tiistai 28. helmikuuta 2012

Off to Kuopio!


Off to Kuopio!

Aamun epäonnistuneiden tenttien jälkeen starttasimme auton ja lähdimme kohti Savoa. Matka alkoi hyvin ja ei ehditty edes ulos Porista kun poliisi rankaisi meitä pienestä ylinopeudesta salamavaloin välähdyksellä. Onneksi kampaukset olivat kunnossa, jotta edustimme myös poliisien valokuvassa! Ei auttanut jäädä murehtimaan rahan menetystä vaan matka jatkui ja edessä oli vielä 400 kilometriä eikä edes kaksi edestämme juossutta hirveä estäneet meitä löytämästä Kuopion juhlahumuun.
Parkkipaikan löytäminen Kuopion keskustasta oli kahdelle blondille lähes mahdoton tehtävä. Pyysimme apua joka toiselta vastaantulijalta huudellen auton ikkunasta. Kun parkkipaikka vihdoin löytyi, olimme jo myöhässä cocktail -tilaisuudesta. Vaatteet vaihdoimme tyylikkäästi kauppakeskuksen parkkihallin miesten vessassa. Huumevalossa meikit osuivat hyvin kohdalleen ja olimme vihdoin valmiita juhlaan. Kiiruhdimme korkkareissa keskustan halki Kuopion klubille, jossa cocktail-tilaisuus oli jo täydessä käynnissä. PorKylle ominaisesti saavuimme tyylikkäästi myöhässä.
Hallituslaisia oli saapunut ympäri Suomea ja oli hauska muistella Sefe- ja kylteripäivien tapahtumia. Juhlatilaisuus alkoi ja pääsimme paraati paikalle paraati seuraan mikkeliläisten kanssa aivan eturiviin. Vujuilla oli rento tunnelma, laulu raikasi ja juoma virtasi Itä-suomalaiseen tapaan! Jatkot olivat Kuopion Onnelassa juustohampurilaisten kera! Tanssilattialla ihmiset tanssivat hampurilaiset kädessä iltapuvuissa FRONTSIDE OLLIEN tahdissa. PorKyn naiset olivat pääseet taivaaseen. Näin Kuopiossa!
Aamulla herättyämme preemion pj:n sohvalta meno jatkui silliksellä ja Suville (joka sai vihdoin lempinimen, Loppasuu) juoma-bongi oli liian suuri houkutus ja kotimatkan kuski valinta oli tässä vaiheessa selvä. Tentit takaraivossa painaen lähdimme ajamaan kohti rakasta Poria. Kotimatka sujui hienosti ja mahtava reissu oli takana!

Kiitos Preemio mahtavista vuosijuhlista ja isännöinnistä Laurille! 

OI MIKKELI!


-Asta ja SuviH

sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Kaksi blondia Tallinnassa


Kaikki voi kuvitella mitä siitä tulee kun kaksi blondia pistetään kahden päivän juhlimisen jälkeen jäätävän kokoisella pakulla Tallinnaan hakemaan PorKyläisille ilolientä.

Hommahan meni niin, että aamuysiltä oli  käsittämättömän upea fiilis herätä Omppuhotellista Bigmac puoliksi syötynä poskelta ja lähteä lumisateeseen etsimään satamaa. Taksi huudettu. No ei siinä sitten, päästiin Suvin kanssa mittarilla pakettiauton luo satamaan, ja se oli nätisti ehtinyt hautautumaan lumeen muutaman päivän lumisateen takia. Okei, no tästä selvittiin ja päästiin lastaan auto laivaan. Sen verran voin kertoa, että ei ollut muuten yksi eikä kaksi nauravaa ilmettä, joka katseli mun ja Suvin touhua sen pakettiauton kanssa.


Saavuttiin ihmeen kaupalla Tallinaan ja  päästin vielä oikein uloskin laivasta. Sitten se iski.

- Suvi, missä se superalko on täällä?
- En mä vaan tiedä.
- Jaa. No kattellaan.

Täytyy sanoa, että oli aika retee fiilis ajella ympäri Tallinnaa ja katsella upeaa arkkitehtuuria ja naureskella edellisten iltojen mokailuille. Suvin sisäänrakennetulla kompasilla löydettiin tunnin päästä keidas – kokonainen sisäpiha täynnä erilaisia alkoja. LUKSUSTA! Sinne vaan sisään ja suuruudeenhulluushan siinä iski. ”Otetaan vähän näitä ja pikkusen näitä ja ai että tääkin on niin hyvää”. PorKyn pankkikorttia vingutettiin kyllä ihan huolellisesti. Pakko hehkuttaa, että vuoden 2013 vuosijuhlien etkoilla tullaan saamaan herkkujuomia……

Haluttiin tietysti nauttia virolaisesta kulttuurista ja päätettiin etsiä paikallisia makuja eksoottisesta hampurilaisketjusta nimeltään Hesburger. Suonet täynnä hiilareita etsittiin taas tiemme takaisin laivalle, josta saimme hakea LISÄÄ juotavaa! Loppumatkaa on turha edes kerrata – lähinnä tyhmää läppää ja karkin syömistä. Perillä Porissa porkyläiset megahauikset Mosse, Aleksi, Öse ja Jarkko tuli ”apu”käsiksi kantamaan viinoja sisälle. Siinä vaiheessa päivää alettiin oleen Suvin kanssa niin levottomia, että kantaminen taisi jäädä enemmän poikien vastuulle. Hyvä pojat!

NYT ON VIINAA!

-Emilia

lauantai 18. helmikuuta 2012

SEFE-päivä & KYPÄ

PorKyn hallitus kävi vierailemassa Helsingissä järjestetyillä Sefe- ja kylteripäivillä helmikuun alussa. Inhimillisyyden rajoja koetelleen herätyksen jälkeen suuntasimme junalla (VR perus ½ h aikataulusta) kohti pääkaupunkia. PorKyn tapaan siis saavuimme paikalle tyylikkäästi myöhässä Sokos Hotel Vantaalle, jossa spektaakkeli alkoi hallitusten ja Sefe:n toimikuntien jäsenten esittäytymisillä. Sefe:n opiskelija-asiamies Katri Haakana ja koulutuspoliittinen asiamies Eeva Salmenpohja kertoivat kyltereiden ja ekonomien asemasta työelämässä tuoden esiin myös alamme tulevaisuudennäkymiä (hyvältä näyttää, no worries). Lisäksi tuli kertausta Sefe:n toiminnoista ja palveluista, jotka olivatkin jo aika tuttua kauraa. Muistutuksena tuli mm. Sefe:n tarjoama CV-klinikka, joka on varmasti ajankohtainen monelle kesätöitä ajatellen. Setti oli kiinnostava ja saimme tiiviissä paketissa hyödyllistä infoa. Ruokailun jälkeen (Porky tietysti ekana jonossa jo hyvissä ajoin) ohjelma jatkui workshopeilla, joissa kävimme läpi hallitustehtäviemme kannalta tärkeitä asioita läpi muiden hallituksien kesken. Omasta workshopistani sain ainakin paljon irti ja yhteishenki oli tosi hyvä.

Illalla oli sitsit Casa Academicalla ja pääsimme tutustumaan muihin hallituksiin astetta rennommissa tunnelmissa. Ilta oli tosi kiva ja PorKy pääsi edustamaan taidokkaasti sekä sitseillä että jatkoilla. Nyt viimeistään kylteripiireissä ympäri Suomen tiedetään, että lady from Pori wants to do it with the ORI, eivätkä muut variaatiot kelpaa. Huhujen mukaan ilta oli niin vauhdikas, että vei kirjaimellisesti muutamilta jalat alta. Pari illalta otettua kuvaa kertoo enemmän kuin tarpeeksi, mutta ilonpilaajina jätämme ne julkaisematta…

Levollisten yöunien jälkeen koitti Kylteripäivä, jossa monet mielenkiintoiset esiintyjät kertoivat työelämänkin kannalta tärkeitä asioita. Pääsipä myös Westerbacka sanomaan muutaman sanasen alkuperäisestä peruutusilmoituksestaan huolimatta. Tilaisuus oli kiinnostava ja hyvin järjestetty kaikin puolin (Ketkähän olivat taas syömässä ekana?). Paikalla oli Pori edustettuna sankoin joukoin ja oli kiva nähdä opiskelijoita ympäri Suomen.

Myöhemmin illalla järjestetty illallinen ja iltaohjelma kokosi jälleen kylteritoverit yhteen hyvän ruuan ja seuran merkeissä. Jatkoille porukkaa hajautui vähän kuka minnekin, mutta aamulla kaikki olivat taas tallella reissun viimeiseen koitokseen eli sillikseen, josta matka jatkui enemmän tai vähemmän vavisten kotia päin.

Kaiken kaikkiaan Sefe- ja kylteripäivät tarjosivat paljon hyödyllistä tietoa, ikimuistoisia kokemuksia ja ennen kaikkea monia uusia tuttavuuksia, joiden määrä korreloi positiivisesti jaettujen drinkkilippujen määrää. Meininki oli ihan huikeaa ja jäi tosi hyvä fiilis koko retkestä. Ensi vuoden Kylteripäiviä siis odotellessa! :)

-Saija

perjantai 17. helmikuuta 2012

Jes!! Blogi avattu!

Nyt se on avattu! PorKyn oma blogi! Idea blogista heräsi jo viime vuonna, mutta nyt se toteutettiin samaan aikaan nettisivujen uusimisen kanssa. Blogin on olla vapaamuotoinen hallituksen forum, jonka tarkoituksena on kertoa mitä hallitus oikeesti tekee. 
Bileet ja muut tapahtumat ovat näkyvin osa PorKyn hallituksen ja erityisesti biletiimin toiminnasta. Me tehdään kuitenkin paljon muutakin. Tehdään kannanottoja, edustetaan työryhmissä, parannellaan yritysyhteistyötä sekä tietenkin kehitellään koko ajan jotain uutta! Yksi iso ja ehkä jäsenistölle näkymätön osa hallituksen toiminnasta on Porin ja PorKyn edustaminen erilaisissa tapahtumissa. Vuosijuhlia on vuodessa meidän Vujujen lisäksi 13 eri kylterikaupungissa, joissa kaikissa pyritään käymään. Lisäksi on tietenkin erilaisia koulutuksia, joissa me yritetään parantaa meidän hallitus osaamista.
Mulle puheenjohtaja yksi tärkeä ja mukava edustustehtävä on edustaa PorKyä KPV:ssä eli Kylteri puheenjohtajien verkostossa. Verkosto koostuu Suomen kylteri puheenjohtajista ja se kokoontuu viisi kertaa vuodessa. Me pohditaan siellä miten parannetaan mm. kylterien asemaa, hallitustoimintaa ja tapahtumia kansallisella tasolla. Sieltä saa myös hyviä vinkkejä siitä, miten muissa kaupungeissa asiat tehdään. Mutta siitä varmasti myöhemmin lisää.
Toivottavasti käytte kaikki kiinnostuneet lukemassa mitä me hallituksessa puuhataan! Kommentteja blogista sekä uusista nettisivuista tai oikeastaan mistä vaan saa laittaa porinkylterit.fi palaute osiosta ympäri vuoden.


-Suvi