maanantai 14. toukokuuta 2012

Green card -kurssi

Toukokuussa järjestettiin nyt toista kertaa Porin kyltereiden yhteinen green card -kurssi. Kahden päivän aikana luvassa oli satoja swingejä ja useita rakkoja työtä vierastavien kyltereiden kämmeniin. Kurssilla oli mukavasti osallistujia ja eri vuosikurssit oli hyvin edustettuina.

Oton hirmuveto
Aloitimme kurssin maanantaina mailoihin tutustumisella ja muutamalla kirosanalla per kylteri. Onneksi opettajamme oli kärsivällinen ja lopulta Mossekin sai pallon lentämään yli 50 metrin merkkikyltin. Ensimmäisen päivän teemana oli kropan tutustuttaminen lajiin ja lyönteihin tutustuminen. Toisena päivänä, keskiviikkona, katseet alkoivat kääntyä jo koko kurssin huipennukseen eli (harjoitus)väylään numero 1. Väylä oli profiililtaan lievä dogleg, jossa tuuli painoi melko navakasti mereltä eli lyöntisuuntaan katsottuna vasemmalta. Parhaita tuloksia väylällä löivät PorKy:n isokätisimmät kurssilaiset monsteriavauksillaan ja pääsivät jopa aivan ihannetuloksen tienoille.

Parhaana muistona kurssilta jäi varmasti jokaiselle kurssilaiselle käteen jäänyt green card, jonka avulla tulevat diilit lyödään lukkoon klubin terassilla ja lomat vietetään etelän lämmössä golfaten.


Opetusta puumailalyönnistä

Kurssin päätteeksi PorKy oli järjestänyt keskiviikkona yhteistyöbaarissamme Bar Somassa School's out for Summer -bileet, jossa myös viikon golfteema otettiin huomioon. Somassa oli mahtavin palkinnoin varustettu puttikisa keskellä tanssilattiaa! Voitto meni tällä kertaa SAMK:in vahvasta edustuksesta huolimatta omalle himogolffarillemme Aleksille, joka ottikin voitosta ilon irti illan mittaan.

- King of the Swing

lauantai 5. toukokuuta 2012

Strategiaa työstämässä

Tänä viikonloppuna oli vuorossa SEFEn strategian työstämistä keskellä kauneinta Helsinkiä. Tultiin Oton kanssa kimppakyydillä Turusta pelimestoille ja ihan normaalisti minuuttiaikataululla. Alunperinhän meillä oli hyvin aikaa suunnitelluille tennismatsille hotellin tenniskentällä ja rentoutumista hotellin saunaosastolla. Mutta. Ihan normaalisti ajettiin Katajanokan Hiltonin sijaan Siltasaaren Hilton Strandiin ja se niistä suunnitelmista..

Cafe Carusell
Cafe Carusell / Teemapäivä
Vartin hengähdystauon jälkeen paineltiin SEFE-bussilla Cafe Caruselliin illalliselle ja valmistelemaan huomisen strategiapuristusta. Alkupalabuffetin tarjoama ähky rapukakkuineen ja muine herkkuineen vei hieman huomiota pääruualta, mutta punaviinissä haudutettu härkä vei kuitenkin voiton henkisessä taistelussa ähkyä ja järkevää päätöksentekoa vastaan. Illan edetessä lähdimme kyydityksillä kohti keskustaa ja uutta tuttavuuttani Navy Jerry's Rum Baria. Lopulta illallinen alkoi kuitenki painaa ja lähdettiin takaisin Kalastajatorpalle valmistautumaan huomiseen strategiapäivään.

Päivä alko suurimmaksi osaksi mukavissa merkeissä aamupalan äärellä, jossa bongattiin Oton kanssa Kalen kamu Rene Fasel. Kuulemma IIHF:n johtoporras oli majoitettu meidän kanssa saman katon alle. Päivän avasi SEFEn hallituksen puheenjohtaja Kasperi Launis, joka muistutti strategiaprosessin monivaiheisuudesta. Tähän mennessä strategiaa on työstetty reilu vuosi viime syksystä lähtien. Tänään oli tarkoitus tuoda strategiaan vielä uusia näkökulmia ennen sen testausvaihetta.

Aamupäivän alustuksen jälkeen vuorossa oli lounas, jonka jälkeen aloimme työstää pienryhmissä määrättyä osa-aluetta SEFEn tulevasta strategiasta. Oman ryhmämme aiheeksi arpoutui  "Jäsenten ammatillinen rohkeus. Sefe mielikuvan reakentajana?". Ryhmämme koostui neljästä kylteristä, 6 ekonomista ja sekä SEFEn että elinkeinoelämän edustajista.

Vajaan kahden tunnin keskustelun ja paussin jälkeen aloitimme yhteenvedon ryhmien ajatuksista. Päällimäisenä keskusteluun nousi uusien jäsenten eli pääasiassa meidän kyltereiden osallistaminen paikallisyhdistysten toimintaan ja SEFEn jäseniksi. Passiivisten jäsensitön aktivoiminen ja palvelujen tarjoaminen myös työelämäsektorin ulkopuolelta. Halu tehdä SEFE-brändistä enemmän kuin pelkkä ammattiliitto oli myös useaan otteeseen esillä. Lisäksi esille nostettiin ajatuksia SEFEn asemasta valtamediassa, nimipolitiikasta ja paikallisyhdistysten ja paikallisten kylteriyhdistysten välisestä kanssakäymisestä ja toiminnan kehittämisestä.

Tilaisuus oli kaikkiaan onnistunut ja SEFEn strategiatyöhön saatiin aivan taatusti uusia näkökulmia vielä viime metreillä. Ja mikä mielestäni tärkeintä, myös me kylterit saimme strategiatyössä äänemme hyvin kuuluville.

-Jarkko