksi kuoriutui vuoden 2012 Yrityssuhdevastaava ja hallituslainen, Jarkko Kuikka. Odotamme innolla Jarkon liittymistä riveihimme syksyllä, Tervetuloa!!

Osa hallituksesta oli ylimääräisen kokouksen jälkeen tapaamassa TYYtä yhdessä Pointerin kanssa. Jos joku nyt miettii että mikä ihmeen TYY, selvennetään asiaa hieman. TYY on siis Turun Yliopiston Ylioppilaskunta, jonka alayhdistyksiä Porky, Kulma sekä Pointer ovat. TYYllä on jäseniä 15 000 ja toimintaa Turussa, Porissa sekä Raumalla. Jäseneksi liitytään maksamalla jäsenmaksu, joka toimii samalla läsnäoloilmoittautumisena yliopistoon. Yhdistyksellä on edunvalvontaa koulutus-, sosiaalipoliittisissa ja kansainvälisissä asioissa ja lisäksi se järjestää kulttuuri- ja urheilutapahtumia sekä erilaisia koulutuksia. PorKyllä on kaksi edustajiston jäsentä TYYssä.

Tapaamisessa keskusteltiin hyvin ajankohtaisesta aiheesta, eli yhteiskampuksesta. Kertasimme koko yhteiskampus historian ja keskustelimme siitä kuinka yhteiskampuksen päätöksenteko on edennyt ja missä nyt mennään. Lisäksi mietittiin kuinka opiskelijat ja aineyhdistykset voisivat vaikuttaa ja olla mukana hankkeen eri vaiheissa. Tässä menikin melkoisesti aikaa ja muut aiheet jäivät hieman vähemmälle. Myös Lyyra-kortti uudistuksesta ehdittiin kuitenkin puhua ja sen tuomista eduista/haitoista. Lyyra-korttihan siis uusiutuu tulevana syksynä ja uudet opiskelijat saavat käyttöönsä uudenlaisen opiskelijakortin, missä on mukana maksuominaisuus alle 25 € ostoksissa erikseen valituissa toimipisteissä Suomessa sekä maailmalla. Myös vanhat kortit saavat uudistuksen myötä maksuominaisuuden, mutta tämä tapahtuu myöhemmin.


Illalla olikin Porissa aivan hurlumhei meininki, kun Wappu starttasi Wabbrobaatturin merkeissä Porin baareissa ja kapakoissa. Illan kruunasi Porin Ässien SM-liiga voitto jota oli odotettu vuodesta 1978. Tori ja baarit täyttyivät siis muullakin juhlakansalla kuin pelkästään opiskelijoilla.

NAANAANANANAANAANA, SYKKII PATA-SYDÄN!!



Wappurundi, Vaasa

Aamu alkoi lapsiperheiden pahojen katseiden alla,  ruokalailulla Tampereen yliopiston tiloissa sekä visiitillä Boomin toimistolla: Bolalle, josta löytyi jo rundin aikana tutuksi tulleita naamoja. Kovinkaan kauaa Tampereen lämmöstä ei kuitenkaan voinut nauttia, koska bussi lähti Vaasaan jo klo 11:30! Nopeat etkot rautatieasemalla, siirtyminen bussiin ja sama meno käyntiin kuin edeltävänä päivänäkin.

Taukopaikalla Parkanossa kuvattiin rundiporukkaa sekä fiilisteltiin hyvän musiikin tahdissa. Ihmiset olivat edeltävästä päivästä oppineet, ettei koko matkaa kannata huolehtia nesteytyksestä kaksin käsin, joten meno oli vähän rauhallisempaa, kunnes käytiin osoittamassa kunnioitusta Koskenkorvan tehtaalle. NESU Finland järjesti porukan pitkään jonoon ja litran koskenkorvat lähtivät kiertämään suulta suulle. Lopulta kaikki 60 ihmistä laitettiin tanssimaan Anima Liberan tahdissa ringissä tehtaan edessä. Mikä fiilis!
Vaasaan saavuttiin klo 16 jälkeen ja oli aika laittaa vätköt pystyyn torilla, koska aurinko porotti oikein lämpimästi. Hilpeyttä herätti NESU-HiV:n edustajat, jotka saapuivat paikalle teletappipuvuissa mukanaan tappivanukasta! Myös Hallituksen omat tehtotytöt, Roosa & Joanna saapuivat Vaasaan sitsaamaan Nicon iloksi. 

Lopulta siirryttiin Fontanan tiloihin, koska sitsit olivat alkamassa. Iloisena yllätyksenä tuli se, että NESU puheenjohtajille oli järkätty kokonaan oma pöytä: sitsien sikapöytä! Sitsit menivät jo kohtalaisen vakiolla kaavalla seurasta nauttien, laulaen ja proggiksia seuraten. Sitseillä oli hienona lisänä se, että mietoja sai tilata sitsien aikanakin suoraan pöytään. Ottaisikohan Caba mallia?

Jatkoilla jatkettiin samalla menolla kuin edeltävinä iltoinakin. Illana teemana tuntui kuitenkin olevan torilla häröily. Anima Libera laitettiin taas käyntiin järkyttävän isolla porukalla keskellä Vaasan toria yöllä. Touhu päättyi kuitenkin kohtalaisen aikaisin sinihaalaristen ystäviemme takia (he eivät olleet kyltereitä ja heillä oli piipaa-autot L) Tiedettävästi kukaan ei kuitenkaan lähtenyt heidän kanssaan jatkoille, vaikka pamppuseksi onkin parasta! Rundin uuvuttamana Nico lähti jo pienessä sievässä yöllä klo 2:30 bussilla kohti kotia. Joanna ja Roosa tulivat seuraavana aamuna taksilla perästä, koska Kuovi... GREAT SUCCESS

Torstai 25.4.

Björneborg

Illalla oli tiedossa Pointerin wappusitsit. Paikalle oli kaikkien iloksi saapunut myös muutamia vanhoja partoja. Sitsit pidettiin luokassa 3001, joka oli koristeltu wapputeemalla.

Sitsit menivät jo kohtalaisen rutiinilla, vaikka aivot olivatkin ikiroudassa. PorKy oli panostanut proggikseen eli sitä ei oltu tehty, mutta proggiksen ulkoistaminen pelasti porukan! Sitsien jälkeen oli tarkoitus mennä jatkoille Somaan, mutta tie vei kuitenkin Herralaan. Matka sujui yhdeksän hengen kesken henkilöautossa, jonka takaluukussa matkaaminen oli erittäin mieluisa kokemus.

Ilta jatkui sumeissa merkeissä yön pikkutunneille asti, jonka jälkeen oli aika suunnata kotiin, koska huomenna oli luvassa päivä numero viisi...

Perjantai 26.4.

Turku

Luvassa oli yhteistyöilta Turussa, minkä tarkoituksena oli keskustella tulevista TYY:n edustajiston vaaleista. Illan alkuperäinen tarkoitus kuitenkin jäi puolitiehen, koska heti sisään tultua käteen eksyi olut. Paikalla oli PorKyn edustuksen (Nico, Joanna & Roosa) lisäksi TuKYn, LEXn sekä TLKSn hallituksen edustajia. Ilta alkoi TuKYn toimistolla Patrialla, jossa verkostoiduttiin rennoissa tunnelmissa sekä korjailtiin aikaisempien iltojen aiheuttamaa kohtalaisen heikkoa olotilaa. Vahva booli sekä TuKYn tarjoamat juomat nostivat tunnelman kattoon!

Beer pong osoittautui illan hittipeliksi ja PorKykin osallistui peleihin, vaikka lopulta TLKS:lle hävittiin erittäin tiukasti. PorKyn pelistrategia oli hieman normaalista poikkeava: Joanna & Roosa pelasivat, mutta Roosa ja Nico joivat.

Illan kuluessa vaihdettiin paikkaa Patrialta LEXn toimistolle, josta löytyi lisää uusia tuttavuuksia ja mm. olutta LEXn piikkiin. PorKyä lahjottiin illan aikana hienoilla termosmukeilla, haalarimerkeillä sekä signeeratulla mölkyllä! LEX <3 PorKy.



Ensi viikolla Wapun juhlinta sen kun vaan jatkuu ja Porkyn hallitus haluaakin toivottaa railakasta ja ikimuistoista Wappua 2013! 

#YOLO 
Sini, Joanna, Mikko L, Saku, Mikko H, Roosa, Susa, Nico ja Joona

sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Kesä odottaa nurkan takana


Ihan aluksi haluan kiittää kaikkia ihania vieraita, unohtamatta järjestävää tahoa, mahtavista vuosijuhlista! Ootte parhaita :)

Kuluva vuosi on mennyt todella vauhdilla eteenpäin ja tällä viikolla oltiinkin hallituksen kanssa siinä vaiheessa, että oli aika pitää virallinen kevätkokous. Kevätkokous tarkoittaa samalla myös sitä, että kesä on lähellä ja puolet hallituskaudesta on pian takana. Tälle keväälle virallisia kokouksia kertyykin normaalia enemmän, olemme muuttaneet PorKyn sääntöjä sekä ohjesääntöjä ja ensi viikolla ylimääräisessä kokouksessa valitsemme uuden markkinointi- ja viestintävastaavan Susannen siirtyessä uusiin haasteisiin.

Kevätkokous sujui hyvin ja viime vuoden hallitus sai vastuuvapauden. Myös jäsenistö oli aktiivinen ja ehdottikin erästä asiaa esityslistalle, josta kuulemme todennäköisesti myöhemmin lisää. Puheenjohtajana vietän loppu kevään melko tiivisti erilaisissa kokouksissa. Parin viikon päästä lähden Tampereelle erittäin tiiviiseen kokousviikonloppuun, ensin KPV, eli kylteripuheenjohtajaverkoston kokous, jolle on varattu ruhtinaalliset 4 tuntia aikaa. Esityslistalla on jälleen mielenkiintoisia asioita ja pohjustamme aiheita myös seuraavan päivän liittokokoukseen. Illalla onneksi saamme rentoutua hyvässä seurassa ja valmistautua seuraavan päivän liittokokoukseen, jonne tulevat kaikki ekonomi- sekä kylteripuheenjohtajat ympäri Suomen. Asialistalla on myös Porin mahdollinen Kylli-täti/setä. Todennäköisesti tämä kuitenkin siirtyy melko suorilta ensi syksyn liittokokoukseen, jossa asiaa käsitellään laajemmin. Kermana kakun päällä on Pirkanmaan Ekonomien 75-vuotis juhlat. Uusi hallitusnauha sekä –pinssi pääsevätkin heti käyttöön!
Toivon jännittävää ja runsaslukuista vaalikokousta, on hienoa että ainejärjestöstämme löytyy aktiivisia henkilöitä , jotka haluavat vaikuttaa joko äänestämällä tai olemmalla tekijänä hallituksessa sekä muissa tehtävissä. Talvi ja kevät on ollut mahtavaa aikaa hallituksessa ja uskon, että syksy on tuo tullessaan paljon uutta sekä mielenkiintoisia hetkiä.
 
Kiitos ja kumarrus
Sini

maanantai 15. huhtikuuta 2013

Porin Kyltereiden 10.vuosijuhlat


Porin Kyltereiden kymmenennen juhlavuoden kohokohta oli käsillä viikonloppuna Vuosijuhlien merkeissä. Koko kevään kestäneet valmistelut, jännitys ja stressi olivat kaiken vaivan arvoisia, niin hienosti PorKy jälleen näytti, miten Porissa juhlitaan! Emännän roolissa sain kunnian koota muutamia kohokohtia viikonlopusta. Valitettavasti itsellä jäi kuvat ottamatta kaiken jännityksen keskellä, joten toistaiseksi joudut käyttämään mielikuvitusta. Kannattaa kuitenkin käydä kurkkimassa PorKyn nettisivujen galleriaa, kuvia on tulossa piakkoin.

Vuosijuhlaviikonloppu alkoi perinteisesti perjantaina itse Vuosijuhlilla. Cocktail-tilaisuus järjestettiin Porin Yliopistokeskuksen aulassa, jossa PorKyä hemmoteltiin mitä upeimmilla lahjoilla. Korkkeja tallottiin lahjapulloista ja sitä viinan virtausta ei kyllä heikomman pää olisi kestänyt. Onneksi PorKyn hallitus on täynnä ammattilaisia, joita lahjapullot eivät päässeet pelottelemaan. Muun ohella Antero Ankka saatiin jälleen kotiin juhlimaan ja tulipahan hallituksen käyttöön myös Yliopistonlehtori Erkki Vuorenmaan näppärä, post-it lappujen vuoraama tenttikirja, josta on varmasti iloa laskiksen opiskelijoille.

Vaikka PorKyä hemmoteltiinkin kymppivuoden kunniaksi vielä tavallista runsaammalla määrällä tervehdyksiä, oli aika siirtyä juhlimaan meren rannalle Yyterin Kylpylähotelliin. Tuosta illasta en voi sanoa kuin olevani äärettömän onnellinen. Miehet todella olivat komeimmillaan ja naiset kauneimmillaan, pöydät näyttivät upeilta juhlavassa kattauksessa punaisten ruusujen kera. Muistoksi jääneet snapsilasit sekä historiikit tulevat muistuttamaan täydellisestä illasta vielä pitkään. Puheet olivat hienompia kuin uskalsin edes odottaa ja henkeäsalpaava tulitanssi tuntui kruunaavaan kaikkien illan. Emäntänä en voisi olla tyytyväisempi illan kulkuun ja tästä suuri kiitos kuuluu seremoniamestareille.

Ilta sai arvoisensa jatkot Bar Kinossa, Disco Ensemblen tahdissa ja sieltä olikin loistava jatkaa hyvällä sykkeellä kohti lauantaina akateemista silliaamiaista. Ja mitäpä tähän voisi sanoa – sillis oli juuri niin legendaarinen kun toivoa saattaa! Festarit rokkasivat kovempaa kuin Remu konsanaan, festaribaarin tarjoama nesteytys sekä eväspuoli olivat kohdallaan ja saipahan allekirjoittanut muutaman mustelmankin sumopainin ansiosta. Suurensuuri kiitos Biletiimille, tätä tullaan muistelemaan aina seuraavaan sillikseen asti!
Vielä eilen, sunnuntaina, aktiivisimmat juhlijat jaksoivat yhden uuden nousun vuoden 2011 Vuosijuhlien Etkoilla Pohjolan saunatilalla. Edelleen PorKy tarjosi juomaa, ruokaa ja päästiin niistä cockareiden lahjapulloistakin nauttimaan yhdessä tuumin. Sauna taisi olla liiankin kuumana, sillä joillain vaatteet eivät meinanneet eksyä enää lainkaan päälle. Etkot tarjosivat vuosijuhlaviikonlopulle sen ansaitseman päätöksen ja nyt ei meinaa edes malttaa odottaa ensi vuoden kohokohtaa, Porin Kyltereiden 11. Vuosijuhlia!
Mielettömän suuret kiitokset vielä hallitukselle, biletiimille, seremoniamestareille sekä isännälle! Teidän ansiosta me kaikki olemme päässeet nauttimaan mahtavista Vuosijuhlista, joita jaksaa mehustella aina ensi vuoteen saakka.

Vielä lopetukseksi haluan liittää tähän sen henkilökohtaisesti jännittävimmän osion koko viikonloppuna: Puheen miehelle. Puhe on rakkaudella kirjoitettu suoraan sydämestä ja toivon sen muistuttavan meitä naisia, kuinka ihania ne miehet pohjimmiltaan ovatkaan, vaikka tällä hetkellä aika moni saattaakin herätä siihen puheessa mainittuun oluen ja valkosipulin tuoksuun.

Suuresti kiittäen täydellisestä viikonlopusta,
Riikka Vahtervuo
10. Vuosijuhlien emäntä

"Arvoisat juhlavieraat, hyvät kanssasisaret ja ennen kaikkea te rakkaat miehet.
Emännän roolissa olen saanut suuren kunnian pitää puheen sinulle, mies. Sinun ollessasi niin komeana siinä edessäni minun täytyy myöntää tämän olevan erittäin jännittävä hetki sillä - Mies, minä rakastan sinua.
Tämä rakkaus on kasvanut hartaasti ja pitkään. Olemme tavanneetkin jo monesti. Tarhan pihalla rakensimme yhdessä hienoimman lumiukon ikinä. Pusuhipassa esitin kiinniottamisen olevan ällöä, vaikka oikeasti tykkäsin. Vuosia kului. Sait perhosia vatsaani. Sait sanat pois suustani ja punan nousemaan kasvoilleni. Yläasteen koulujenloppuna sait myös vetiset maskarat olkapäällesi sekä jotain muuta kosteaa ja viinanhuuruista äitisi ostamille uusille tennareille.

Myöhemmin katsoit minua silmiin ihan eri tavalla. Kosketit minua ihan eri tavalla. Puhuit minulle ihan eri tavalla. Olit älykäs ja komea, melkein aikuinen jo. Niitä hetkiä en unohda ikinä, taisin keksiä mitä rakkaus on.
Olet ollut minulle elämäni suurin ilo ja musertavin suru. Olen antanut sinulle paljon ja saanut vielä enemmän. Olen oppinut uusia asioita kanssasi, vieraillut valloittavissa kohteissa seurassasi ja tuntenut tuhansia asioita. Ja rakastanut, rakastanut sydämeni pohjasta.

Ja tässä minä nyt olen, kaksikymmentäneljä vuotta, minimaalinen kokemus elämästä, häilyvä käsitys rakkaudesta ja valtava kaipaus sinuun, mies.

Sillä elämä ei ole elämää yksin. Se on arvokas vasta, kun sen jakaa toisen kanssa. Kuinka tyhjää elämäni olisikaan ilman sinua. Mistä supattaisin muiden tyttöjen kanssa? Mikä tekisi päivistäni niin hauskoja ja jännittäviä kuin ne ovat sinun seurassasi? Keneen purkaisin huonon päivän kiukkuni? Kenelle valittaisin ylös jätetystä WC-pöntön kannesta? Kenen puolen vuoden takaisesta mokasta muistuttaisin edelleen? Kenelle lähettäisin humalaisia viestejä öisin? Kenen valkosipulin ja oluen sävyttämää hengitystä haistelisin poikien illan jälkeen? Ja kenen urheilunkatsomiseen turhautuisin kesken romanttisen viikonlopun?
Luulen, että minä nainen olisin hukassa ilman sinua miestä.
Arvostan sinun selkeitä neuvojasi, sillä välillä teen asioista liian hankalia.
Kaipaan rauhallisia otteitasi, kun olen paniikkikohtauksen partaalla hössötyksen keskellä.
Vaadin lohdutustasi, kun tuntuu, että maailma kaatuu päälle.
Tarvitsen sinua kertomaan, että olen kaunis.
Ikävöin lämmintä syliäsi sunnuntai-iltaisin.
Haikailen vahvan kätesi perään kun kävelen yksin kotiin yöllä.
Kunnioitan rehellisyyttäsi, suoraselkäisyyttäsi, ystävyyttäsi.
Minä osaan vaihtaa lampun kattoon ja asentaa pesukoneen, mutta on silti mahtavaa, kun sinä mies vaihdat ne auton renkaat.

Minä haluankin tänään juhlistaa sinua rakas mies, sillä tarvitsen sinua ystäväksi, joka jaksaa nauraa kanssani ja kuunnella huoliani. Veljeksi, joka opettaa vaihtamaan sen lampun helpommin ja kertoo poikaystävälle suvun tavat. Isäksi, joka on tukenani ja läsnä elämässäni. Sekä elämäni rakkaudeksi, joka ymmärtää minua, tuntee minut juuri tällaisena ja rakastaa siitä huolimatta. Sinä mies täydennät minun sydämeni ja maailmani kokonaiseksi.

Siispä te kaikki ihanat miehet, kiitos että olette olemassa ja teette elämästä elämisen arvoisen.
Kiitos."

maanantai 8. huhtikuuta 2013

Wykysitsit & Wykypäivät


3.4. Oli aika ottaa suunnaksi Vaasa, koska luvassa oli huikea viikko Wykysitsien ja Wykypäivien merkeissä. Jo viime vuoden positiiviset kokemukset vaasalaisista sitseistä pakottivat suuntaamaan takaisin vaasalaiseen sitsikulttuurin maailmaan. Tällä kertaa tilanteeseen oli kuitenkin varauduttu paremmin ja lippu irtosi myös Wykypäiville, toisin kuin viime vuonna.

Vaasaan tultiin ajoissa vähän ennen viittä, jolloin piti olla kiire sitsibussiin. Paikalle saavuttiin ajoissa, minuutit kuluivat ja sitsikansa katseli ympärilleen epäilevin katsein: bussia ei näy. Tunnin odottelun jälkeen bussi lopulta saapui ja syykin myöhästymiselle selvisi: kuski oli edelleen talviajassa. Eihän kellojen siirtämisestäkään ollut kulunut vasta kuin muutama päivä. Odottelun ihanuutta lisäsi oikein pirtsakka talvisää, jossa juomat kylmenivät tölkkien sisältöjen vähentyessä.

Pelipaikoille selvittiin lopulta yli tunnin myöhässä, ja sitsit saatiin kohtalaisen nopeasti polkaistua käyntiin. Preemion silliksellä hitiksi nousseen papukaijan nuorempi seuraaja oli päässyt mukaan ja sulatti odotetusti kaikkien naisten sydämet. Ilta kului railakkaasti hyvässä seurassa juomalauluja laulellen. Paikalle oli eksynyt jopa lehdistö, joka seurasi kummastellen kyltereiden kekkereitä.

Illan kruunasi jatkot Vaasan sydämmessä – Fontanassa. Kolmen euron tequilat tekivät hyvin kauppansa illan aikana ja papukaijakin sai lopulta ansaitsemaansa naisseuraa.

Toinen päivä starttasi krapulaisissa merkeissä Vaasan yliopiston saunatilalla – Leipiksellä. Hetken ympärilleen katsellessa huomasin jotain oleellista hukkuneen: missä on Joonas? Aamu kului erittäin väsyneissä merkeissä eri hallituslaisten kanssa. Kukaan ei tuntunut olevan kovinkaan varma, mitä on eilen jatkoilla tapahtunut. Nopea visiitti paikalliseen Citymarkettiin sekä hampaiden pesu, ah niin raikkaalla minttuviinalla, toi värin takaisin ihmisten kasvoihin.

Aika kului nopeasti etkoillessa ja viimein Joonaskin löysi tiensä takaisin alkuperäiseen majapaikkaansa kuuden hengen jatkoilta 18 neliön yksiöstä.  Lopulta tuli aika lähteä busseilla kohti Wykypäiviä, jossa PorKy ja Optimi yhdistivät voimansa luoden menestyksekkään joukkueen. Rasteja lähdettiin kiertämään voimakkaasti priorisoiden: missä juomaa, siellä joukkue. Kierroksen aikana mm. etsittiin erilaisia objekteja, pelattiin jenkkifutista, vaihdettiin suudelmia ja juotiin herkullista vaasalaista viiniä sormet nenässä. Naisten heittäytymiskykyyn oltiin kuitenkin hyvin pettyneitä, koska yksikään nainen ei suostunut riisumaan stringejään keskellä rastirataa!?


Julkisen itsensänolaamisen jälkeen oli aika siirtyä Tropiclandian lämpöön allasbileiden pariin. Poolpartyillä loikoiltiin altaissa ja aurinkotuoleissa sekä laskettiin vesiliukumäistä turvallisuusohjeiden mukaisesti mahdollisimman monen kaverin kanssa kerrallaan.

Allasbileiden jälkeen käytiin vätköillä rakkaalla leipiksellä, minkä jälkeen siirryttiin fiilistelemään Uniikkia Fontanaan.



Kostein wykyterveisin,
Nico Paajanen

maanantai 1. huhtikuuta 2013

PUPUPERSPEKTIIVI



”Onneksi olkoon! Olet tullut hyväksytyksi kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa seuraavaan hakukohteeseen: Turun yliopisto, Kauppatieteet, Pori.” Luettuani nämä kyseiset sanat viime heinäkuussa en tiennyt miten päin olisin ollut; haaveeni päästä opiskelemaan kauppakorkeaan oli toteutunut, fiilis oli aivan uskomaton!

Kaupunkina Pori oli minulle kuitenkin täysin tuntematon, en ollut kertaakaan aikaisemmin edes ajanut Porin läpi, ja elokuussa menisin Poriin missä minulla ei ollut edes asuntoa. En oikein tiennyt mitä odottaa ja millaista yliopisto-opiskelu ylipäätään olisi. PorKyn mahtava yhteishenki valkeni minulle jo ennen tutustumisviikkoja, sillä pj Suvi oli saanut järjestettyä minulle majoituksen tutustumisviikon ajaksi. Paineet siitä missä yöpyisin hävisivät kertalaakista, ja siitä kuuluu iso kiitos Mosselle ja Suville!
Rinkka pakattuna täyteen tavaraa viikon ajaksi saavuin ensimmäistä kertaa elokuussa Poriin pupujen tutustumisviikolle, ja jopa linja-autoasemalta Puuvillan suuntaan lähteminen tuotti jonkin näköistä ongelmaa, kiitos Nokian mahtavan navigaattorin (suunnistajassa ei ollut mitään vikaa). Viikko oli täynnä ohjelmaa ja bileitä, mutta ehkä mieleenpainuvin asia viikon ajalta oli piimä-mauste-vissy-jotain –drinkki Amazing Pori Racen rastilla, joka varmaan johtuneen siitä että sillä kertaa juotiin jotain muuta kuin panimotuotteita.

Seuraavat viikot toivat mukanaan harkkasitsit ja kastajaiset. Molemmat olivat lähes yhtä märkiä tapahtumia, sillä kastajaiset eivät olisi mitään jollei kävisi iltauinnilla Kokemäenjoessa vaatteet päällä. Yllättäen myös Suomi-ekskursio Vaasaan oli ainakin kuvien perusteella melko märkä.
Syksyn aikana oli toinen toistaan mahtavempia PorKyn järjestämiä tapahtumia: Yrjönkadun Appro, upea Gala, sporttiset NESU-sitsit, mutta minulle merkittävin kaikista syksyn tapahtumista oli vaali-ilta. Loistavasti hommat hoitaneen hallituksen tilalle valittiin uusi hallitus, johon tulin valituksi, ja pääsin webmasteriksi hoitelemaan tietoteknistä ja graafista puolta. Muutama saattaa miettiä mitä se jätkä siellä duunailee, kun ei vielä ole niitä uusia nettisivuja näkynyt, mutta voin luvata että tulossa ovat!
Vuosi vaihtui ja kevätlukukausi on mennyt todella nopeasti nyt kun pysähtyy miettimään, mutta sinä aikana on ehtinyt tapahtumaan todella paljon kaikkea. SEFE-päivät ja hallitussitsit, Kylteripäivät, Turun NESU-sitsit, Pikkulaskiainen, Homeless vol.2-sitsit sekä monet muut tapahtumat ovat varmistaneet sen, että takana on aivan uskomaton kevät, eikä tekemisestä todellakaan ole ollut puutetta. Pääsin myös käymään elämäni ensimmäisillä vuosijuhlilla Tampereella, ja pakko sanoa, että on ne boomarit vain sellasia rottia kun pystyivät järjestämään todella huimat 45. vuosijuhlat!
Edessä on vielä PorKyn juhlaviikko ja 10. vuosijuhlat sekä minulle ensimmäinen akateeminen wappu ennen kuin lukuvuosi on paketissa. Odotan varsinkin muutaman viikon päässä olevia 10. vuosijuhlia, sillä tiedän jo nyt että ne tulevat olemaan, no, vähintäänkin legendaariset!

Kaiken kaikkiaan kun katsoo koko lukuvuotta taaksepäin, niin se on ollut täysin huikea. Vaikka tapahtumia ja bileitä on ollut tajuttomia määriä ja ne ovat olleet jokainen täyttä rautaa, niin ne eivät olisi olleet juuri mitään ilman ainutlaatuista PorKy-henkeä ja kaikkia opiskelukavereita joihin on tutustunut lukuvuoden aikana, ja joiden kanssa on tullut tehtyä fiksuja ja välillä ei-niin-fiksuja juttuja, mutta niistä jokainen on ollut sen arvoinen. Oma näkemykseni mitä voin sanoa PorKystä on se, että PorKy antaa kaiken 100-kertaisesti takaisin kunhan vain heittäytyy täysillä mukaan. Päätän blogitekstini mielestäni PorKya erinomaisesti kuvaavaan lainaukseen: ”There are no strangers here; Only friends you haven’t yet met.”

Over and out,
Joona